Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Alles wat moet je weten voor het WK 2022

Het WK voetbal staat bekend als één van de meest prestigieuze toernooien in de sportwereld. Het toernooi wordt elke vier jaar gehouden en de eerste editie dateert terug uit 1930. De komende editie wordt gehouden in Qatar en om je even voor te bereiden op het WK van later dit jaar, hebben we dit artikel geschreven om jou beter in te lichten.

WK 2022

Het komende WK wordt gehouden in 2022. 32 landen, waaronder Nederland, zijn al zeker van deelname. Gedurende deze periode van ongeveer een maand worden er in totaal 64 wedstrijden gespeeld om te bepalen welk land het beste is ter wereld. Wij zien het WK 2022 natuurlijk ook als het grootste evenement in de sportwereld en daarom hebben wij ook hevig gespeculeerd op de redactie. Nou zijn onze voorspellingen en aanbiedingen voor WK2022 weddenschappen niet gegarandeerd, maar zijn wij wel vrij overtuigd van onze gedeelde mening.

WK 2022 in Qatar

Beste teams in het WK 2022

Vooraf is het erg normaal om te speculeren om wie misschien kunt winnen. Of je dit nu voor de lol doet, een poule maakt met vrienden of collega’s of dat je dit moet een bookmaker, het maakt niet uit. De discussie over welk land de meeste kans maakt om het WK te winnen is al begonnen.

De landen die er het beste voorstaan zijn Frankrijk en Brazilië. Beide landen zijn al een tijdje ongeslagen en zijn ook al zeker van deelname aan het eindtoernooi. Ook Argentinië wordt gezien als kanshebber voor de eindzege. Onder leiding van Lionel Messi wist het Zuid-Amerikaanse land voor het eerst in 28 jaar beslag te leggen op de Copa América. Ten slotte worden ook landen als Engeland, Spanje en Duitsland gezien als realistische winnaars.

Beste doelpuntenmakers

“Om te winnen moet je scoren”. Dat is iets wat Johan Cruijff altijd zei over voetbal en daarom kijken wij hier naar de beste doelpuntenmakers.

Lionel Messi is al zeker van deelname aan het WK, evenals zijn ploeggenoten Neymar en Mbappé. Al deze spelers staan erom bekend dat zij enorm belangrijk zijn voor hun landen en dat zij vaak het verschil weten te maken met een doelpunt.

In de afgelopen editie wist Harry Kane de meeste doelpunten te maken en ook Thomas Müller is op het mondiale eindtoernooi altijd erg doelgericht.

Hiernaast, heb je ook nog de winnaar van de Gouden Schoen; Robert Lewandowski. Hij moet eerst met Rusland zien af te rekenen en daarna met Zweden of Tsjechië voordat Polen af kan reizen naar Qatar. Hetzelfde geldt voor Cristiano Ronaldo, die eerst met Turkije, en eventueel daarna hoogstwaarschijnlijk Italië moet afrekenen.

Geschiedenis van het WK

De eerste editie van het WK voetbal dateert uit 1930 en werd destijds gewonnen door Uruguay. Sindsdien zijn er 21 edities gehouden en in de tussentijd is er veel veranderd. In 1930 deden er slechts 13 teams mee, kreeg je voor een overwinning twee punten en had je naar de groepsfase direct de halve finale.

Sinds 1998 nemen er 32 teams deel en dit leidde vooral tot meer landen uit continenten als Afrika, Azië en Noord-Amerika.

Competitiesysteem

Om mee te kunnen doen aan het WK moet je jezelf ten eerste kwalificeren. Dit gebeurt door middel van een continentaal systeem, dat voor iedereen continent verschilt.

Daarna worden de gekwalificeerde landen geloot in groepen van 4. Deze landen zullen allemaal eenmaal tegen elkaar spelen en de beste twee hiervan gaan door naar de knock-out fase.

In de knock-out fase komen de nummers één tegen een nummer twee uit een andere groep. Ook is het zo dat landen uit dezelfde groepen aan de andere kant van de knock-out fase komen te staan, wat betekent dat ze elkaar alleen nog maar kunnen tegenkomen in de finale. Bij de knock-out fase moet er een duidelijke winnaar zijn, dus als het na 90 minuten nog steeds gelijkstaat wordt er een verlenging gespeeld en mocht dat ook niet tot een winnaar zorgen dan worden er strafschoppen genomen.

De vorige winnaars van het WK

Sinds het begin zijn er 8 verschillende winnaars geweest, met Brazilië als grootste succeshebber met vijf eindoverwinningen. De eerste winnaar was Uruguay in 1930, waarna Italië de volgende twee edities wist te winnen. In 1950 werd het WK weer hervat, na een pauze van 8 jaar vanwege de tweede wereldoorlog. Deze editie wist Uruguay weer te winnen. In 1954 wist West-Duitsland in de finale af te rekenen met het Hongarije van Ferenc Puskás. Waarna Brazilië twee edities wist te winnen. In 1966 wist Engeland zijn eerste, en tot nu toe enige eindtoernooi te winnen in eigen land en daarna won het Brazilië van Pelé zijn derde wereldkampioenschap.

In 1974 verloor Nederland van West-Duitsland in de finale en in 1978 gebeurde precies hetzelfde, met dit keer Argentinië als winnaar. In 1982 werd Italië voor het eerst 44 jaar wereldkampioen en zij werden daarna weer opgevolgd door Argentinië. West-Duitsland won het WK in 1990, waarna Brazilië het WK in 1994 won. Brazilië schopte het vier jaar later weer tot de finale maar verloor kansloos van Frankrijk met 3-0. Het jaar daarna wist Brazilië zich weer te herpakken en won het Zuid-Amerikaanse land onder leiding van Ronaldo het WK voor de vijfde keer.

In 2006 werd Italië wereldkampioen en pakte Zinedine Zidane rood, dankzij de bekende kopstoot ten opzichte van de Italiaanse verdediger Matteo Materazzi. In 2010 schopte Nederland het tot de finale, maar bleek Spanje (en de teen van Iker Casillas) een maatje te groot te zijn. In 2014 won Duitsland de WK-finale dankzij een goal van Mario Götze in de verlenging en in 2018 wist Frankrijk op eenvoudige wijze af te rekenen met alle landen die in hun weg stonden voor de eindoverwinning.

Statistieken van het WK

In totaal hebben 82 landen meegedaan aan het WK voetbal, en daarvan hebben er 8 het eindtoernooi weten te winnen. De topscorer aller tijden van het WK is Miroslav Klose, met 16 goals voor Duitsland.

Gemiddeld gezien worden de wedstrijden door ongeveer 200 miljoen mensen gekeken en in totaal kijken er zo’n 3,5 miljard mensen naar een wedstrijd van het WK. De finale in 2018 werd bekeken door meer dan 1 miljard mensen, wat betekent dat het WK het grootste sportevenement ter wereld is.

Erick
33 artikelen
Erick heeft een passie voor voetbal en sport over het algemeen. Hij heeft een goede kennis van de Nederlandse gokmarkt en zorgt ervoor dat hij altijd de laatste ontwikkelingen omtrent legale gokaanbieders weet. Zo zorgt hij met het Kelbet team ervoor dat de beste informatie beschikbaar is voor onze bezoekers.