Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Een terugblik op België – Canada; een stroef begin voor België tegen het jeugdige Canada

In dit artikel blikken wij terug op de eerste wedstrijd van België op het WK 2022 in Qatar. Onze zuiderburen wisten uiteindelijk met 1-0 te winnen van Canada.

Onervaren Canada gaat slecht om met de kansen

De Canadezen wisten zich te plaatsen voor het WK en dit is iets wat zij pas eenmaal eerder wisten te bereiken in de geschiedenis. De andere keer dat dit gebeurde was 1986 en voor alle Canadezen is dit dus de eerste keer voor hun op het mondiale eindtoernooi. De Canadese ploeg zit vol met een hoop talent en heeft met mensen als Hutchinson, Borjan en Laryea ook veel ervaring. De grote man is echter Alphonso Davies en de druk werd de jonge speler iets te veel. Na 10 minuten voetbal kreeg Canada namelijk een penalty, maar de speler van Bayern München miste de strafschop. Ook Jonathan David kreeg een grote kans in het begin van de wedstrijd, maar evenals zijn teamgenoot miste David de kans.

Batshuayi schiet België naar de overwinning

België weet wel hoe het is om klinisch te zijn voor het goal. Canada was in de eerste helft overheersend, maar kort voor rust kwamen de Rode Duivels toch op voorsprong. Michy Batshuayi tekende in de 44e minuut voor de openingstreffer en uiteindelijk zou dit ook de enige goal van de wedstrijd zijn. Batshuayi verkeert dit seizoen in goede vorm. De Belg had bij Fenerbahçe slechts 64 minuten nodig per goal en hij was voor België in de Nations League ook belangrijk tegen Wales, in de vorige interlandperiode.

(G)ouden generatie van België komt tot zijn eind

Dit toernooi lijkt het einde te zijn van de gouden generatie van België en tegen Canada maakten zij nog niet de indruk dat zij het toernooi gaan winnen. De Bruyne, Hazard, Alderweireld en Vertonghen begonnen allemaal aan de wedstrijd tegen Canada, maar niemand haalde zijn normale niveau Courtois en de Bruyne zullen België dit toernooi bij de hand moeten nemen en Lukaku wordt gedurende het toernooi ook nog terugverwacht, maar met Batshuayi hebben de Belgen ook een klinische spits in de voorhoede.

Onderlinge spanning in de selectie

Het loopt de laatste tijd niet lekker bij de Belgen en ook de sterspelers liggen niet helemaal goed met elkaar. Kort na de openingsgoal van de Belgen kregen Alderweireld en de Bruyne het met elkaar aan de stok op het veld. De middenvelder van Manchester City wilde vaker de bal krijgen van zijn ploeggenoten en hekelde zich aan de lange ballen die van achteruit werden gegeven. De Bruyne speelde een slechte wedstrijd, maar werd tot verbazing van velen uiteindelijk uitgeroepen tot de man van de wedstrijd.