Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Niels Oosthoek beste kans om Expeditie Robinson 2022 te winnen

Met nog twaalf deelnemers te gaan, na de samensmelting in de populaire spelshow Expeditie Robinson rekende vergelijkingssite Kelbet.nl uit dat presentator, acteur en Youtuber Niels Oosthoek de beste kansen heeft om Expeditie Robinson 2022 te winnen. Analyse van de voorgaande Nederlandse edities van de spelshow laat zien dat dertigers meer kans hebben om te winnen en de beroepen presentator, (ex-)sporter of boer(in) vaker winnen dan andere beroepen.

De negen edities met alleen Nederlandse kandidaten werd twee keer gewonnen door een twintiger, vier keer door een dertiger, twee keer door een veertiger en eenmaal door een vijftiger. Een dertiger maakt dus twee keer zoveel kans dan een twintiger of een veertiger. De gemiddelde leeftijd van de winnaar is 34 jaar.

EditieWinnaarLeeftijdBeroepm/v
2013Edith Bosch33sporterv
2014Kay Nambiar31presentatorm
2015Amara Onwuka40presentatorv
2016Bertie Steur42boerinv
2017Carlos Platier Luna23sporterm
2018Jan Bronninkreef53boerm
2019Hugo Kennis33kokm
2021Robbert Rodenburg23presentatorm
All StarsNiels Gomperts30acteurm

Mannen winnen vaker dan vrouwen. Zes van de negen onderzochte edities werden gewonnen door een man, tegen drie overwinningen door een vrouw. De kans dat een man wint is daarmee een keer groter dan de kans dat een vrouw wint.

Een presentator maakt de beste kans om te winnen. In de negen voorgaande edities won een presentator die keer. Sporters wonnen de expeditie twee keer, boer of boerin wonnen ook twee keer. Weerman of weervrouw wordt gerekend als presentator, net als Youtubers. Andere beroepen als acteur of kok wisten één keer te winnen.

Uit deze statistieken blijkt het meest waarschijnlijke profiel van de winnaar: een man van in de dertig die presentator is van beroep. Daarvan is er maar één onder de deelnemers en dat is Niels Oosthoek. Kijkend naar andere kanshebbers dan hebben Mike Weerts en Ferry Weertman leeftijd en geslacht als voorsprong. Bij de vrouwen heeft Chatilla van Grinsven kans, zij heeft twee van de drie scores waarmee ze een statistische kans maakt op de overwinning.

DeelnemerLeeftijdBeroepm/v
Mike Weerts34acteurm
Vincent Vianen38danserm
Thijs Boermans26acteurm
Ferry Weertman30sporterm
Niels Oosthoek32presentatorm
London Loy48kokm
Dennis Wilt52presentatorm
Niek Roozen25acteurm
Dzifa Kusenuh27presentatorv
Chatilla van Grinsven31sporterv
April Darby31zangeresv
Harry Piekema63acteurm

Noot voor de redactie: de genoemde cijfers zijn alleen bedoeld ter vermaak, op tv-programma’s mag in Nederland niet worden gewed.

Over Kelbet.nl:

Kelbet.nl is een gids voor online sportweddenschappen en games voor beginners en gevorderden. Je vindt er vergelijkingen van legale websites voor sportweddenschappen, gratis tips, voorspellingen en strategieën voor online wedden en de beste bonussen en speciale aanbiedingen.

Jan
50 artikelen
Jan is redacteur bij kelbet.nl en publiceert maandelijks sportweddenschappen- en casinoartikelen. Tevens is Jan een groot fan van voetbal en tennis en deelt zijn expertise en wedtips met onze lezers.
Geplaatst in Gokken Nieuws, Nieuws