Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Een terugblik op België – Marokko; Leeuwen van de Atlas zetten reuzestap naar de knock-outfase

In dit artikel blikken wij terug op de tweede wedstrijd van België op het WK 2022 in Qatar. De Belgen verloren hierin met 0-2 van Marokko.

Gevaarlijke vrije trappen Marokko doen België de das om

Marokko won met 0-2 van België, maar de score had zo maar erger kunnen zijn voor de Belgen. Kort voor rust leek Hakim Ziyech het openingsdoelpunt te maken uit een vrije trap aan de zijkant van het veld. De VAR besloot echter dat aanvoerder Romain Saïss, die zich in een buitenspelpositie bevond, hinderlijk in de weg liep voor Thibaut Courtois, waardoor de brilstand tevens de ruststand was. In de tweede helft zou Marokko sportieve revanche pakken voor het controversiële afgekeurde doelpunt van Ziyech. Ditmaal was het invaller Abdelhamid Sabiri die voor een gevaarlijke vrije trap zorgde. Evenals bij de vrije trap van Ziyech liep Saïss in de weg, maar ditmaal bevond hij zich niet in buitenspelpositie. De verdediger van Wolverhampton raakte de bal nog aan en hij kreeg uiteindelijk het openingsdoelpunt op zijn naam.

Ziyech belangrijk voor Marokko

België moest nadrukkelijker de aanval zoeken en dat leidde tot grote ruimtes in de verdediging van de Rode Duivels. In een counter wist Hakim Ziyech er van door te gaan met de bal en Timothy Castagne eenvoudig uit te spelen. De voormalige Ajacied legde de bal vervolgens terug op voormalig AZ-speler Zakaria Aboukhlal en de buitenspeler tekende voor de 0-2. De keuze om Halilhodzic te ontslaan, en in feite Hakim Ziyech terug te halen, wierp tegen België zijn vruchten af en onder nieuwe bondscoach Walid Regragui spelen de Marokkanen erg goed voetbal, wat hen zeker uit de groepsfase kan brengen.

Onrust neemt toe in de Belgische selectie

Voor België betekende dit al de tweede wedstrijd van het WK waarin er slecht werd gespeeld. In de eerste wedstrijd was de pleister op de wond het resultaat van de Belgen, maar tegen Marokko viel de gehele selectie keihard door de mand. De spanningen lijken toe te nemen in de Belgische ploeg, die vroeger nog genot kon halen uit de mooie resultaten en potentie op het winnen van toernooien. De potentie voor het winnen van dit toernooi, lijkt na twee wedstrijden verder dan ooit. Het is zeker dat de Belgen nog flink aan de bak moeten tegen Kroatië, op papier hun lastigste tegenstander in de groepsfase. Tegen Canada, maar ook tegen Marokko straalde de ontevredenheid van de gezichten van de Belgische routiniers af en het is nog maar de vraag of zij deze schade kunnen repareren voor hun volgende wedstrijd.

Björn
471 artikelen
Björn is een expert op het gebied van sportweddenschappen. Met een persoonlijke interesse in wedden en tips is Björn een grote voetballiefhebber.