Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

WK Wedstrijd Voorspellingen: Nederland vs Argentinië: Lastige wedstrijd voor Oranje – 09/12/22

Nederland kwam tegen de Verenigde Staten goed voor de dag, met Daley Blind en Denzel Dumfries als absolute uitblinkers tegen de Amerikanen. Deze overwinning was ook zeker wel nodig. Na een teleurstellende groepsfase, die wel werd gewonnen, kreeg het Nederlands elftal met name vanuit eigen land veel kritiek over zich heen. Tegen de VS was dit anders en Blind en Dumfries, twee mannen die veel kritiek kregen, haalden sportieve revanche tegen Team USA.

Argentinië verkeert dit eindtoernooi nog niet in absolute topvorm. Met een verliespartij tegen Saudi-Arabië begon het toernooi slecht, maar 2-0 overwinningen tegen Polen en Mexico zagen hen toch als groepswinnaar eindigen. In de achtste finale tegen Australië had Argentinië het lastig. Uiteindelijk won Argentinië met 2-1 van The Socceroos. Met Leo Messi heeft Argentinië natuurlijk een fantastische speler in huis, die het hele team weet te inspireren. Buiten Messi om speelt het Argentijnse team nog verre van fantastisch dit toernooi en de kansen zijn er dus zeker voor Oranje.

Nederland vs Argentinië: Weet Nederland Messi af te stoppen?

Een lastige wedstrijd voor beide ploegen. De kans lijkt ook groot dat de winnaar van dit duel het op moet nemen tegen Brazilië, wat de weg naar de wereldbeker alles behalve gemakkelijk maakt voor Nederland en Argentinië. Messi is dit toernooi in goede vorm en is met 3 goals en 1 assist in 4 wedstrijden cruciaal voor Argentinië. De verdediging van Nederland heeft ook laten zien dat ze wel tegen een stootje kunnen en met 2 tegengoals in 4 wedstrijden zullen ze het Messi niet gemakkelijk maken. Blind en Dumfries blonken vorige wedstrijd dus uit, maar weten zij hun individuele vorm ook door te zetten tegen Argentinië?

Face to Face: Nederland vs Argentinië: Pijnlijk verleden voor Oranje

Argentinië is niet bepaald een fijne tegenstander voor Oranje. Zo was Argentinië verantwoordelijk voor de uitschakeling van Oranje op hun laatste WK. Destijds in de halve finale eindigde de wedstrijd in 0-0 en was Argentinië de betere ploeg in de strafschoppenreeks. Ook in 1978 ontmoetten deze twee landen elkaar op een WK. Ditmaal in de finale. In eigen land was Argentinië toen in de verlenging te sterk voor Oranje. Weet Nederland ditmaal sportieve revanche te behalen op de Argentijnen?

Nederland vs Argentinië: Weinig veranderingen verwacht

Nederland zal hoogstwaarschijnlijk aantreden in hun vertrouwde 5-3-2 formatie. Met een uitblinkende Blind en Dumfries lijken de backposities vast te staan. In de aanval hopen wij weer Memphis Depay en Cody Gakpo te zien beginnen. De plekken van Klaassen en de Roon lijken echter nog niet zeker. Met name Klaassen lijkt rijp voor een wissel en Louis van Gaal heeft duidelijk zijn beste opstelling nog niet gevonden. Krijgt bijvoorbeeld Xavi Simons, die vorige wedstrijd nog zijn debuut maakte, een nieuwe kans?

Argentinië zal waarschijnlijk ook weinig wijzigingen maken. Lisandro Martinez en Lautaro Martinez zullen waarschijnlijk op de bank beginnen. In plaats daarvan krijgen Otamendi en Alvarez de voorkeur van bondscoach Scaloni. Verder verwachten wij een middenveld van de Paul, Enzo Fernandes en MacAllister. Dit is het middenveld dat de voorkeur kreeg tegen Polen en Australië en dit werkte voor de Argentijnen telkens erg goed.

De sleutel tot de wedstrijd: Weet Oranje Messi onder controle te krijgen?

Zoals vele mensen zullen weten heeft Argentinië al jarenlang een absolute sterspeler. Het is zaak dat Oranje Messi onder controle krijgt en dit kunnen ze bijvoorbeeld doen door een of twee spelers standaard op Messi te zetten of door hem zonaal goed te verdedigen. Hoe ze dit ook gaan doen; het is belangrijk dat hij niet in de wedstrijd kan komen, omdat hij het de verdediging van het Nederlands elftal anders enorm lastig kan maken. Verder moet Oranje ook de slag op het middenveld winnen. Met Frenkie de Jong heeft Oranje iemand die hier zeker toe in staat is, maar het is belangrijk dat Oranje ook een aanvallende middenvelder opstelt die meewerkt in de duelkracht van het team; iets dat wij in de eerste 4 wedstrijden van het Nederlands elftal met Klaassen en Gakpo nog niet hebben gezien.

Andere voorspellingen in deze wedstrijd Nederland – Argentinië om 20:00 uur

Omdat deze wedstrijd enorm lastig om te voorspellen is voorspellen wij een gelijkspel na 90 minuten. Een exacte voorspelling van 1-1 of 2-2  is wat wij aanraden. Wij denken dat Messi toch een magisch moment weet te produceren tegen Oranje en ook verwachten wij dat Gakpo zijn goede vorm vanuit de groepsfase gaat doortrekken. In de verlenging is het lastig om te zeggen wie er gaat winnen, maar wij zijn optimistisch opgesteld en zien Oranje de halve finale van het WK in Qatar bereiken.

Björn
456 artikelen
Björn is een expert op het gebied van sportweddenschappen. Met een persoonlijke interesse in wedden en tips is Björn een grote voetballiefhebber.