Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Ajax – FC Groningen: Onze Eredivisie voorspelling

Ajax wist in Sittard zijn eerste wedstrijd van het seizoen op het nippertje te winnen. Nu is het aan de Amsterdammers om in eigen huis hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen te winnen. Dit moet gebeuren tegen FC Groningen, dat vorige week gelijkspeelde tegen Volendam. Weet Ajax twee op twee te gaan in eigen huis? Wij geven je onze gratis Eredivisie voorspellingen.

Voor dit artikel gebruiken wij enkele quoteringen. Deze zijn afkomstig van bet365 en kunnen nog enigszins veranderen. Tevens willen wij benadrukken dat dit artikel geen enkele vorm van garantie biedt tot succes.

Onze voorspelling: Ajax

Ajax

Ajax speelde afgelopen weekend tegen Fortuna Sittard en in Limburg had de ploeg van Alfred Schreuder het erg lastig. Ajax kwam al erg vroeg op achterstand via Paul Gladon en ze gingen ook met een 1-0 achterstand de rust in. Snel na rust zou Kenneth Taylor echter zorgen voor de gelijkmaker. Enkele minuten later zette Rensch de 1-2 op het bord, waarna Brobbey tien minuten later de 1-3 maakte.

Het leek zelfs nog 1-4 te worden, maar het doelpunt van Steven Bergwijn werd terecht afgekeurd door de VAR. Kort voor het einde van de wedstrijd maakte debutant Burak Yilmaz zijn eerste goal voor Fortuna uit een schitterende vrije trap, maar het was niet genoeg om Ajax nog pijn te doen.

In de eerste helft kwam Ajax slecht voor de dag en dat komt mede door het ontbreken van een echte spits. In de rust werd onder meer Brobbey ingewisseld en de 20-jarige spits maakte vrijwel meteen een goede indruk. Brobbey was uiteindelijk goed voor de assist op de 1-2 en hij maakte zelf de 1-3 en wij verwachten dat hij in de basis gaat starten tegen FC Groningen.

FC Groningen

FC Groningen nam het op tegen FC Volendam. In eigen huis kwam Groningen al snel op voorsprong dankzij een mooie goal van Cyril Ngonge. Na iets meer dan een half uur verdubbelde Strand Larsen de voorsprong voor de Trots van het Noorden en niets leek meer fout te kunnen gaan. Toch kwam Volendam al vrij snel terug in de wedstrijd dankzij een goede countergoal met van Mieghem als het eindstation.

In de tweede helft speelde Groningen een slechte wedstrijd en kwam Volendam uiteindelijk op gelijke hoogte via een corner. Uiteindelijk kwam Strand Larsen in de allerlaatste minuut van de wedstrijd nog dicht bij het winnende doelpunt, maar de Deense spits kreeg de bal uit een omhaal niet op doel.

Het verval van FC Groningen was opvallend en sommige wissels die kort waren gemaakt voor de 2-2 vonden wij ook gek. Zo werd Ngonge gewisseld, die al een goal en assist op zijn naam had staan en verder moesten ook Suslov en Lundqvist het veld verlaten. Groningen had niet iemand die zwaar ondermaats presteerde dus wij verwachten dat Frank Wormuth weinig veranderingen door gaat voeren in hun wedstrijd met Ajax.

Onze voorspelling

Wij verwachten dat Ajax in eigen huis gaat winnen van FC Groningen. Ajax heeft een sterke selectie en ze zullen voor hun thuispubliek een mooie indruk willen achterlaten. Het zal niet als een verassing komen dat bookmakers Ajax ook als favoriet zien en Bet365 geeft hen een quotering van 1.14.

Andere interessante wedopties

Andere interessante wedopties zijn volgens ons “Ajax scoort in beide helften” voor 1.53, “Ajax wint beide helften” voor 2.00 en “Eindstand: 3-0” voor 8.00.