Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Ajax vs PSV: Onze KNVB Beker voorspelling

Afgelopen weekend wist PSV in Eindhoven met ruime cijfers van Ajax te winnen. Het werd maar liefst 3-0 voor de toenmalige thuisploeg en Ajax zal gebrand zijn om sportieve revanche te boeken, zeker ook gezien de vorige KNVB Beker finale. Vorig seizoen won PSV van de Amsterdammers in de Kuip voor de dennenappel, maar weten zij dat ditmaal opnieuw te doen? Wij geven je onze gratis KNVB Beker voorspellingen.

Voor dit artikel gebruiken wij enkele quoteringen, die nog enigszins kunnen veranderen. Tevens willen wij benadrukken dat dit artikel geen enkele vorm van garantie biedt tot succes.

Onze voorspelling: PSV wint

Ajax

Ajax verkeert de laatste tijd niet in topvorm. Dat is eigenlijk al het gehele seizoen het geval. Met name onder Alfred Schreuder was het verval zichtbaar en hoewel zijn vervanger Johnny Heitinga het spel wel enigszins heeft verbeterd, is het slechts een schimmetje van het voetbal onder Erik ten Hag. Afgelopen weekend speelde Ajax namelijk een kansloze wedstrijd, waarin zij verdedigend en aanvallend onzeker oogden en erg kwetsbaar waren in Eindhoven. Dat was eigenlijk best onverwachts, want daarvoor hadden zij een mooie reeks wedstrijden en verloren zij onder Heitinga alleen van Union Berlin en Feyenoord. Ook wisten zij de Rotterdammers nog zelfs te verslaan in de KNVB Beker in de Kuip, wat aantoont dat er een stijgende lijn inzit bij het spel van de Amsterdammers.

Iedereen zakte afgelopen weekend onder de ondergrens en met name Steven Bergwijn stelde erg teleur. Het was zichtbaar dat de linksbuiten de wedstrijd tegen zijn oude ploeg wilde beslissen, maar dit kwam zijn spel uiteindelijk niet ten goede. Wij denken dat Dusan Tadić zijn team bij de hand moet gaan nemen in de Kuip. De Serviër speelde afgelopen weekend ook geen goede wedstrijd, maar zijn spel is wel uitzienlijk verbeterd onder Heitinga. Ook zouden wij hetzelfde kunnen zeggen over Mohammed Kudus. De Ghanees mag nu vaak als rechtsbuiten spelen, maar een hamstringblessure hield hem afgelopen weekend aan de kant. Het is nog onduidelijk of hij er in de bekerfinale wel bij is of niet.

PSV

PSV verkeert de laatste tijd wel in goede vorm. De Eindhovenaren wisten hun laatste vijf wedstrijden allemaal te winnen, alleen valt het wel op dat zij het buiten eigen huis constant erg lastig hebben. Zo ook in hun halve finale tegen Spakenburg die slechts met 1-2 werd gewonnen. Ook FC Volendam (2-3) en NEC (2-4) maakten het hen lastig en met name hun verdediging oogt een stuk kwetsbaarder wanneer zij niet in het eigen Philips Stadion spelen.

Iemand die wel vaak goed speelt is Xavi Simons. De jonge Simons mocht tegen Ajax als linksbuiten spelen en hij draaide een erg goede wedstrijd. Simons is nog steeds gedeeld topscorer van de Eredivisie, samen met Sydney van Hooijdonk staat hij op 15 goals in de Eredivisie. Ook Luuk de Jong verkeert de laatste tijd in goede vorm. De kopsterke spits scoorde vorig weekend tweemaal en was in zijn laatste 3 wedstrijden 4 keer trefzeker. Ajax had het erg lastig met zijn kopkracht; Bassey en Timber zijn namelijk niet enorm sterk in de lucht.

Onze voorspelling

Wij denken dat PSV gaat winnen van Ajax. Wij verwachten een spannendere wedstrijd dan afgelopen weekend, maar toch denken wij dat PSV gaat winnen. Zij verkeren de laatste tijd simpelweg in veel betere vorm en Ajax oogde afgelopen zondag enorm inspiratieloos. De bookmakers denken er niet zo over; bet365 geeft PSV een 3.00 quotering, terwijl Ajax een 2.20 quotering heeft om binnen 90 minuten te winnen.

Andere interessante wedopties

Andere interessante wedopties zijn volgens ons ‘PSV wint de beker’ voor 2.10, ‘Xavi Simons scoort’ voor 3.00 en ‘Luuk de Jong scoort’ voor 2.87. Deze quoteringen zijn afkomstig van bet365 en kunnen nog enigszins veranderen voor wanneer jij jouw weddenschap af gaat sluiten.

Wanneer vind de wedstrijd plaats?

De wedstrijd wordt gespeeld in de Kuip in Rotterdam en vindt plaats op zondag 30 april om 18:00.