Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Sparta vs FC Twente: Onze Eredivisie voorspelling

Sparta beleeft een topseizoen, en wist al met FC Utrecht af te rekenen in de Europese playoffs. FC Twente is toch de grote favoriet voor deze wedstrijd en de ploeg uit Enschede zal met een hoop zelfvertrouwen afreizen naar Rotterdam, nadat zij met ruime cijfers wisten te winnen van Heerenveen. Weet Sparta in eigen huis te winnen van Twente of reist de ploeg van Ron Jans met een comfortabele voorsprong terug naar het oosten? Wij geven je onze gratis Eredivisie voorspellingen.

Voor dit artikel gebruiken wij enkele quoteringen, die nog enigszins kunnen veranderen. Tevens willen wij benadrukken dat dit artikel geen enkele vorm van garantie biedt tot succes.

Onze voorspelling: Gelijkspel

Sparta

Sparta won drie van hun laatste vier wedstrijden. Hun enige nederlaag kwam tegen FC Utrecht, verrassend genoeg in eigen huis. In hun laatste wedstrijd won FC Utrecht met 0-1, maar wist Sparta alsnog de finale van de playoffs te bereiken door op strafschoppen te winnen. Hiervoor won Sparta met 1-2 van FC Utrecht en werd er in het reguliere seizoen met 4-1 van Cambuur gewonnen en werd Groningen met 0-5 aan de kant gezet.

Sparta draait een fantastisch seizoen en eigenlijk is er niemand die ondermaats presteert in de ploeg van Maurice Steijn. Nick Olij en Vito van Crooij zijn toch wel twee spelers die er voor ons met kop en schouders bovenuit steken. Olij is dit seizoen misschien wel de beste keeper van de Eredivisie en ook tegen FC Utrecht liet hij zich goed zien, met 12 reddingen en 2 gestopte strafschoppen in de penaltyreeks. Vito van Crooij is in aanvallend opzicht vaak belangrijk voor Sparta. De 27-jarige buitenspeler was dit seizoen goed voor 12 goals en 11 assists. Verder verzilverde hij in de heenwedstrijd tegen Utrecht een penalty en zag hij in de return een doelpunt van hem geannuleerd worden door de VAR.

FC Twente

FC Twente verkeert ook in topvorm. De ploeg van Jans wist hun afgelopen zes wedstrijden allemaal te winnen. In deze reeks hoefde Twente ook slechts tweemaal een doelpunt te incasseren, terwijl ze zelf 21 keer scoorden. Tegen Heerenveen won Twente met 4-0 en 1-2 en daarvoor werden FC Emmen, NEC, RKC Waalwijk en zelfs Ajax verslagen in de laatste vier wedstrijden van het reguliere seizoen. Opvallend aan Twente is wel hun relatief slechte vorm buitenshuis. Hoewel zij in de Grolsch Veste haast niet te kloppen zijn, verloren zij buitenshuis 6 keer en wonnen ze slechts vijfmaal in dit Eredivisieseizoen.

Václav Černý beleeft een absoluut topseizoen in Enschede. De voormalige buitenspeler van Ajax en FC Utrecht is de clubtopscorer en de speler met de meeste assists. Met name in de afgelopen paar wedstrijden verkeert de Tsjech in topvorm. Černy was in de laatste 7 wedstrijden goed voor 5 goals en 6 assists. Verder moet bij Twente ook het belang van de backs onderstreept worden. Joshua Brenet en Gijs Smal beleven fantastische seizoenen; Smal wist 10 assists te leveren terwijl Brenet de goals vaak zelf maakt; dit deed hij al 7 keer.

Onze voorspelling

Wij denken dat de wedstrijd tussen Sparta en Twente in Rotterdam gaat eindigen in een gelijkspel. Hoewel Twente de favoriet is, en wij hun eventueel ook zien als de ploeg met de meeste kans om dit duel te winnen, denken wij dat Sparta in eigen huis absoluut een resultaat kan boeken tegen FC Twente. Dit komt mede dankzij de goede vorm van Nick Olij en de slechte resultaten van Twente wanneer zij niet in Enschede spelen dit seizoen. Desalniettemin zien de bookmakers Twente als de favoriet voor de heenwedstrijd. Zo geeft bet365 Twente een 1.75 quotering om te winnen.

Andere interessante wedopties

Andere interessante wedopties zijn volgens ons ‘Václav Černý scoort’ voor 2.87, ‘Vito van Crooij scoort’ voor 5.00, ‘Dubbele kans: Sparta wint of gelijkspel’ voor 2.00. Deze quoteringen zijn afkomstig van bet365 en kunnen nog enigszins veranderen voor wanneer jij jouw weddenschap af gaat sluiten.

Wanneer vind de wedstrijd plaats?

De wedstrijd wordt gespeeld op het Kasteel in Rotterdam en vindt plaats op donderdag 8 juni om 21:00.