Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Italië – Noord-Macedonië (24-03): Onze voorspelling

Italië en Noord-Macedonië zullen tegen elkaar gaan strijden om een ticket voor het WK en de winnaar van deze wedstrijd zal het opnemen tegen de winnaar van Turkije – Portugal.

Voor dit artikel gebruiken wij enkele quoteringen. Deze zijn afkomstig van bet365 en kunnen nog enigszins veranderen. Tevens willen wij benadrukken dat dit artikel geen enkele vorm van garantie biedt tot succes.

Onze voorspelling: Italië Wint

Italië

Italië maakte afgelopen zomer erg veel indruk, door op indrukwekkende wijze het Europees Kampioenschap te winnen. Nu in de WK-kwalificatie hebben de Italianen het een stuk moeilijker. Italië bezit momenteel de zesde plek op de FIFA-ranglijst, maar zij eindigden wel achter Zwitserland in hun kwalificatiegroep. In de laatste interlandperiode werd er twee keer gelijkgespeeld; tegen Zwitserland en tegen Noord-Ierland en dit zorgde ervoor dat de Italianen hun wk-ticket via de playoffs moeten verdienen.

Italië heeft een sterke ploeg opgeroepen. Dat is ook niet zo gek, gezien het feit dat de komende wedstrijden van cruciaal belang zijn voor de ploeg van Roberto Mancini. Sterkhouders als Bonucci, Chiellini, Verratti, Jorginho en Barella zijn “gewoon” van de partij. Een opvallende afwezige is Federico Chiesa. De buitenspeler van Juventus is geblesseerd en daarom niet beschikbaar voor Mancini.

Noord-Macedonië

Noord-Macedonië eindigde in hun kwalificatiegroep achter Duitsland en ze wisten boven landen als Roemenië en IJsland te eindigen; helemaal geen slechte kwalificatieronde voor de Noord-Macedoniërs dus. In de vorige interlandperiode wonnen zij twee keer. Eerst met 0-5 op bezoek bij Armenië en daarna wonnen ze in eigen huis met 3-1 van IJsland.

Noord-Macedonië wist zich pas een keer eerder te plaatsen voor een eindtoernooi; het Europees Kampioenschap dat vorig jaar plaatsvond. Goran Pandev was een grote reden dat de Macedoniërs zich wisten te plaatsen voor het eindtoernooi, maar helaas voor hun kondigde hij na het EK zijn internationaal pensioen aan, wat betekent dat hij alleen nog op clubniveau actief zal zijn. Dankzij het ontbreken van Pandev zijn de ogen nu voornamelijk gericht op spelers als Elif Elmas en Enis Bardhi. Beide middenvelders spelen in de top 5 competities en zijn de enige veldspelers die in die copmetities actief zijn. Ook doelman Stole Dimitrievski is actief in een top 5 competitie. Hij komt uit voor Rayo Vallecano, maar is daar niet verzekerd van een basisplaats.

Onze voorspelling

Ondanks de goede vorm van de Noord-Macedoniërs verwachten wij een overwinning van Italië. Italië kan als geen ander presteren in belangrijke wedstrijden en de kwaliteit van de Italiaanse selectie ligt simpelweg een stuk hoger. Er staat momenteel een quotering van 1.16 op een overwinning van Italië na 90 minuten, en dat vinden wij toch aan de lage kant.

Andere interessante wedopties

Andere interessante wedopties zijn volgens ons “Italië wint en houdt de nul” voor 1.57, “Italië wint beide helften” voor 2.20 of “Italië scoort in beide helften” voor 1.83.