Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Een terugblik op Nederland – Qatar; Kleurloos Oranje wint de groep

In dit artikel blikken wij terug op de laatste groepswedstrijd van Oranje op het WK 2022 in Qatar. Nederland won met 2-0 van gastland Qatar.

Cody Gakpo blijft uitblinken

Oranje is dit toernooi nog vrij kleurloos en we moeten hopen dat het cliché ‘in het toernooi groeien’ uit gaat komen als Nederland het einde van het toernooi wil bereiken. Iemand die wel al meteen er staat voor het Nederlands elftal is Cody Gakpo. Eerder was de aanvaller al goed voor de 0-1 tegen Senegal en de 1-0 tegen Ecuador. Ook tegen het gastland maakte Gakpo de openingsgoal en weer was het een fraai doelpunt van de topscorer van de Eredivisie. Met de prestaties van Gakpo is het nog maar de vraag hoe lang PSV hem kan houden en met de vermeende interesse van Manchester United wordt een overstap in januari alleen maar groter.

Teleurstellende spelerskeuzes van Gaal

In de laatste wedstrijd tegen Qatar hadden wij gehoopt op wat spelerswijzigingen. Sommige spelers stellen ons dit toernooi erg teleur en sommige spelers kloppen juist enorm hard op de deur bij Oranje. Wij hadden graag Malacia, Simons en Frimpong in de basis gezien bij Nederland, maar in plaats daarvan werd er gekozen voor Blind en Dumfries op de backposities en bestond het middenveld uit Frenkie de Jong, Marten de Roon en Davy Klaassen.

De wissels van Oranje waren misschien nog droeviger. Bij een 2-0 voorsprong werden kleurloze spelers als Vincent Janssen, Wout Weghorst en Teun Koopmeiners ingebracht. De druppel die de emmer deed overlopen was de wisselbeurt van Kenneth Taylor voor Frenkie de Jong. Met de dubbele nationaliteit van de PSV’er is het enorm onverstandig om Simons niet in te brengen en tegen Qatar had van Gaal de uitgelezen kans om aan Simons en Frimpong hun debuut te schenken.

Qatar slechtste gastland in WK-geschiedenis

Met de verliespartij tegen Nederland is Qatar nu officieel het slechtst voetballende gastland in de geschiedenis van het WK. Qatar wist namelijk geen enkele punt te verzamelen in de groepsfase en na de tweede speelronde in groep A was het al zeker dat Qatar de knock-outfase niet kon halen. De Qatarezen waren ook het eerste gastland dat de openingswedstrijd verloor.

Voor Qatar was Zuid-Afrika in 2010 het slechtste gastland. Hiervoor waren zij namelijk het enige gastland dat de knock-outfase niet bereikte. Zij wisten echter nog wel gelijk te spelen tegen Mexico en zelfs te winnen van Frankrijk. Uiteindelijk eindigden zij op de derde plek in hun groep; iets dat Qatar ditmaal niet wist te bereiken.

Het komt ook niet als een verrassing dat Qatar de volgende ronde niet wist te bereiken. Ondanks dat zij in pot 1 waren ingedeeld kregen zij een lastige groep met Nederland, Senegal en Ecuador. Oranje en Senegal staan allebei in de top 20 van de FIFA wereldranglijst en ook Ecuador heeft een betere klassering dan Qatar.

Björn
456 artikelen
Björn is een expert op het gebied van sportweddenschappen. Met een persoonlijke interesse in wedden en tips is Björn een grote voetballiefhebber.