Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Hoe je kunt wedden op rugby in 2023: Lees onze complete gids 🏉

In Nederland wordt het steeds populairder om te gokken op rugby. Zeker met de opkomst van nieuwe bookmakers, is het nog nooit zo makkelijk geweest om te sportwedden.

In dit artikel kun je van alles lezen over wedden op rugby, van beste bookmakers in Nederland tot rugby wedtips. Verder gaan we bespreken welke competities je zeker in de gaten moet houden.

Rugby weddenschappen uitgelegd

Voordat je kunt beginnen met wedden op rugby, is het belangrijk om te weten hoe de sportweddenschappen werken. Op deze manier kun je een betere bet plaatsen bij een bookmaker en je kansen om te winnen verhogen.

Elke keer wanneer je een sportweddenschap doet, is daar een bepaalde kans aan verbonden. Dit wordt ook wel de quotering genoemd. De bookmaker bepaalt de waarde van de quotering. Zo kun je met een underdog meer verdienen dan met een favoriet.

Wat natuurlijk komt, omdat de underdog een lagere kans heeft om te winnen. Je neemt meer risico door te wedden op de underdog, daarom kun je er meer geld voor krijgen. Verder bestaan er verschillende soorten quoteringen.

In Nederland wordt er doorgaans gebruikgemaakt van de decimale quotering. Een voorbeeld hiervan is 1,41 (favoriet) en 4,20 (underdog). Je kunt hierbij 1,41 keer je inleg winnen, wanneer je wedt op de favoriet. Als je bijvoorbeeld € 10 inlegt, kun je € 14,10 winnen.

wedden op rugby

Soorten weddenschappen bij rugby

Nu je de quoteringen onder de knie hebt, is het tijd voor de soorten weddenschappen die je hebt bij rugby. Er zijn een aantal populaire weddenschappen bij gokken op rugby. Hieronder kun je er meer informatie over vinden:

🏉 Wedden op het eindresultaat

Wedden op het eindresultaat is de meest populaire weddenschap bij rugby. Het is daarbij ook de meest toegankelijke manier van sportwedden. Als je nog een nieuwe speler bent, is het aangeraden om eerst te wedden op het eindresultaat.

Bij deze bet wed je wat het eindresultaat gaat worden. Je kunt bijvoorbeeld wedden, welke team gaat winnen, of dat het uiteindelijk een gelijkspel wordt. Het is ook mogelijk om te wedden op het exacte aantal punten. Dit soort weddenschap is wel lastiger om te winnen.

Tijdens wedden op rugby, kun je zien welk team de favoriet is volgens de bookmaker. Je kunt hiermee berekenen, hoeveel er uiteindelijk te winnen valt. Verder is het handig om te zien welk team de voorkeur van de bookmaker heeft.

🏉 Accumulator weddenschap

Een accumulator weddenschap is meerdere weddenschappen bij elkaar. Het staat ook wel bekend als acca. Om deze bet te winnen, moet je tenminste 4 weddenschappen goed raden. Hierdoor neem je een hogere risico. Maar kun je ook meer winnen.

Stel je wilt wedden op rugby en plaatst vervolgens 4 weddenschappen. De bets hebben een quotering van 1,50 & 2,00 & 1,21 & 1,69. Om je winst bij een acca te berekenen, moet je alle quoteringen met elkaar vermenigvuldigen.

Hierbij krijg je 1,50 x 2,00 x 1,21 x 1,69 = 6,1347 voor alle bets bij elkaar. Als je vervolgens.

€ 10 inlegt en je wint alle weddenschappen, kun je in totaal € 61,13 winnen. Maar wanneer je één wedstrijd verkeerd hebt geraden, verlies je meteen de hele weddenschap.

Aarzel niet om onze acca calculator te gebruiken

Accumulator
Odd 1

🏉 Halftime/fulltime weddenschap

Een halftime/fulltime weddenschap heeft veel weg van wedden op het eindresultaat. Er is alleen één groot verschil. Je plaatst namelijk ook een weddenschap op het team dat aan de leiding is bij rust. In principe is het een combinatie van twee bets.

Je hoeft daarbij ook niet twee keer op hetzelfde team te wedden. Zo kun je bijvoorbeeld wedden dat Frankrijk bij rust voor staat, maar dat Nieuw-Zeeland de wedstrijd gaat winnen. Het is daarom net iets ingewikkelder dan wedden op het eindresultaat.

Als je deze methode wilt gebruiken voor gokken op rugby, moet je niet vergeten dat je twee aparte voorspellingen doet. Het is niet altijd het geval dat het team dat voor staat bij rust, ook uiteindelijk wint. Er zijn teams die langzaam beginnen en toch winnen aan het einde.

🏉 Wedden op try scorer

Er zijn verschillende manier om punten te behalen bij rugby. De belangrijkste hiervan is een try, waarbij een speler de bal neerdrukt in het gebied achter de palen. Bij gokken op rugby, is het mogelijk om te wedden op de try scorer.

Hierbij zijn er ook weer verschillende weddenschappen. Je kunt bijvoorbeeld wedden wie de eerste try scorer wordt. Verder zou je kunnen wedden wie de meeste punten kan behalen. Voor een succesvolle bet, moet je onderzoek doen naar individuele spelers.

🏉 Wedden met een handicap

Als je een beetje ervaring hebt opgebouwd met gokken op rugby, kun je beginnen met wedden met een handicap. Bij deze weddenschap moet je net iets meer nadenken. Hierdoor wordt het ook meteen leuker en spannender.

Verder kun je er natuurlijk ook meer geld mee verdienen. Wedden met een handicap geeft de underdog een betere kans. Zo worden er aan het begin van de wedstrijd, fictieve punten opgeteld bij de underdog.

Bij de favoriet worden er daarentegen, punten afgetrokken aan het begin van de wedstrijd. De punten worden ook wel een handicap genoemd, hierdoor moet de favoriet nog meer scoren om de wedstrijd te winnen.

wedden op rugby

Beste rugby wedtips

Nu je bekend bent met de verschillende weddenschappen die je kunt plaatsen, willen we een aantal rugby wedtips met jullie doornemen. Met onze tips kun je je kansen op een grote winst gemakkelijk verhogen.

Hier zijn onze tips om succesvol te gokken op rugby:

🇳🇱 Nationale weddenschappen

Net als de Eredivisie bestaan er een aantal nationale competities voor rugby. In Nederland heet het de DeGiro Ereklasse, ook bij deze competitie is het mogelijk om te wedden op rugby.

Het is bijvoorbeeld mogelijk om in te leggen op de winnaar van de competitie. Verder is er nog de optie om een bet te plaatsen op de top try scorer van de competitie. Of het totale aantal punten dat wordt gescoord door een team.

Maar tussendoor kun je nog steeds wedden op individuele wedstrijden. Zo hoef je niet tot het einde van het toernooi te wachten. Belangrijke rugby wedtips zijn om goed onderzoek te doen naar zowel de teams als de individuele speler.

❌ De juiste handicap kiezen

Als je succesvol wilt gokken op rugby, moet je weten hoe je de juiste handicap inlegt. Tegenwoordig bestaan er diverse bookmakers die handicap weddenschappen aanbieden. Hierbij is het belangrijk om goed onderzoek te doen naar de beschikbare bookmakers.

Vaak als er een groot verschil is tussen twee teams, is het niet verstandig om te wedden op het eindresultaat. Dit komt doordat je er geen gunstige quotering voor krijgt. In dit geval is het beter om te wedden met een handicap.

Op deze manier kun je meer geld winnen met hetzelfde inzet. Daarnaast is het spannender om naar de wedstrijd te kijken. Bovendien als jouw favoriete team een underdog is, kun je daar nog steeds op wedden.

✔️ Zoeken naar de beste quotering

Voordat je begint te gokken op rugby, moet je zoeken naar de beste quoteringen. Op deze manier kun je garanderen dat je speelt om de hoogst haalbare prijs. Hiervoor moet je verschillende bookmakers met elkaar vergelijken.

Alleen hiermee kun je uitvinden waar je de grootste prijzen kunt winnen. Later in dit artikel zullen we doornemen bij welke bookmakers je kunt wedden op rugby. Deze lijst kan je alvast op weg helpen met het vergelijken van quoteringen.

Als je bijvoorbeeld zeker weet dat een team gaat winnen, kan een betere quotering een groot verschil maken. Bovendien geldt dit ook voor spelers, waarvan je zeker weet dat ze gaan scoren. Gebruik deze handige rugby wedtips om succesvolle bets te plaatsen.

Grootste rugby competities om op te wedden

Laten we nu een kijkje nemen naar de verschillende rugby competities waar je op kunt wedden. In Nederland is rugby niet zo’n grote sport in vergelijking met andere landen. Hier zijn een aantal grote competities die je zeker in de gaten moet houden:

🏆 Wereldkampioenschap rugby

Het wereldkampioenschap is het grootste evenement van rugby. Het toernooi begon in 1987 en het wordt elke vier jaar gehouden. In totaal mogen er 20 landen aan deelnemen. Op het moment houdt Nieuw-Zeeland het record met de meeste overwinningen.

In totaal hebben ze drie keer het wereldkampioenschap gewonnen. Als je wilt gokken tijdens het wereldkampioenschap, zijn er aantal landen waar je rekening mee moet houden. Dit zijn Frankrijk, Australië, Zuid-Afrika en Engeland.

🏆 Six Nations

Het Six Nations is een jaarlijks rugby toernooi, waarbij 6 landen het tegen elkaar opnemen. Dit zijn Engeland, Ierland, Frankrijk, Italië, Wales en Schotland. Het eerste evenement werd gehouden in 1883, het is hiermee het oudste rugby toernooi ter wereld.

🏆 Europese Champions Cup

Het Europese Champions Cup wordt ook elk jaar gehouden. Tijdens dit toernooi nemen de rugbyclubs van Europese landen het tegen elkaar op. In totaal doen er 24 teams aan mee.

Daarbij zijn er nog verschillende voorrondes om te kwalificeren voor de Champions Cup. Het is daarbij mogelijk om te wedden tijdens deze voorrondes.

🏆 Europese Challenge Cup

Het Europese Challenge Cup is een jaarlijks terugkerende toernooi en wordt vaak gezien als de tweede divisie van de Champions Cup. In totaal doen hier 14 teams aan mee. Het eerste Challenge Cup werd gehouden in 1996.

Waar je kunt wedden op rugby: huidige aanbiedingen en bonussen

Door de invoering van de Kansspelwet op Afstand in 2021, zijn er talloze nieuwe goksites bijgekomen. Het kan daarom soms een uitdaging zijn om de juiste goksite te vinden.

Om je alvast een beetje op weg te helpen hebben we hier een lijst van legale bookmakers in Nederland met alle bonussen die ze aanbieden. Verder hebben we gekeken wat voor weddenschappen er worden aangeboden. Ook hebben we gezocht naar de beste quoteringen.

Hier zijn de beste bookmakers in Nederland van 2023:

 1. Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten - voor nieuwe klanten bij bet365.
  • De bonuscode kan worden gebruikt tijdens de registratie, maar verandert het aanbiedings bedrag op geen enkele manier.
  Meld je aan en stort tussen de €5 en €10 om vijf keer dat bedrag aan wedkredieten te ontvangen. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen ter waarde van je in aanmerking komende storting. Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten van 24 jaar of ouder. Registratie vereist. Min. storting vereist. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieteninzet. Algemene voorwaarden, tijdslimieten en uitzonderingen gelden. Registratie vereist. Volledige voorwaarden
  Sportwedden, Casino, Live Casino, Spellen, Poker
 2. Wed €20 & Krijg €50
  Alleen nieuwe spelers. Minimaal 24 jaar oud. Minimale storting van €20 om het account te verifieren. Het aanbod wordt opgesplitst in 4 delen, verspreid over 4 dagen in de onderstaande volgorde: Het eerste deel van de Free Bets wordt getriggerd als volgt: Wed €20 op een sport naar keuze met een quotering van 1.5 of hoger per sportwedstrijd. Na afhandeling van de eerste weddenschap ontvang je de eerste Free Bet van €20. De Free Bets van €10 worden elke dag gecrediteerd (gedurende 3 dagen), precies 24 uur vanaf het moment dat de eerste weddenschap is afgehandeld. De Algemene Voorwaarden van Holland Casino zijn van toepassing. Volledige voorwaarden
 3. €50 Free Bet
  De Free Bet welkomstbonus is voor nieuwe spelers van 24 jaar of ouder.Om in aanmerking te komen voor de welkomstbonus is een storting van €10 vereist. Zet vervolgens minstens €10 in op minimaal gecombineerde odds van 1.50. Je ontvang 5 x €10 aan Free Bets. Je kunt een Free Bet inzetten voor: BetBuilder, LIVE, Prematch, Tennis en een vrije keuze. De Free Bet welkomstbonus verloopt 30 dagen na het moment van uitgave. De Bonusvoorwaarden en Algemene Voorwaarden van BetCity zijn van toepassing. Volledige voorwaarden
  Sportwedden, Casino, Live Casino
 4. €60 aan Free Bets + 20% Profit Boost
  24+. Geldig voor spelers vanaf 24 jaar. Algemene voorwaarden gelden. Je dient de storting minstens 1x in te zetten alvorens je een uitbetaling mag aanvragen. Per Free bet dien je de gehele waarde (€10) in zijn geheel in te zetten. De Free Bets en Profit Boosts zijn 7 dagen geldig vanaf het moment dat je deze claimt.  Bonusvoorwaarden van Jack's Casino & Sports zijn van toepassing. Volledige voorwaarden
  Sportwedden
 5. TOT €250
  Om de freebet te activeren, dien je voor minimaal € 20 in echt geld te betten (min. odds van 1.60). Jouw freebet dient binnen 7 dagen na activatie gebruikt te worden. Alleen beschikbaar voor spelers van 24 jaar of ouder. Voor meer informatie, zie de Algemene Voorwaarden. Volledige voorwaarden
  Sportwedden, Casino
  Sportwedden, Casino
 6. 100 Euro Stortingsbonus
  Alleen voor nieuwe spelers van 24jr+. 1e storting wordt verdubbeld tot max. €100. Geen rondspeelvereiste. Geen min.odds. Algemene voorwaarden gelden Volledige voorwaarden
 7. Zet €10 in, ontvang €50 aan Free Bets
  24+. Om deel te nemen is registreren vereist. Plaats een sportweddenschap van minimaal €10 om de 5x €10 free bets te krijgen. Weddenschappen moeten geplaatst zijn met cash. Er zijn geen minimale odds vereist voor het verkrijgen van de free bets. Wanneer de free bets op je account staan, zijn deze zeven dagen geldig. De promotievoorwaarden van Unibet zijn van toepassing. Volledige voorwaarden
 8. 100% bonus (tot 250€) + 100% odds boost
  *24+ / minimumstorting €10 / Bij een storting van €300 ontvang je €550 (waarvan €250 bonusgeld) / De Boost My Odds is bruikbaar voor een totaal van €20 aan inzetten/MIN QUOTERING 1,40 ROLLOVER 6X/Algemene voorwaarden van Bingoal zijn van kracht Volledige voorwaarden
  Sportwedden
 9. Speel €10 en ontvang €50 aan Gratis weddenschappen
  Voor deelname moet men 24 jaar of ouder en Nederlands ingezetene zijn. Iedereen die in de Actieperiode registreert, min. €5 stort, en een eerste voorspelling doet van minimaal €5 bij TOTO Sport tegen een minimale quotering van 1.50, krijgt 6 Gratis Weddenschappen t.w.v. €5. Iedereen die tijdens deze actieperiode min. €50 stort, en een eerste voorspelling doet van minimaal €50 bij TOTO Sport tegen een minimale quotering van 1.50, krijgt 5 Gratis Weddenschappen t.w.v. €10. Iedereen die tijdens deze actieperiode min. €100 stort, en een eerste voorspelling doet van minimaal €100 bij TOTO Sport tegen een minimale quotering van 1.50, krijgt 5 Gratis Weddenschappen t.w.v. €20. Deze actie is alleen voor nieuw geregistreerde spelers. In gevallen waarin deze Actievoorwaarden niet voorzien, beslist TOTO Online bv. Volledige voorwaarden
 10. 100% FREE BET TOT €250*
  *24+. Nieuwe leden. Wed minimaal €10 & ontvang een Free Bet gelijk aan je inzet tot €250. Minimale odds 1.50. Geplaatst en afgehandeld binnen 14 dagen na registratie. Alleen winsten van de Free Bet worden uitbetaald. Zie onderstaande regels. Registreer je bij CRUKS om jezelf uit te sluiten. LiveScore Bet NL heeft een vergunning van de Kansspelautoriteit met nummer 1740/01.247.826. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ Volledige voorwaarden

Live wedden op Rugby

Wanneer de wedstrijd is begonnen, is het nog steeds mogelijk om te gokken op rugby. Dit wordt ook wel een live weddenschap genoemd. De quoteringen hiervoor zijn vaak lager, omdat het al duidelijk is wie er gaat winnen of verliezen.

Erick
33 artikelen
Erick heeft een passie voor voetbal en sport over het algemeen. Hij heeft een goede kennis van de Nederlandse gokmarkt en zorgt ervoor dat hij altijd de laatste ontwikkelingen omtrent legale gokaanbieders weet. Zo zorgt hij met het Kelbet team ervoor dat de beste informatie beschikbaar is voor onze bezoekers.