Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Ajax – Liverpool: Onze Champions League voorspelling

Ajax is bezig aan een dramatisch Europees seizoen en de Amsterdammers moeten zich vooral richten op de 3e plek in hun Champions League groep. Deze kunnen ze veiligstellen door een resultaat te behalen tegen Liverpool en te hopen dat Napoli wint van Rangers. Stelt Ajax overwintering veilig in eigen huis of wint Liverpool voor de tweede keer van de Amsterdammers? Wij geven je onze gratis Champions League voorspellingen.

Voor dit artikel gebruiken wij enkele quoteringen, die nog enigszins kunnen veranderen. Tevens willen wij benadrukken dat dit artikel geen enkele vorm van garantie biedt tot succes.

Onze voorspelling: Ajax wint

Ajax

Ajax speelt de laatste tijd niet al te best, maar de Amsterdammers weten wel goede resultaten te behalen met ruime cijfers. Afgelopen weekend werd er met 1-4 gewonnen van RKC en daarvoor wonnen ze met 7-1 van Excelsior. In de Champions League is het dit seizoen allemaal wat minder voor de ploeg van Alfred Schreuder. De eerste wedstrijd werd met 4-0 gewonnen van Rangers, maar daarna werd er verloren op Anfield met 1-2 en ging Ajax tweemaal keihard ten onder tegen Napoli.

De opstelling van Ajax is grotendeels al te voorspellen. Schreuder lijkt vast te houden aan zijn basisopstelling en dat is iets wat op de lange termijn gaat lonen. Wij verwachten basisplaatsen voor mensen als Tadic, Blind en Bassey die recentelijk ondermaats hebben gepresteerd en ook verwachten wij om Kudus in de spits te zien tegen Liverpool. De Ghanees levert een goed rendement, met name in de Champions League. Kudus wist namelijk in 3 van de 4 Champions League wedstrijden te scoren dit seizoen.

Liverpool

Liverpool was het seizoen slecht begonnen, maar de weg omhoog leek ingeslagen. Dit leek zo te zijn, maar afgelopen weekend verloor Liverpool op bezoek bij Nottingham Forest, de hekkensluiter van de Premier League. Liverpool wordt geteisterd door een hoop blessures, maar ze hebben ook een hoop spelers die niet in al te beste vorm verkeren. Wel viel het op dat Klopp een paar goede spelers rust gaf, in aanloop naar hun belangrijke wedstrijd met Ajax. Voor afgelopen weekend werd er gewonnen van Manchester City en West Ham. Opvallend is dat beide wedstrijden met 1-0 werden gewonnen. Liverpool scoort dus niet veel, maar laten ook weinig goals toe.

De beste speler van Liverpool dit seizoen is Roberto Firmino. De stijlvolle Braziliaan heeft zich herpakt na een teleurstellend 2021/22 seizoen en is dit seizoen de clubtopscorer en deelt samen met Salah en Tsimikas de titel voor de meeste assists tot dusver. Verder moet Ajax ook oppassen voor Salah, die in de eerste wedstrijd op Anfield ook trefzeker was tegen de Amsterdammers. Liverpool moet het in Amsterdam zeker doen zonder de geblesseerde Luis Diaz, Jota Naby Keita en Arthur. Ook zijn Nunez en Konaté nog geen zekerheden voor de wedstrijd in de Johan Cruijf Arena.

Onze voorspelling

Wij verwachten dat Ajax in eigen huis gaat winnen van Liverpool. De Amsterdammers wisten eenvoudig het net te vinden tegen RKC en Excelsior, en ondanks dat deze teams van een veel lager niveau zijn dan Liverpool, is dit een goed teken. In eigen huis spelen de Amsterdammers Europees gezien vaak erg goed en Liverpool mist een hoop belangrijke spelers vanwege blessures. De bookmakers zien Liverpool als favoriet en BetCity geeft hen een quotering van 1.80. Op een overwinning van Ajax vind je een quotering van 4.25.

Andere interessante wedopties

Andere interessante wedopties zijn volgens ons ‘Mohamed Kudus scoort’ voor 3.50, ‘Meer dan 3.5 goals’ voor 2.40 en ‘Dubbele kans: Ajax wint of gelijkspel’ voor 2.06. Deze quoteringen zijn afkomstig van BetCity.

Wanneer vind de wedstrijd plaats?

De wedstrijd wordt gespeeld in de Johan Cruijf Arena in Amsterdam en op woensdag 26 oktober om 21:00.

Björn
456 artikelen
Björn is een expert op het gebied van sportweddenschappen. Met een persoonlijke interesse in wedden en tips is Björn een grote voetballiefhebber.