Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Een terugblik op Frankrijk – Denemarken; uitblinkende Mbappé schiet Frankrijk naar de overwinning

In dit artikel blikken wij terug op de tweede wedstrijd van Frankrijk op het WK 2022 in Qatar. De Fransen wonnen uiteindelijk met 2-1 van Denemarken.

Mbappé neemt Frankrijk bij de hand

Frankrijk won uiteindelijk met 2-1 van Denemarken. Namens Frankrijk was Kylian Mbappé tweemaal trefzeker en hiermee heeft de 23-jarige aanvaller al zijn 30e en 31e goal gemaakt voor het Franse team. Mbappé lijkt zich dit toernooi weer te ontpoppen als een van de absolute sterspelers en met 3 goals is de Fransman, samen met Enner Valencia, momenteel gedeeld topscorer van het WK in Qatar. De Denen hadden het erg lastig met de snelheid van de aanvaller van PSG en in het Franse team wordt Mbappé bediend door spelers van wereldklasse. Voor het toernooi heersten er veel twijfels over de Franse nationale ploeg, maar in de eerste twee wedstrijden lijkt de regerend wereldkampioen écht klaar te zijn om de titel te verdedigen.

Frankrijk kwalificeert zich voor de volgende ronde

Met de overwinning op Denemarken heeft Frankrijk zich geplaatst voor de volgende ronde van het WK. Ook de groepswinst is al zo goed als binnen. Frankrijk heeft namelijk een voorsprong van 3 punten op de nummer 2 van de groep; Australië. Ook heeft Frankrijk een doelsaldo van +4 en Australië een doelsaldo van -2, wat betekent dat de Australiërs het verschil van 6 goals in doelsaldo goed moeten maken. Frankrijk moet hun laatste wedstrijd dus verliezen van Tunesië en Australië moet winnen van Denemarken. Verder moeten deze wedstrijden bij elkaar ook met een verschil van 6 goals gespeeld worden. Wij achten de kans klein dat Frankrijk dit weg gaat geven en dat zou betekenen dat als Oranje groep A weet te winnen, dat zij Frankrijk ontlopen.

Denemarken bezwijkt onder de Franse druk

Denemarken wist wel lang stand te houden tegen Frankrijk. De openingsgoal van Mbappé kwam pas in de 61e minuut, maar de Fransen drongen al veel langer aan. Met een expected goals (xG) van 2.42 hebben de Fransen een terechte overwinning geboekt. Ook de Denen kregen een hoop goede kansen en uiteindelijk wist Andreas Christensen voor de gelijkmaker te tekenen. Zij wisten dit resultaat echter niet vast te houden en het was dezelfde Mbappé die in de 86e minuut voor het winnende doelpunt zorgde voor de Fransen.

Björn
456 artikelen
Björn is een expert op het gebied van sportweddenschappen. Met een persoonlijke interesse in wedden en tips is Björn een grote voetballiefhebber.