Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

BetCity gekocht door Brits bedrijf

Betcity opgekocht door Entain

De kogel is door de kerk; BetCity is overgenomen door het Britse Entain. Het bedrijf dat aan de beurs van Londen genoteerd staat heeft het Nederlandse merk voor bijna een half miljard euro gekocht. Uiteindelijk kan de Nederlandse goksite mogelijk zelfs €850 miljoen kosten.

De twee partijen gaan uit van een overnamesom van €450 miljoen, maar die zou dus nog fors op kunnen lopen. BetCity werd ruim een jaar geleden gestart door Melvin Botselaar in Amsterdam en het staat bekend als een brutale en grote speler in de Nederlandse gokmarkt. Sinds oktober 2021 is BetCity actief op de Nederlandse markt, nadat zij vrijwel direct een gokvergunning ontvingen van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

Entain is een Brits bedrijf dat veel bekende gokmerken in zijn bezit heeft. Andere merken van Entain zijn internationale merken zoals Bwin en Party, die nog wachten op een Nederlandse vergunning. Verder heeft Entain ook het bekende merk Ladbrokes in zijn bezit en met de aanwinst van BetCity hebben zij nu dus ook voet aan de grond in Nederland.  

Björn
456 artikelen
Björn is een expert op het gebied van sportweddenschappen. Met een persoonlijke interesse in wedden en tips is Björn een grote voetballiefhebber.