Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Een terugblik op Argentinië – Kroatië; Messi neemt zijn land voor de zoveelste keer bij de hand

In dit artikel blikken wij terug op de halve finale tussen Kroatië en Argentinië op het WK 2022 in Qatar. La Albiceleste won uiteindelijk van de Kroaten met 3-0.

Dubieuze penalty Argentinië

De wedstrijd tussen Argentinië en Kroatië kwam langzaam op gang, maar in de 31e minuut wist Julian Álvarez van Manchester City een penalty te verdienen namens de Argentijnen. De 21-jarige tikte de bal voorbij Livakovic en werd weliswaar geraakt door de doelman, maar was zelf ongelofelijk nadrukkelijk op zoek naar het contact met de Kroatische doelman. Evenals tegen Oranje wees de scheidsrechter naar de stip en werd de beslissing niet eens gecheckt door de videoscheidsrechter. Iets dat volgens ons niet te begrijpen is. Messi kreeg echter een gouden kans om zijn land op voorsprong te zetten en de Argentijnse superster faalde niet. Messi vlamde de bal in de kruising en liet Livakovic kansloos en opende de score. Hiermee maakte Messi al maar liefst zijn vijfde goal op het WK in Qatar en werd hij recordtopscorer van La Albiceleste op een mondiaal eindtoernooi.

Alvarez gevaarlijk op de counter

De Kroaten gingen hierna op zoek naar de gelijkmaker en dat gaf Argentinië een hoop meer ruimte dan voor de openingsgoal. Na een corner van de Kroaten in de 39e minuut kwam Argentinië er snel uit en de bal kwam op de eerste helft bij Julian Alvarez. De spits van Manchester City ging op een solo en in een situatie met 3 Argentijnen en 2 Kroatische verdedigers ging Alvarez voor eigen succes en dat bleek de juiste keuze te zijn. Nadat de bal in de kluts belandde wist Alvarez de bal achter Livakovic te tikken en gaf hij zijn land een comfortabele 2-0 voorsprong.

Fenomenale assist Messi op Alvarez beslist de wedstrijd

Als de wedstrijd nog niet beslist was, dan gebeurde dit echt in de 69e minuut. Een prachtige individuele actie van Messi ten opzichte van Gvardiol aan de rechterkant gaf de Argentijn een hoop ruimte. Hij wist het Kroatische talent goed uit te kappen en met een typische manoeuvre was hij buitenom bij de verdediger in de zestien beland. Hier legde hij de bal keurig terug op zijn aanvalsmaatje bij de Argentijnen en Alvarez kon de bal vanaf 10 meter eenvoudig voorbij Livakovic schieten. Het is het eerste wereldkampioenschap voor Alvarez, maar tegen Kroatië maakte hij al zijn 3e en 4e doelpunt op dit toernooi. Een nieuwe ster lijkt dus rijzende te zijn voor de Argentijnse nationale ploeg.