Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Een terugblik op Kroatië – België; De Rode Duivels stellen weer teleur en mogen naar huis

In dit artikel blikken wij terug op de laatste groepswedstrijd van België op het WK 2022 in Qatar. Onze zuiderburen speelden met 0-0 gelijk tegen Kroatië in een spannende wedstrijd.

België uitgeschakeld in de groepsfase

De Belgen moesten voorafgaand aan hun wedstrijd met de Kroaten winnen om kans te maken op een plek in de knock-outfase. België stond namelijk derde met drie punten, nadat ze hadden gewonnen van Canada en ze hadden verloren van Marokko. Kroatië had gelijkgespeeld tegen Marokko en ook als België hadden zij gewonnen van de Canadezen. Zij hadden dus het voordeel ten opzichte van België en Kroatië had genoeg aan een gelijkspel tegen onze zuiderburen.

Ongelofelijk veel gemiste kansen

Als een gevolg hiervan had België natuurlijk een hoop motivatie om op jacht te gaan naar goals. De Rode Duivels wisten ook een hoop kansen te creëren. Hier gingen ze echter enorm onzorgvuldig mee om. Met name Romelu Lukaku kreeg een hoop kansen voor de Belgen, maar de spits van Inter schoot op de paal en miste een paar open doel kansen, met als dieptepunt een bal in de 89e minuut die hij verkeert raakte en daardoor vanaf 2 meter miste. De centrumspits liet zijn frustratie zien door na het laatste fluitsignaal een dug-out kapot te slaan en zijn frustratie viel ook goed te begrijpen.

Roberto Martinez stapt op

Roberto Martinez kondigde kort na de wedstrijd ook aan dat hij stopte als Belgische bondscoach. Volgens de Spaanse trainer was dit voorafgaand aan het toernooi al besloten met de Belgische voetbalbond. Wie de opvolger van Martinez gaat worden is nog niet officieel bekend, maar de kans is groot dat zijn assistent Thierry Henry zijn opvolger wordt. De Franse legende van Arsenal was tussen 2016 en 2018 de assistent van Martinez bij de Belgische voetbalploeg en sinds 2021 is hij weer terug in deze rol. Tegen Nederland in de Nations League mocht hij al de honneurs waarnemen. Dit kwam omdat Martinez geschorst was voor dit duel, maar het was een goede kans voor hem om ervaring op te doen.

Björn
456 artikelen
Björn is een expert op het gebied van sportweddenschappen. Met een persoonlijke interesse in wedden en tips is Björn een grote voetballiefhebber.