Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

FC Utrecht vs Sparta: Onze Eredivisie voorspelling

Sparta beleeft een topseizoen, en maakt serieuze kans op een Europees ticket. FC Utrecht is een vaste klant bij de Europese playoffs, maar ook zij komen niet al te vaak in een Europees eindtoernooi terecht. Weet Utrecht nou eindelijk de groepsfase van een Europees toernooi te bereiken, of mag Sparta proberen om als tweede Rotterdamse club de Conference League te bereiken? Wij geven je onze gratis Eredivisie voorspellingen.

Voor dit artikel gebruiken wij enkele quoteringen, die nog enigszins kunnen veranderen. Tevens willen wij benadrukken dat dit artikel geen enkele vorm van garantie biedt tot succes.

Onze voorspelling: Gelijkspel

FC Utrecht

Utrecht sloot het seizoen prima af. In de laatste speelronde wonnen zij van Emmen, maar daarvoor verloren zij vrij kansloos van Ajax. RKC en Cambuur werden dan ook weliswaar verslagen, maar een onverrassende nederlaag tegen Feyenoord ging daaraan vooraf. De ploeg van Michael Silberbauer speelt desalniettemin goed voetbal de laatste tijd, en zij weten veel van hun laatste wedstrijden winnend af te sluiten, met enkel wedstrijden tegen absolute topploegen als uitzondering.

Anastasios Douvikas is de grote reden dat Utrecht zo lekker draait dit seizoen. De Griekse spits werd met 19 goals gedeeld topscorer met Xavi Simons en scoorde veel belangrijke goals voor de Domstedelingen. Bas Dost en Sander van de Streek waren in aanvallend opzicht ook enorm belangrijk voor Utrecht, terwijl zij in de verdediging ook op een hoop ervaring en zekerheid kunnen vertrouwen. Mensen als van der Hoorn, van der Maarel en Viergever zijn mensen waar Silberbauer wekelijks op vertrouwt en zij stellen Utrecht zelden teleur.

Sparta

Sparta wist het seizoen ook goed af te sluiten. Hun laatste twee wedstrijden wisten zij te winnen, al deden zij dit tegen Cambuur en FC Groningen. Sparta verloor hiervoor wel van Sparta en PSV en zij speelden gelijk tegen Twente. Sparta wist verder ook niet te winnen van Utrecht dit seizoen. Zij verloren tweemaal van de Domstedelingen, en zij kregen telkens drie goals tegen. Sparta had verder ook een enorm sterk begin van het seizoen, maar het gat met FC Twente en ook AZ werd gedurende het seizoen steeds groter in het nadeel van de Rotterdammers.

Vito van Crooij was in aanvallend opzicht de belangrijkste speler van Sparta. Hij scoorde 12 keer en gaf één assist minder in de Eredivisie. Tobias Lauritsen en Koki Saito zijn ook belangrijk voor Sparta, dat in verdedigend opzicht vaak ook goed staat te spelen. Mico Pinto, Bart Vriends en Dirk Abels vormen een stabiele basis voor de ploeg van Maurice Steijn en met Nick Olij hebben zij een van de beste keepers van dit seizoen in de Eredivisie.

Onze voorspelling

Wij denken dat de wedstrijd tussen FC Utrecht en Sparta gaat eindigen in een gelijkspel. Beide teams verkeren in degelijke vorm, en hoewel Utrecht thuis speelt denken wij dat Sparta een beter team heeft. De bookmakers zien de thuisploeg als favoriet. Bet365 geeft FC Utrecht een 1.83 quotering om te winnen van Sparta in eigen huis.

Andere interessante wedopties

Andere interessante wedopties zijn volgens ons ‘Dubbele kans: Gelijkspel of Sparta wint’ voor 1.90, ‘Beide teams scoren’ voor 1.70 en ‘Meer dan 2.5 goals’ voor 1.72. Deze quoteringen zijn afkomstig van bet365 en kunnen nog enigszins veranderen voor wanneer jij jouw weddenschap af gaat sluiten.

Wanneer vind de wedstrijd plaats?

De wedstrijd wordt gespeeld in de Galgenwaard in Utrecht en vindt plaats op donderdag 1 juni om 21:00.