Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Nederland vs Gibraltar: Onze EK kwalificatie voorspelling

Nederland had een valse start in hun EK kwalificatie groep. In Rotterdam neemt Oranje het op tegen Gibraltar, maar belangrijke sterspelers zijn alsnog niet van de partij. Weet het Nederlands elftal zijn eerste drie punten te pakken tegen de nummer 200 van de wereld? Wij geven je onze gratis EK kwalificatie voorspellingen

Voor dit artikel gebruiken wij enkele quoteringen, die nog enigszins kunnen veranderen. Tevens willen wij benadrukken dat dit artikel geen enkele vorm van garantie biedt tot succes.

Onze voorspelling: Nederland wint

Nederland

Nederland speelde in Parijs een slechte wedstrijd en dat kwam ook grotendeels vanwege het ontbreken van sterspelers als Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Cody Gakpo. Mensen als Kenneth Taylor en Lutsharel Geertruida werden voor de leeuwen gegooid en mochten in de basis beginnen, maar ook routiniers als Wijnaldum en Depay stelden teleur. Laatstgenoemde miste nog een penalty in de blessuretijd, om de Nederlanders nog zachtjes te kunnen laten juichen, maar zoals de gehele avond, liep het uit in een teleurstelling voor Oranje.

Matthijs de Ligt is weer teruggekeerd bij de selectie. De centrale verdediger van Bayern München verliet Oranje vanwege ziekte, maar hij is teruggekeerd nadat hij schijnbaar weer is opgeknapt. Datzelfde geldt ook voor Bart Verbruggen. De doelman van Anderlecht werd voor het eerst opgeroepen door Ronald Koeman en wij denken dat hij zijn debuut gaat krijgen tegen Gibraltar.

Gibraltar

Gibraltar staat niet bepaald bekend om het goede voetbal, maar zij staan wel boven Oranje in de EK kwalificatie groep. Zij verloren op vrijdagavond met 0-3 van Griekenland, waar Hatzidiakos onder andere in de basis stond. Gibraltar won in oktober 2020 voor het laatst een officiële wedstrijd, maar tijdens het WK won Gibraltar ook oefenwedstrijden van Liechtenstein en Andorra. Afgelopen jaar in de Nations League wist Gibraltar ook gelijk te spelen tegen Bulgarije, maar over het algemeen verliest Gibraltar hun wedstrijden met ruime cijfers.

Gibraltar heeft weinig spelers die bekend zijn voor de algemene voetbalfans. Dat is ook niet gek, want met een inwoneraantal van net iets meer dan 32.000 zal je weinig spelers van wereldklasse produceren. Liam Walker is hun sterspeler en hij is ook de vaste penaltynemer bij Gibraltar. Alle spelers die opgeroepen zijn, zijn actief in de nationale competitie, maar enkele spelers die actief zijn in lagere Engelse competities en in Ierland zijn niet opgeroepen voor de nationale ploeg.

Onze voorspelling

Wij denken dat Nederland eenvoudig gaat winnen van Gibraltar. Ondanks de afwezigheid van de Jong en Gakpo moet dit een enorm eenvoudige overwinning worden, aangezien alle spelers actief zijn in de eigen competitie. Oranje speelt ook nog eens thuis en de ploeg zal gebrand zijn om revanche te pakken voor de teleurstellende wedstrijd in Parijs. De bookmakers zien Oranje natuurlijk als favoriet, met een bet365 quotering van slechts 1.006 op een overwinning van de Nederlandse ploeg.

Andere interessante wedopties

Andere interessante wedopties zijn volgens ons ‘Nederland wint beide helften’ voor 1.11, ‘Nederland wint met handicap -4’ voor 1.36 en ‘Xavi Simons scoort’ voor 1.28. Deze quoteringen zijn afkomstig van bet365 en kunnen veranderen voordat je jouw weddenschap plaatst.

Wanneer is de wedstrijd?

De wedstrijd wordt gespeeld in de Kuip in Rotterdam en vindt plaats op maandag 27 maart op 20:45.