Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Een terugblik op Portugal – Uruguay; Bruno Fernandes schiet Portugal naar de overwinning

In dit artikel blikken wij terug op de tweede wedstrijd van Portugal op het WK 2022 in Qatar. Portugal won uiteindelijk met 2-0 van Uruguay.

Bruno Fernandes blinkt uit voor Portugal

Bruno Fernandes nam ditmaal zijn land bij de hand. De middenvelder van Manchester United was in hun eerste wedstrijd tegen Ghana nog verantwoordelijk voor 2 assists, maar tegen Uruguay kwam Bruno zelf tot scoren. Hij wist in de 54e minuut de score te openen met een goal vanaf de zijkant van het veld. Portugal moest toen stand houden tegen de Uruguayanen. Invaller Gomez raakte de paal met een schot van ver en uit een vrije trap van De Arrascaeta was Luis Suarez ook nog erg gevaarlijk. Tegen het einde van de wedstrijd kreeg Portugal een penalty voor een handsbal en vaste penaltynemer Cristiano Ronaldo was ondertussen al gewisseld. Fernandes ging achter de bal staan en met zijn klassieke hupjespenalty zette hij Portugal op een 2-0 voorsprong en verzekerde hij zichzelf van de ‘Man van de wedstrijd’ prijs. Diezelfde Bruno Fernandes maakte in de allerlaatste minuut nog bijna zijn hattrick, maar zijn inzet van buiten de zestien eindigde op de paal.

Uruguay stelt weer teleur

Uruguay stelt voor de tweede wedstrijd op rij enorm teleur en met slechts 1 punt uit 2 wedstrijden verkeert Uruguay in een slechte positie. De Zuid-Amerikanen moeten hun laatste groepswedstrijd winnen van Ghana en hopen dat Zuid-Korea niet van Portugal wint. Ghana vs Uruguay is een controversiële wedstrijd en dat komt grotendeels dankzij Luis Suarez. In het WK 2010 redde de spits een corner van Ghana met de hand. Hiervoor kreeg Suarez rood, maar de beslissende penalty werd in de laatste minuut van de wedstrijd gemist. Uruguay ging door naar de volgende ronde en Ghana droop af. Nu 12 jaar later krijgen de Ghanezen kans om revanche te pakken op diezelfde speler die hen een plek in de halve finale van het WK ontnam.

Goal voor Ronaldo of Bruno?

De eerste goal van Portugal had nog wel een controversieel hintje. Aanvankelijk werd er namelijk gedacht dat Ronaldo de voorzet van Bruno Fernandes schampte en hij vierde de goal ook als de zijne. Hoewel de rol van Ronaldo bij dit doelpunt van levensbelang was, ging de goal naar zijn voormalige Manchester United-ploeggenoot Bruno Fernandes. Uit officiële beelden van de FIFA bleek namelijk dat Ronaldo de bal niet aanraakte. Fernandes staat nu op 2 goals en 2 assists en is samen met Mbappé bij de meeste doelpunten betrokken op dit toernooi.