Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Union Berlin vs Ajax: Onze Europa League voorspelling

Na een lastige wedstrijd in Amsterdam moet Ajax afreizen naar de Duitse hoofdstad voor hun returnwedstrijd tegen Union Berlin. Vorige donderdag waren de Duitsers de dominante ploeg, maar wisten ze hun kansen niet om te zetten in doelpunten. Weet Ajax ditmaal wel de kansen af te maken en winnen zij op bezoek bij Union Berlin? Wij geven je onze gratis Europa League voorspellingen.

Voor dit artikel gebruiken wij enkele quoteringen, die nog enigszins kunnen veranderen. Tevens willen wij benadrukken dat dit artikel geen enkele vorm van garantie biedt tot succes.

Onze voorspelling: Gelijkspel

Union Berlin

Union Berlin maakte vorige week een goede indruk. De Duitsers speelden erg georganiseerd en met hun sterke verdedigende inspanningen zorgden zij ervoor dat Ajax vrijwel niets wist te creëren. Op aanvallend vlak waren zij erg afhankelijk van de snelheid van Sheraldo Becker, die in de Johan Cruijf Arena redelijk onveilig werd gemaakt door de verdedigers van Ajax. Ook waren zij vaak gevaarlijk uit standaardsituaties; slechts twee van hun basisspelers in Amsterdam waren kleiner dan 1 meter 80.

Afgelopen weekend rouleerde Urs Fischer zijn Union Berlin gedeeltelijk. Becker, Thorsby, Roussillon en Juranovic mochten allemaal op de bank beginnen in de thuiswedstrijd tegen Schalke 04. In eigen huis werd er verwacht dat zij wel zouden winnen van de ploeg uit Gelsenkirchen, maar na het eindsignaal stond er nog steeds 0-0 op het scorebord, evenals in Amsterdam. Teleurstellend puntenverlies voor de ploeg van Fischer, gezien ze anders de koppositie van Bayern over konden nemen. Toch liet hij zien dat de prioriteit bij Union absoluut op het duel met Ajax ligt.

Ajax

Ajax stelde afgelopen week erg teleur en het snelle flitsende spel onder Heitinga was voor 90 minuten helemaal weg. De Amsterdammers wisten geen schot op doel te creëren en met name op het middenveld had Ajax het erg lastig. De duelkracht van Taylor, Alvarez, Berghuis en Kudus stond niet in verhouding met die van de middenvelder van Union Berlin. Verdedigend stond Ajax goed te spelen met een sterk optreden van Bassey en Timber. Wel kwam Ajax goed weg met de afgekeurde goal van Thorsby, die wegens een vermeende handsbal niet doorging.

Afgelopen weekend had Ajax wel een goede generale repetitie gehad. De nummer 6 van de Eredivisie Sparta kwam op bezoek en zij werden eenvoudig verslagen met 4-0. Het enige minpuntje is de blessure van Alvarez. De Mexicaan trainde maandag niet mee vanwege last van zijn schouder, al zou het goed kunnen zijn dat hij wel in actie komt tegen Union Berlin. Heitinga rouleerde zijn ploeg ook een stuk minder. De enige vervanging was Davy Klaassen in plaats van Calvin Bassey, waaardoor Alvarez zichzelf als centrale verdediger zag spelen.

Onze voorspelling

Wij denken dat de wedstrijd tussen Ajax en Union Berlin weer gaat eindigen in een gelijkspel na 90 minuten. De Amsterdammers maakten vorige week geen goede indruk op ons, maar het aanvallende spel van Union Berlin is ook niet van de hoogste buitencategorie. Verder wist Ajax wel goed te spelen tegen Sparta, wat hen toch weer vertrouwen schenkt, terwijl Union zuur puntenverlies leed afgelopen weekend. De bookies zien Union Berlin als favoriet met een 2.20 quotering bij bet365.

Andere interessante wedopties

Andere interessante wedopties zijn volgens ons ‘Sheraldo Becker scoort’ voor 4.33, ‘Dusan Tadic scoort’ voor 5.00 en ‘Dubbele kans: Ajax wint of gelijkspel’ voor 1.66. Deze quoteringen zijn afkomstig van bet365 en kunnen nog enigszins veranderen voor wanneer jij jouw weddenschap af gaat sluiten.

Wanneer vind de wedstrijd plaats?

De wedstrijd wordt gespeeld in het Stadion An der alten Försterei in Berlijn en vindt plaats op donderdag 23 februari om 21:00.

Andere Europa League wedstrijden

Naast Union Berlin vs Ajax worden er nog een paar andere wedstrijden gespeeld in de Europa League deze week. Ontdek hieronder onze uitgebreide Europa League voorspellingen voor de aankomende week:

Björn
423 artikelen
Björn is een expert op het gebied van sportweddenschappen. Met een persoonlijke interesse in wedden en tips is Björn ...