Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

FC Twente – RKC: Onze Eredivisie voorspelling

FC Twente was het Eredivisieseizoen goed begonnen en daardoor staan zij op de vijfde plaats. Met slechts twee punten achterstand op de nummer twee kan FC Twente dit weekend goede zaken doen en zich mengen om de strijd bovenin. Hiervoor moet Twente zelf winnen en hopen op puntenverlies van de andere topclubs. Weet Twente de eerste stap te zetten en thuis van RKC te winnen? Wij geven je onze gratis Eredivisie voorspellingen.

Voor dit artikel gebruiken wij enkele quoteringen, die nog enigszins kunnen veranderen. Tevens willen wij benadrukken dat dit artikel geen enkele vorm van garantie biedt tot succes.

Onze voorspelling: FC Twente wint

FC Twente

FC Twente was het Eredivisieseizoen goed begonnen en ook recentelijk is de ploeg uit Enschede in goede vorm. De afgelopen twee wedstrijden tegen FC Groningen en Cambuur wist Twente met een clean sheet te winnen. Daarvoor werd er verloren van Feyenoord, maar de ploeg uit Enschede lijkt hiervan hersteld te zijn. Wat opvalt aan FC Twente is hun sterke verdediging. De ploeg uit Enschede heeft de minste tegengoals in de Eredivisie, met slechts 7 tegengoals in 11 wedstrijden.

Ricky van Wolfswinkel toonde afgelopen weekend aan ballen van staal te hebben en hij bezorgde zijn ploeg de drie punten in de 97e minuut uit een penalty. De voormalige spits van Sporting, Real Betis en Norwich City was vorig seizoen de topscorer in Enschede, maar dit seizoen verkeert hij vooralsnog in wat mindere vorm. De topscorers van FC Twente zijn Cerny en Misidjan met 4 goals en zij worden gevolgd door Brenet en van Wolfswinkel met 3 goals per stuk. In totaal heeft FC Twente 9 verschillende doelpuntenmakers gehad dit seizoen, dus van een vaste doelpuntenmaker is er geen sprake.

RKC

Ook RKC is het seizoen sterk begonnen. De ploeg uit Waalwijk staat op een verrassende negende plaats en in Waalwijk geniet men van het aanvallende voetbal van de ploeg van Joseph Oosting. RKC wist na de traditionele top 3 het meest te scoren. Dit type voetbal gaat alleen wel gepaard met veel tegendoelpunten. RKC kreeg in 11 wedstrijden 18 goals tegen, beduidend meer dan FC Twente. Afgelopen weekend verloor RKC met 1-4 van Ajax. Dit is geen schande, maar wat wel een schande is, was hun wedstrijd in de KNVB Beker. Op bezoek bij De Treffers werd er met 2-0 verloren, wat betekent dat RKC in de eerste ronde is uitgeschakeld in de KNVB Beker.

Bel Hassani is de laatste tijd de smaakmaker van RKC. De Marokkaanse spelmaker was in zijn laatste 5 wedstrijden betrokken bij 4 goals van RKC. Verder is Michiel Kramer ook erg belangrijk voor het aanvallende spel van RKC. Kramer is gedeeld topscorer met Bel Hassani met 4 goals en ook was de lange spits tweemaal de aangever. Kramer maakte al zijn goals in zijn laatste 6 wedstrijden en hij verkeert dus in goede vorm. Weet hij ook tegen Twente tot scoren te komen?

Onze voorspelling

Wij verwachten dat FC Twente wint van RKC, maar het zal zeker geen gemakkelijke wedstrijd worden. RKC verkeert dit seizoen in goede vorm en weet eenvoudig het net te vinden. Toch achten wij de verdediging van Twente sterk genoeg om stand te houden en verwachten wij dat Twente in de eigen Grolsch Veste te sterk is voor de ploeg uit Waalwijk. De bookmakers zien Twente als duidelijke favoriet en bij BetCity vind je een quotering van 1.49 op een overwinning van de ploeg uit Enschede.

Andere interessante wedopties

Andere interessante wedopties zijn volgens ons ‘FC Twente wint en houdt de nul’ voor 2.63, ‘Michiel Kramer scoort’ voor 4.00 en ‘Dubbele kans: Gelijkspel of RKC wint’ voor 2.75. Deze quoteringen zijn afkomstig van BetCity.

Al onze voorspellingen in de Eredivisie

Hieronder kun je al onze voorspellingen vinden voor de volgende speelronde in de Eredivisie.

ThuisploegUitploeg1X2
HeerenveenFC Utrecht2.323.653.00
SpartaFortuna Sittard2.043.803.55
Go Ahead EaglesExcelsior1.834.104.10
FC EmmenFC Groningen2.323.353.25
FC TwenteRKC1.494.806.40
PSVNEC1.246.7512.50
AZFC Volendam1.227.5012.50

Wanneer vind de wedstrijd plaats?

De wedstrijd wordt gespeeld in de Grolsch Veste in Enschede en vindt plaats op zondag 30 oktober om 14:30.