Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Manchester City vs Manchester United: Onze FA Cup voorspelling

Voor het eerst in de geschiedenis van de FA Cup staan beide ploegen uit Manchester tegenover elkaar in de finale. Beide ploegen hebben compleet verschillende belangen voor deze beker. Zo geldt het voor Manchester City als een deel van de treble, die zij voor het eerst in de clubgeschiedenis willen behalen. Voor Manchester United is het doel ook om ervoor te zorgen dat zij de treble niet weten te pakken, maar ook zelf zullen zij het succes van de EFL Cup opnieuw willen beleven met de FA Cup. Wie weet er te winnen op Wembley en zich te kronen tot de beste Manchester club? Wij geven je onze gratis FA Cup voorspellingen.

Voor dit artikel gebruiken wij enkele quoteringen. Deze zijn afkomstig van bet365 en kunnen nog enigszins veranderen. Tevens willen wij benadrukken dat dit artikel geen enkele vorm van garantie biedt tot succes.

Onze voorspelling: Manchester City wint

Manchester City

Manchester City heeft een enorm succesvol Premier League seizoen achter de rug. The Citizens wonnen de Premier League, dankzij een sterke reeks op het einde van het seizoen. Ook zitten zij in hun tweede Champions League finale in de clubgeschiedenis en zullen ze volgende week alles geven om het miljardenbal te winnen. Afgelopen weekend hadden zij geen goede generale repetitie en verloren ze van Brentford. Daarvoor speelde City ook gelijk op bezoek bij Brighton, maar in beide wedstrijden begonnen zij wel met hevig gerouleerde teams en tegen Brentford kregen mensen als De Bruyne en Haaland wel rust.

Het koningskoppel de Bruyne en Haaland is dit seizoen in topvorm voor de ploeg van Pep Guardiola. Haaland brak veel records op het gebied van doelpunten maken in zowel de Premier League als de Champions League. In de FA Cup is het juist Riyad Mahrez die belangrijk is geweest voor Manchester City. De Algerijn wist in de halve finale driemaal te scoren, om zo met 3-0 te winnen van Sheffield United.

Manchester United

Manchester United kan ook terugblikken op een succesvol seizoen. Onder Erik ten Hag eindigden ze als derde in de Premier League en wisten ze de EFL Cup te winnen. United wist hun laatste vier wedstrijden allemaal te winnen, en met name in eigen huis is hun vorm dit seizoen erg goed. Buitenshuis presteert United niet goed, en dat deden zij ook niet in de Manchester Derby in het Etihad Stadium eerder dit seizoen. Toen verloren zij met ruime cijfers van City, terwijl ze in eigen huis dan wel wisten te winnen.

Als United het succes van de thuiswedstrijd tegen City wilt nabootsen zullen hun belangrijkste spelers in topvorm moeten verkeren. Bruno Fernandes en Casemiro zullen van grote waarde zijn op het middenveld en Marcus Rashford zal voor de goals moeten gaan zorgen. Ze zullen het moeten doen zonder Lisandro Martínez en waarschijnlijk ook zonder Antony. Beide voormalige Ajax-spelers raakten geblesseerd en waarschijnlijk komen zij dit seizoen niet meer in actie.

Onze voorspelling

Wij denken dat Manchester City gaat winnen van United. The Citizens verkeren weliswaar niet in topvorm, maar als het er toe doet dit seizoen dan weten zij vrijwel altijd een goed resultaat te boeken. Manchester City heeft met Haaland eindelijk weer een superspits in huis en wij denken dan ook dat zij afstevenen op de eerste treble voor een Engelse ploeg in 24 jaar. De bookmakers zien City ook als topfavoriet. Zo geeft bet365 hun een 1.50 quotering om te winnen binnen 90 minuten.

Andere interessante wedopties

Andere interessante wedopties zijn volgens ons ‘Dubbele kans: Manchester United wint of gelijkspel’ voor 2.50, ‘Riyad Mahrez scoort’ voor 3.40 en ‘Marcus Rashford scoort’ voor 3.75. Deze quoteringen zijn afkomstig van bet365 en kunnen nog enigszins veranderen voor wanneer jij jouw weddenschap af gaat sluiten.

Wanneer vind de wedstrijd plaats?

De wedstrijd wordt gespeeld op Wembley in Londen en vindt plaats op zaterdag 3 juni om 16:00.