Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Een terugblik op Nederland – Ecuador; een ondermaats optreden van Oranje

In dit artikel blikken wij terug op de tweede wedstrijd van Nederland op het WK 2022 in Qatar. Nederland en Ecuador speelden uiteindelijk met 1-1 gelijk.

Blamage van het Nederlands elftal tegen Ecuador

Het Nederlands elftal stelde tegen Ecuador ontzettend teleur. Het resultaat van gelijkspelen tegen Ecuador is niet per se iets om trots op te zijn, maar de manier waarop dit resultaat werd bereikt was beschamend. Oranje had namelijk over de gehele wedstrijd twee schoten; de fraaie goal van Gakpo en een afzwaaier van Koopmeiners. Ecuador had 15 schoten, waaronder een bal die op het houtwerk kwam van Plata. In totaal had Ecuador een expected goals van 1.68 en Nederland had een xG van slechts 0.10. Het is een wonder dat Nederland hier een punt heeft kunnen roven van de Ecuadorianen, die de overwinning veel harder hadden verdiend dan Oranje.

Met het oog op de groepswinst kan het doelsaldo nog erg belangrijk gaan worden. Nederland en Ecuador staan allebei op 4 punten en staan gelijk op doelsaldo. Senegal staat derde met 3 punten en zij moeten het opnemen tegen Ecuador. De tegenstander van Nederland; Qatar is al uitgeschakeld.

Wissels van Gaal lijken niet te werken

De wedstrijd tegen Ecuador zag drie nieuwe basisspelers ten opzichte van de wedstrijd met Senegal. Jurriën Timber verving Matthijs de Ligt, Davy Klaassen kwam erin voor Vincent Janssen en Teun Koopmeiners speelde in plaats van Steven Berghuis. Met name Timber en Koopmeiners stelden teleur tegen Ecuador en Timber had een grote rol in het weggeven van de gelijkmaker. Koopmeiners had een passpercentage van 76% en gaf maar liefst 12 keer het balbezig weg. Verder leek het experiment met Klaassen ook niet te werken, want de middenvelder van Ajax liep vaak te diep, wat het Ecuadoriaanse middenveld een mannetje extra in de duels gaf.

Gakpo in goede vorm

Ondanks de slechte vorm van het Nederlands elftal steekt er een iemand met kop en schouders bovenuit. Cody Gakpo is het gehele seizoen al in vorm voor PSV en hij heeft zijn vorm ook doorgetrokken tot het WK. Ook Andries Noppert keepte een goede wedstrijd voor het Nederlands elftal. De doelman van Heerenveen maakte in totaal drie reddingen en aan de enige tegengoal kon hij weinig voorkomen.

Björn
456 artikelen
Björn is een expert op het gebied van sportweddenschappen. Met een persoonlijke interesse in wedden en tips is Björn een grote voetballiefhebber.