Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Een terugblik op Frankrijk – Polen; Fenomeen Mbappé schiet Frankrijk voorbij Polen

In dit artikel blikken wij terug op de wedstrijd van Frankrijk en Polen in de achtste finale. Les Bleus won uiteindelijk met 3-1.

Mbappé staat weer op voor Frankrijk

Het Franse team is geteisterd door blessures, maar zolang Kylian Mbappé op het veld staat heeft Les Bleus altijd een kans. De sterspeler van Paris Saint-Germain verzorgde kort voor rust een goede assist op Giroud om de score te openen. Met een 1-0 voorsprong ging Frankrijk de rust in en met Polen dat nadrukkelijk op de deur klopte was dit nog geen goed gevoel. Mbappé zou in de 74e minuut de wedstrijd beslissen. Uit een counter was Mbappé in de korte hoek trefzeker. In de blessuretijd zou Mbappé de marge weer vergroten en maakte hij een nog fraaiere goal.

Met de twee goals staat Mbappé al op 9 goals in 2 wereldkampioenschappen. Het was de vijfde goal van de Fransman op het WK in Qatar en hij zal het de volgende tegenstander van Les Bleus weer erg lastig maken.

Polen maakt een goede indruk

Polen kwam in de groepsfase niet goed voor de dag, maar toch wisten zij de volgende ronde te bereiken. Tegen Frankrijk wist Polen echter wel goed te spelen. Ze deden hoog druk zetten en dat zorgde in de eerste helft ook voor grote kansen, voor onder meer Zielinski. In de tweede helft zakte Polen echter verder in en wisten zij minder kansen te creëren. Het was vermakelijk om te zien dat de Poolse ploeg een goede wedstrijd speelde en het maakte de wedstrijd ook een stuk spannender. Voorafgaand werd er namelijk gedacht dat Frankrijk eenvoudig zou winnen van de wit-roden, maar in de eerste helft hadden de Fransen het erg lastig met de ploeg van Robert Lewandowski.

Giroud topscorer aller tijden Les Bleus

Olivier Giroud opende de score voor Les Bleus. Met deze goal klom de spits van AC Milan naar eenzame hoogte en is hij nu ook Thierry Henry officieel voorbij en is hij in zijn eentje de topscorer van de Franse nationale ploeg. Kylian Mbappé zit er echter wel al aan te komen. Hij maakte zondag zijn 32e en 33e goal voor de Franse ploeg en het lijkt dan ook een kwestie van tijd totdat hij Olivier Giroud inhaalt.

Raar penaltymoment in de slotfase

Mbappé zorgde inde blessuretijd voor de 3-0, maar dat was niet de eindstand. Zo’n vijf minuten later kreeg Polen nog een eenvoudige penalty mee na ingrijpen van de videoscheidsrechter. Dit was een uitgelezen kans voor Lewandowski om zijn tweede doelpunt op een WK te maken en de Polen een reden geven om te juichen. De spits van Barcelona miste de penalty, maar Hugo Lloris was te vroeg van zijn lijn af. De strafschop werd opnieuw genomen en ditmaal wist de Poolse superspits wel te scoren.

Frankrijk tegen Engeland in de kwartfinale

Frankrijk neemt het in de kwartfinale op tegen Engeland. De Engelsen wisten in hun groepsfase te winnen van Iran en Wales. Tegen de Verenigde Staten speelde Engeland gelijk met 0-0, maar dat was genoeg om de groep te winnen. In de achtste finale wist Engeland overtuigend met 3-0 te winnen van Senegal.