Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Online lotto spelen in Nederland: hoe doe je het?

Kan je in Nederland online lotto spelen? Dit immens populaire spel kan je sinds kort ook digitaal spelen. Vind hier alvast een overzicht van de meest populaire loterijen op het web.

Online lotto spelen in NederlandWelkomstbonusBonus
Staatsloterij

Staatsloterij

binnenkortbinnenkort
Lotto

binnenkortbinnenkort
Euro Jackpot

euro jackpot nederland
binnenkort binnenkort
Lucky Day
binnenkort binnenkort
Miljonenspel

binnenkort binnenkort

Online Lotto: Top 5 sites

Op het internet kun je veel websites vinden waar je lotto kunt spelen. Volgens ons zijn de beste Nederlandse opties: Lotto, De Staatsloterij, Lucky Day, Euro Jackpot en Miljoenenspel.

Lotto

Bij Lotto kan je via de website van de Nederlandse loterij deelnemen aan de jackpot die iedere week wordt getrokken. Jawel, je leest het goed. Je hoeft helemaal niet meer je deur uit om een lottoformulier te kopen. Via het digitale deelnameformulier kan je vanaf je bank meespelen. Dit deelnameformulier toont sterke gelijkenissen met het papieren lotje. Ook hier kies je gewoon op welke nummers je wilt spelen. Bovendien is de interface heel gemakkelijk te gebruiken.

Je kiest gewoon op welke nummers je wil spelen. Daarnaast kan je met één klik ervoor kiezen om meerdere loten te kopen. Een leuke feature is dat je willekeurige cijfers kan kiezen, voor het geval dat je geen voorkeur hebt. Lotto is er in geslaagd om hun klassieke spel op perfecte wijze te digitaliseren. Bovendien voelt het online spel erg vertrouwd aan. Mede daarom zijn wij groot fan van deze website.

lotto online

De Staatsloterij

Ook De Staatsloterij is een bekende aanbieder van loterijen en onderdeel van de Nederlandse Loterij. Evenals bij Lotto, kan je bij De Staatsloterij online lotto spelen. Via de website kan je deelnemen aan de huidige jackpot via de website. Het verloop van het spel is nog eenvoudiger dan bij Lotto. Je koopt online je kaartje en kiest vervolgens de eindcijfers. De rest ligt volledig in de handen van jouw lot. Ook hier kan je verschillende loten kopen, of iets minder. Zo kan je ook 1/5 lot kopen.

De prijs van dit lot is dan uiteraard ook de prijs van een heel lot gedeeld door vijf. Tot slot is er ook nog een ‘straat’. Hier koop je een equivalent van tien loten. Het voordeel aan deze optie is dat je altijd minimaal € 10 prijs hebt! Bovendien kan je ook een abonnement nemen op de staatsloterij. Op die manier mis je op geen enkele manier de kans om de jackpot te winnen. Je kan ofwel voor onbepaalde duur meespelen, of slechts voor drie trekkingen.

Wil je graag met vrienden spelen, dan is er ook de optie om in groep deel te nemen. Als kers op de taart krijgen nieuwe spelers bij De Staatsloterij eenmalig een gratis lot cadeau. Toch zijn er enkele minpuntjes. Zo kost een deelname meer dan bij bijvoorbeeld Lotto. Daartegenover staat wel dat alle winst vrijgesteld is van kansspelbelasting.

staatsloterij online

Lucky Day

De derde site van onze selectie heet Lucky Day. Eigenlijk wordt het spel georganiseerd door Lotto. Omdat de website en het spel volledig verschilt van het bovenstaande lottospel, verdient het toch zijn eigen plek. De werkwijze is eenvoudig.

Je kiest op het online spelformulier jouw geluksgetallen en vervolgens bepaal je jouw inzet. Daarna kies je voor hoeveel trekkingen je wil meespelen. Wat betreft speelwijze verschilt het spel niet echt veel van het Chinese keno. Het is er dan ook een variant van. Bij Lucky Day kan je bijvoorbeeld gebruik maken van een speciale online bonus.

lucky day loterij

Euro Jackpot

Euro Jackpot is een initiatief van 18 Europese landen. Hiermee konden alle landen hun krachten combineren om zo een betere loterij te maken dan alle nationale loterijen. Bij de Euro Jackpot zijn de prijzen vaak hoger dan bij de Nederlandse Loterij en je hebt geen speciale Nederlandse Loterij promotiecode nodig. Het initiatief kwam van de grond in 2012 en sindsdien kunnen Nederlandse gokkers hier gebruik van maken.

Je kunt kaarten kopen op de online website voor een vaste prijs van €2 per stuk. Elke vrijdagavond vindt er een trekking plaats, vanaf 19:00 kun je deze live vinden en vanaf 22:00 zijn de uitslagen definitief bekend. Evenals bij Lotto kun je bij Euro Jackpot jouw eigen getallen kiezen en op basis van hoeveel correcte cijfers jij hebt kom je in verschillende prijscategorieën terecht. Wij zijn erg enthousiast over de Euro Jackpot, mede vanwege de lage instapprijs en de frequentie van de loterijen, die hoger ligt dan bij de meeste Nederlandse loterijen.

Euro Jackpot NL

Miljoenenspel

Elke zaterdagavond is er een trekking van Miljoenenspel. Een lot kost €5 en dan heb jij de keuze om 5 cijfers in te vullen en één bonusletter. Op basis van hoeveel overeenkomende cijfers en letters jij hebt, worden jouw prijzen steeds hoger en hoger. Zoals je kunt verwachten staat de jackpot bij het Miljoenenspel standaard op een miljoen euro. Deze win je als al jouw lot exact overeenkomt het winnende lot en als er een groene bal wordt getrokken. In het geval van een paarse bal wordt deze jackpot zelfs verdubbeld!

Over Miljoenenspel zijn wij vrij enthousiast. Deze dochterorganisatie van de Nederlandse Loterij is dus goed op weg en als wij een algemene Nederlandse Loterij review zouden schrijven zou dit zeker een pluspunt zijn.

Miljoenenspel NL

Waarom online lotto spelen?

Maar waarom zou je nu online lotto spelen? Eerst en vooral is het gebruiksgemak een belangrijke factor. Je kunt eenvoudig deelnemen vanaf je bank, zonder dat je het huis uit moet. Voor sportweddenschappen hoef je al jaren niet meer naar een fysiek wedkantoor. Bij de bookmakers kunnen spelers wedden op hun favoriete wedstrijden in betrouwbare digitale omgeving. Ook zijn er features die je winstkansen kunnen beïnvloeden.

Online lotto spelen kan dus zijn voordelen hebben. Naast een uitgebreid aanbod kan je profiteren van bonussen of speciale voordelen. Op die manier kan jij nog meer plezier halen uit jouw favoriete kansspel.

Online loterijen in Nederland – FAQ

Hier worden enkele veelvoorkomende vragen over de Nederlandse Loterij beantwoord.

Hoe kan ik mee doen aan de verschillende loterijen?

Je kunt mee doen aan een loterij door hiervoor online loten voor aan te schaffen. Hiervoor heb je een account nodig, waarmee je de loten kunt kopen. Het is ook een mogelijkheid om een abonnement af te sluiten. Met een abonnement hoef je niet elke week jouw kaarten opnieuw te kopen.

Kan ik aan meerdere loterijen tegelijkertijd mee doen?

Het is mogelijk om aan meerdere loterijen tegelijkertijd mee te doen. Het zou bijvoorbeeld een optie zijn om de Staatsloterij, die één keer per maand is, te combineren met andere wekelijkse loterijen.

Hoe werkt het uitbetalen?

In het geval dat jij een prijs wint bij één van de spellen van de Nederlandse loterij krijg jij de keuze uit een storting op je wallet, maar je kunt ook jouw winst direct over laten maken naar jouw bankrekening. Als je jouw winst op je wallet zet kun je het ook altijd nog opnemen, maar dan kun je het ook gebruiken om nieuwe loten te kopen voor de volgende loterij.

Hoe werkt een abonnement?

Met een abonnement geeft de Nederlandse Loterij jou de mogelijkheid om altijd mee te spelen met hun verschillende loterijen. Niet voor alle spellen is dit een mogelijkheid, maar onder meer bij Lucky Day en De Staatsloterij kun je dit eenvoudig aanschaffen. Je kunt dit op elk moment opzeggen en je zit niet vast aan een plan van meerdere maanden, wat bij andere abonnementen misschien wel het geval is.

Waarom heb ik per se een account nodig?

Je hebt een account nodig, zodat de Nederlandse Loterij jouw identiteit kan verifiëren. Je dient namelijk een foto van een geldig identiteitsbewijs in te sturen. Pas zodra dit is gebeurd kun je deelnemen aan de loterijen.