Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

FC Emmen vs NAC: Onze Eredivisie voorspelling

Emmen wist in Breda met 1-2 te winnen van NAC en hiermee hebben zij nu het overduidelijke voordeel op de Brabanders. Emmen staat al met een been in de finale van de Eredivisie playoffs, maar weet de ploeg van Dick Lukkien ook echt de finale te bereiken? Wij geven je onze gratis Eredivisie voorspellingen.

Voor dit artikel gebruiken wij enkele quoteringen, die nog enigszins kunnen veranderen. Tevens willen wij benadrukken dat dit artikel geen enkele vorm van garantie biedt tot succes.

Onze voorspelling: FC Emmen wint

FC Emmen

FC Emmen eindigde als zestiende in de Eredivisie dit seizoen. Hiermee stroomden zij in, tijdens de halve finale van de promotie playoffs, terwijl NAC eerder al met MVV af moest rekenen. Emmen eindigde het Eredivisieseizoen niet al te best, maar dat kwam ook grotendeels vanwege hun lastige tegenstanders. In hun laatste vier wedstrijden verloren ze van Twente, AZ, Feyenoord en FC Utrecht. Afgelopen woensdag won Emmen met 1-2 en dat was ook een terechte afspiegeling van de wedstrijd. Emmen was de betere ploeg en nu in eigen huis zullen zij ook nog eens genieten van de steun van de thuisfans.

Ole Romeny wist een van de twee goals van Emmen te maken, en Romeny was ook precies de speler die wij zagen als de doelpuntenmaker voor de heenwedstrijd. Romeny is namelijk veruit de topscorer van FC Emmen dit seizoen, dat verder erg worstelt om goals te maken in de Eredivisie dit seizoen. Emmen gaf NAC op het einde van de wedstrijd nog wel een opening voor het tweede duel. De ploeg van Dick Lukkien stond ruime tijd met 0-2 voor, maar in de 94e minuut wist NAC wel een eretreffer te maken, wat betekent dat Emmen nog wel aan de bak moet aankomende zaterdag.

NAC

NAC heeft een reuzetaak voor zich en zij zullen met twee goals verschil moeten winnen op de Oude Meerdijk. NAC wist tegen MVV in de uitwedstrijd wel met meerdere goals te winnen, maar in eigen huis wonnen zij ook van de Limburgers; iets dat hun niet lukte tegen Emmen. Dankzij de late goal van Aimé Omgba heeft NAC nog wel perspectief op de finale van de playoffs, maar het zal desalniettemin erg lastig gaan worden voor de ploeg van Peter Hyballa. Tegen MVV wisten zij tweemaal te winnen, maar ook hun einde van het reguliere seizoen was niet vlekkeloos.

Odysseus Velanas en Jort van der Sande zijn op aanvallend aspect enorm belangrijk geweest voor NAC dit seizoen. Velanas was met 14 goals de topscorer, terwijl van der Sande tot 13 goals en 10 assists kwam in de Keuken Kampioen Divisie. Elias Már Ómarsson is vaak het aanvalsmaatje van Jort van der Sande en de IJslandse spits kan ook terugblikken op een redelijk seizoen.

Onze voorspelling

Wij denken dat FC Emmen in eigen huis gaat winnen van NAC. Wij zien FC Emmen sowieso als een van de grote favorieten om volgend seizoen in de Eredivisie te spelen en gezien hun overtuigende overwinning in Breda, denken wij dat ze in eigen huis deze prestaties kunnen repliceren. De bookmakers denken hier ook zo over, met een bet365 quotering van 1.75.

Andere interessante wedopties

Andere interessante wedopties zijn volgens ons ‘FC Emmen kwalificeert zich na 90 minuten’ voor 1.25, ‘FC Emmen wint en beide teams scoren’ voor 3.50 en ‘FC Emmen kwalificeert zich’ voor 1.12. Deze quoteringen zijn afkomstig van bet365 en kunnen nog enigszins veranderen voor wanneer jij jouw weddenschap af gaat sluiten.

Wanneer vind de wedstrijd plaats?

De wedstrijd wordt gespeeld op De Oude Meerdijk in Emmen en vindt plaats op zaterdag 3 juni om 20:00.