Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Een terugblik op Engeland – Frankrijk; Hoofdrol voor Kane en Giroud in de laatste kwartfinale

In dit artikel blikken wij terug op de kwartfinale tussen Engeland en Frankrijk op het WK 2022 in Qatar. Les Bleus won na 90 minuten met 2-1 van the Three Lions.

Wondergoal Tchouameni zet Frankrijk snel op voorsprong

Voorafgaand aan de wedstrijd waren de Fransen de grote favoriet. Hierbij komt nog een hoop extra druk kijken, dus het is dan fijn als je vroeg op voorsprong komt. Dit is precies wat Frankrijk dan ook deed. Tchouameni van Real Madrid zette zijn land op voorsprong met een fraaie goal. Hij werd aangespeeld door Griezmann en haalde vanaf 25 meter verwoestend uit. Jordan Pickford had geen kans en met deze goal zette Tchouameni de toon voor een heerlijk voetbalavondje.

Giroud van ongelofelijk belang voor Fransen

Harry Kane zorgde in de tweede helft voor de gelijkmaker en hierdoor werd de spanning nog groter in deze wedstrijd. Olivier Giroud zou de Fransen echter weer op voorsprong zetten. De spits van AC Milan werd gevonden door Antoine Griezmann, die weer bezig is aan een fantastisch toernooi voor de Fransen. Uit de voorzet van Griezmann kopte Giroud snoeihard raak en de topscorer aller tijden van Les Bleus zette zijn land weer op een voorsprong. Dit is al het vierde goal van het toernooi van Giroud. In het vorige WK kreeg hij veel kritiek over dat hij niet wist te scoren als de spits van de kampioen, maar op dit toernooi snoert hij alle monden en lijkt hij niet te stoppen.

Strafschoppen Harry Kane zijn een gemixt succes

Kort na rust kreeg Engeland een strafschop, vanwege een overtreding van Tchouameni op Saka. Aanvoerder Harry Kane nam zijn verantwoordelijkheid en tegen zijn teamgenoot bij Tottenham Hotspur wist hij te scoren. Na de 2-1 van Giroud kreeg Engeland weer een penalty, ditmaal in de 84e minuut. Kort voor het einde van het duel ging Kane weer achter de bal staan. Ditmaal faalde hij echter vanaf 11 meter en schoot hij de bal hoog over het doel. De Fransen bleven hiermee op een 2-1 voorsprong staan en dit zouden zij ook niet meer weggeven.

Frankrijk vs Marokko in de halve finale

In de halve finale gaat Frankrijk het opnemen tegen Marokko. De Leeuwen van de Atlas waren voorafgaand aan het toernooi geen grote favoriet, maar de ploeg van Walid Regragui heeft vriend en vijand weten te verrassen. Zo schakelden zij Spanje en Portugal uit in de knock-outfase en eindigden zij als groepswinnaar boven Kroatië, België en Canada. Frankrijk kan zijn borst natmaken, want zij nemen het op tegen een enorm gemotiveerd en samenhorig Marokko dat in topvorm verkeert.