Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

10 dingen die waarschijnlijker zijn dan de lotto winnen

lotto

De kans dat je de lotto wint is ongeveer één in 259 miljoen.Om deze ‘kans’ even in perspectief te brengen: dit aantal is ongeveer gelijk aan het aantal inwoners van Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk bij elkaar! Het kraken van de jackpot is zo onwaarschijnlijk, dat je eerder de volgende 10 dingen zult meemaken …

Geraakt worden door bliksem (1 op 2.000.000)

We weten allemaal dat je beter thuis blijft tijdens een hevig onweer. Waag je je toch buiten, dan heb je gemiddeld één op twee miljoen de kans om geraakt te worden door hemelvuur. In Nederland worden gemiddeld 10 mensen per jaar getroffen door een blikseminslag. Toegegeven, het lijkt niet veel. Toch zal je eerder door bliksem getroffen worden, dan dat je de loterij wint. Al kan het onmogelijke toch gebeuren.

Aangevallen worden door een haai (1 op 3.700.000)

Een haaienaanval komt maar zeer zelden voor. Dat komt omdat de mens geen natuurlijke prooi is voor een haai. Met een kans van 1 op 3.7 miljoen zul je waarschijnlijkt nooit tussen de kaken van dit roofdier belanden. Dat geldt helaas ook voor het winnen van de lottojackpot.

Sterven door een bijen- of wespensteek (1 op 6.000.000)

We weten allemaal hoe pijnlijk een wespensteek kan zijn. Maar wist je dat ongeveer 5% van de Nederlandse bevolking ernstig allergisch is voor bijen- of wespensteken? De kans dat je dood gaat door een bijen- of wespensteek is één op de 6 miljoen. Helaas zullen die kleine beestjes jou eerder vellen, dan dat je de jackpot binnenhaalt. 

Gedood worden door een vallende kokosnoot (1 op 250.000.000)

Jawel, kokosnoten kunnen dodelijk zijn. Er is één kans op 250 miljoen dat een ontmoeting tussen een kokosnoot en je hoofd fataal kan aflopen. Het dodelijke potentieel is uiteraard afhankelijk van het gewicht van de noot en de hoogte van de palmboom.

kokosnoot

Ten onder gaan in een vliegtuigcrash (1 op 800.000)

De kans dat een vliegtuig uit de lucht valt, is uiterst klein. Daarom is vliegen ook de meest veilige vorm van transport. De kans dat je als passagier omkomt in een vliegtuigongeluk is één op de 800.000. En als je de lotto zou winnen, dan je gaan waar je maar wil. Toch zul je nog eerder sterven in een vliegtuigcrash, dan dat je het winnende lot in je handen zult houden.

vliegtuigcrash

Geïnfecteerd worden door een vleesetende bacterie (1 op 1.000.000)

Necrotiserende fasciitis is een bacteriële infectie die het onderhuids vetweefsel aantast. De infectie verspreidt zich in de loop van uren tot dagen en gaat gepaard met ernstige beschadiging van het huid-, spier- en vetweefsel. Met een kans van één op 1 miljoen, beland je eerder met een infectie in het ziekenhuis dan dat je miljonair wordt.

vleesetende bacterie

 Verdrinken in een badkuip (1 op 840.000)

Bij verdrinking sterf je door een zuurstofgebrek nadat je longen in contact komen met een vloeistof. In principe kan je in elke vloeistof verdrinken, maar water is de meest voorkomende. Bovendien heb je niet veel vloeistof nodig om te verdrinken. Een kleine plas volstaat al. Zo kan je bijvoorbeeld verdrinken in je eigen badkuip. De kans dat zoiets gebeurt is één op 840.000.

Astronaut worden (1 op 12.100.000)

Wie droomde er vroeger niet van om in de voetsporen van Neil Armstrong te treden? Helaas is astronaut worden maar voor een uitzonderlijk klein percentage mensen weggelegd. Maar niet getreurd. Je zal nog eerder op de maan lopen, dan dat je de jackpot kraakt. De kans om in een raket richting de hemel geschoten te worden is immers één op 12.1 miljoen.

Astronaut

Dodelijke parachutesprong (1 op 60.000)

In Nederland valt er jaarlijks gemiddeld één dode bij het parachute springen. De meest ernstige en dodelijke ongevallen gebeuren meestal doordat de parachutist verkeerd vliegt met een goed geopende parachute, waarbij hij bijvoorbeeld botst met een andere parachutist. De kans op een dodelijk ongeval tijdens het parachute springen in Nederland is één op de 60.000.

Terroristische aanslag (minder dan 1 op 1.000.000)

De kans dat je komt te overlijden door een terroristische aanslag in Nederland is 0,0000732% om precies te zijn. Dat is minder dan één op de 1 miljoen. We wensen het natuurlijk niemand toe. Toch zal je eerder door een extremistische gek neergeknald worden, dan dat je de jackpot wint.

Hopelijk hebben deze tien voorbeelden je overtuigd dat je geen schijn van kans maakt bij de volgende lottotrekking. Maar wees vooral niet getreurd. Wie weet maak je wel kans bij andere types van kansspelen.

Dorine
34 artikelen
Dorine speelt graag gokspellen. Van bingo en gokkasten tot Roulette en loterijen, Dorine weet hier alles van!