Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Manchester City vs Chelsea: Onze FA Cup voorspelling

Het FA Cup seizoen is al een tijdje onderweg, maar eindelijk zitten de Premier League teams er in. De derde ronde staat normaliter garant voor een hoop david vs goliath wedstrijden, maar er zijn ook een hoop Premier League onderonsjes om van te genieten. Zo ook het topduel tussen Manchester City en Chelsea. Welke van deze topploegen weet verder te bekeren? Wij geven je onze gratis FA Cup voorspellingen.

Voor dit artikel gebruiken wij enkele quoteringen, die nog enigszins kunnen veranderen. Tevens willen wij benadrukken dat dit artikel geen enkele vorm van garantie biedt tot succes.

Onze voorspelling: Manchester City wint

Manchester City

Manchester City verkeert sinds het WK in goede vorm. In 4 wedstrijden wonnen zij er 3 en speelden zij een keer gelijk. Het spel van the Citizens was niet fantastisch maar de resultaten werden wel behaald. Afgelopen weekend speelde Manchester City toevallig genoeg tegen Chelsea in de Premier League. In Londen werd het 0-1 voor de ploeg uit Manchester en dit geeft aan dat City goed op weg is en een grote kans maakt om deze wedstrijd te winnen.

Jack Grealish was trefzeker tegen Chelsea uit een assist van Riyad Mahrez. Beide spelers verkeren dit seizoen nog niet in goede vorm voor hun club, maar tegen Chelsea waren ze toch erg belangrijk. Haaland en De Bruyne zijn de vaste uitblinkers in de ploeg van Guardiola en ook Foden valt vaak in goede zin op. Wij verwachten dan ook dat deze drie spelers aan de aftrap beginnen tegen Chelsea, maar misschien dat Grealish of Mahrez ook de kans krijgt van Guardiola.

Chelsea

Chelsea verkeert de laatste tijd in vreselijke vorm. Sinds het WK is afgelopen hebben zij vier punten behaald uit drie wedstrijden. Ook voor het WK liep Chelsea niet lekker en verloren zij hun laatste drie wedstrijden. Afgelopen donderdag speelde Chelsea tegen City en toen maakten de Londenaren wel een goede indruk. Chelsea domineerde de wedstrijd, maar zij waren niet effectief genoeg en zo kon Manchester City er alsnog met de drie punten van door gaan.

Chelsea heeft niet spelers die geregeld uitblinken dit seizoen. De beste spelers van Chelsea spelen met name achterin de verdediging. Mensen als Thiago Silva, Reece James en Kepa blinken dit seizoen geregeld uit. James kan echter niet mee doen tegen City. De rechtsback is geblesseerd en wordt nog niet terugverwacht door Potter. Voor de goals kijkt men vaak naar Havertz, Sterling en Mount. Sterling viel echter ook geblesseerd uit op donderdag en het lijkt onwaarschijnlijk dat hij mee doet in Manchester.

Onze voorspelling

Wij verwachten dat Manchester City gaat winnen van Chelsea in de FA Cup. City verkeert simpelweg in betere vorm, heeft een beter team en in hun vorige wedstrijd won City ook. De bookmakers zien de thuisploeg ook als favoriet, wat blijkt uit de quotering van 1.40 die staat op een overwinning van the Citizens.

Andere interessante wedopties

Andere interessante wedopties zijn volgens ons ‘Erling Haaland scoort’ voor 1.66, ‘Kevin de Bruyne scoort’ voor 3.60 en ‘Manchester City scoort in beide helften’ voor 2.10. Deze quoteringen zijn afkomstig van bet365 en kunnen veranderen voordat je jouw weddenschap plaatst.

Wanneer vind de wedstrijd plaats?

De wedstrijd wordt gespeeld in het Etihad Stadium in Manchester en vindt plaats op zondag 8 januari om 17:30.

Al onze voorspellingen in de FA Cup

Ontdek hier onze andere voorspellingen voor de derde ronde in de FA Cup:

Björn
423 artikelen
Björn is een expert op het gebied van sportweddenschappen. Met een persoonlijke interesse in wedden en tips is Björn ...