Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Barcelona vs Real Madrid: Onze Copa del Rey voorspelling

Elke keer als Real Madrid en Barcelona tegenover elkaar staat kun je genieten van een spectaculaire wedstrijd. Zo ook in de vorige wedstrijd tussen beide ploegen in de Copa del Rey. In de heenwedstrijd wist Barcelona met 1-0 te winnen in Madrid. Weten de Catalanen deze voorsprong vast te houden, of zorgt de Koninklijke voor een ommekeer in dit tweeluik? Wij geven je onze gratis Copa del Rey voorspellingen.

Voor dit artikel gebruiken wij enkele quoteringen, die nog enigszins kunnen veranderen. Tevens willen wij benadrukken dat dit artikel geen enkele vorm van garantie biedt tot succes.

Onze voorspelling: Barcelona wint

Barcelona

Barcelona verkeert de laatste tijd in topvorm. De ploeg van Xavi wist zijn laatste vijf wedstrijden allemaal te winnen, waaronder twee wedstrijden tegen Real Madrid. Met vier overwinningen op rij in de LaLiga hebben zij hun voorsprong in de competitie ook al aardig opgebouwd, en het kampioenschap lijkt in Spanje ook zo goed als beslist. Toch zal Xavi ook willen gaan voor de Copa del Rey, om zo een nationale dubbel te verzekeren.

Lewandowski was afgelopen weekend tweemaal trefzeker en de Poolse spits zal ook graag in El Clasico zijn stempel willen drukken. Datzelfde geldt ook voor Frenkie de Jong. Onze landgenoot is echter wel nog een vraagteken voor dit duel. Tegen Elche deed hij afgelopen weekend in ieder geval niet mee en het is dus verstandig om de persconferenties in de gaten te houden of hij wel meespeelt. Ansu Fati lijkt in ieder geval ook weer van de partij te zijn. De jonge linksbuiten was afgelopen weekend voor het eerst sinds januari trefzeker.

Real Madrid

Real Madrid verkeert in degelijke vorm. Afgelopen weekend maakte de Koninklijke een sterke indruk, door met 6-0 te winnen van Real Valladolid. Daarvoor werd El Clasico in de LaLiga echter verloren van Barcelona met 2-1, en sinds hun eerste wedstrijd in de Copa del Rey verspeelde Real Madrid ook punten tegen Betis in een doelpuntloos gelijkspel. Wel wist Real in de tussentijd de kwartfinale van de Champions League te bereiken en wonnen zij van Espanyol in de LaLiga.

Karim Benzema was tegen Valladolid enorm belangrijk voor zijn ploeg. De Fransman was in slechts 7 minuten goed voor een hattrick en zo breidde hij de score snel uit naar 4-0, na de openingsgoal van Rodrygo. Rodrygo was samen met zijn Braziliaanse collega Vinicius Junior ook erg belangrijk. Beide spelers kwamen tegen Valladolid tot 2 assists en zij zullen ook tegen Barcelona voor een hoop dreiging zorgen.

Onze voorspelling

Wij denken dat Barcelona gaat winnen van Real Madrid. Wel moet er gezegd worden dat Barcelona ook genoeg heeft aan een gelijkspel om de finale te bereiken. Het kan dus zijn dat Barcelona niet meer aanzet als er op het einde van de wedstrijd een gelijke stand op het bord staat. De bookmakers zien Barcelona ook als nipte favoriet voor dit duel. Zo geeft bet365 de thuisploeg een 2.37 quotering om te winnen van Real Madrid.

Andere interessante wedopties

Andere interessante wedopties zijn volgens ons ‘Karim Benzema scoort’ voor 2.20, ‘Beide teams scoren’ voor 1.61 en ‘Barcelona scoort in beide helften’ voor 3.40. Deze quoteringen zijn afkomstig van bet365 en kunnen veranderen voordat je jouw weddenschap plaatst.

Wanneer vind de wedstrijd plaats?

De wedstrijd wordt gespeeld in het Camp Nou in Barcelona en vindt plaats op woensdag 5 april om 21:00.