18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden op darten: Lees onze volledige 2021 gids 🎯

Wedden op darten is de laatste tien jaar steeds populairder geworden in Nederland en wij verwachten dat er genoeg animo zal zijn om op te wedden als gokaanbieders met een Nederlandse vergunning live gaan online.

Hoe werken darts wedden, welke darts markten en competities zijn beschikbaar om op te wedden en hoe kun je waarde vinden in darts kansen? We hebben het allemaal behandeld in onze gids over hoe te wedden op darten.

Darttoernooien om op te wedden

Gedurende het jaar is er geen gebrek aan nieuwe darttoernooien. Hieronder hebben we de verschillende darttoernooien benoemd.

Wedden op Darten

PDC World Darts Championship

Het meest spraakmakende dartstoernooi is het PDC World Darts Championship, dat van half december tot begin januari in het Alexandra Palace in Londen wordt gehouden.

Dit toernooi bestaat uit de beste 32 spelers van de PDC Order of Merit, de volgende 32 hoogst gerangschikte spelers van de Pro Tour Order of Merit en 32 internationale qualifiers uit de hele wereld.

De wedstrijden worden steeds langer naarmate het toernooi vordert en beginnen traditioneel met een best of five in de eerste ronde, tot een best of 13 in de finale.

BDO World Darts Championship

In januari is er ook het BDO World Darts Championship, waar voornamelijk spelers spelen die lager op de ranglijst staan en proberen door te breken in het PDC-circuit.

In tegenstelling tot het PDC-equivalent zijn hier aparte toernooien voor mannen en vrouwen, maar ook hier worden steeds meer sets gespeeld, van vijf naar dertien voor de mannen en van drie naar vijf voor de vrouwen.

Masters

Kort daarna volgt de Masters, een knock-out bracket tussen de top 16 van de PDC Order of Merit. Dit jaar gingen de halve finales en de finale over de beste van 21 legs.

Premier League Darts

Tussen februari en mei wordt de Premier League Darts gehouden.

Hierin spelen de top vier spelers van de Order of Merit en vijf geselecteerde ‘wildcards’ in een op legs gebaseerd round-robin toernooi, waarbij de tiende plaats voor elke wedstrijdronde wordt ingenomen door een uitgenodigde ‘challenger’.

De beste vier spelers uit de ‘groepsfase’ gaan door naar de halve finales, met de finale die op dezelfde avond wordt gespeeld.

UK Open

In maart vindt de UK Open plaats. Dit toernooi wordt vaak de “FA Cup of Darts” genoemd, omdat er geen plaatsingen meer zijn en elke speler tegen elkaar kan worden geloot.

Er doen 160 spelers mee, waaronder de top 128 van de PDC Order of Merit, en het toernooi heeft een legschema waarbij het aantal spelers gedurende het toernooi toeneemt.

World Matchplay

De op legs gebaseerde World Matchplay vindt plaats in juli, met de beste 16 spelers van de PDC Order of Merit en de volgende 16 hoogst gerangschikten van de Pro Tour Order of Merit.

World Grand Prix

De op sets gebaseerde World Grand Prix in oktober heeft dezelfde spelersbezetting, maar bevat een opmerkelijke regel dat deelnemers zowel moeten openen als eindigen op een double.

Grand Slam of Darts

De Grand Slam of Darts in november combineert spelers van de PDC en BDO, die in acht groepen van vier zijn verdeeld, waarbij de top twee van elke groep doorgaat naar een knock-out bracket.

Het is gebaseerd op legs, en begon met de beste van negen in de groepsfase, alvorens op te lopen tot de beste van 31 in de finale.

Belangrijkste Soorten Darts Weddenschappen

Er zijn verschillende weddenschappen in darts beschikbaar voor het gokken op darten.

Money Line

Dit is een eenvoudige weddenschap op welke speler je denkt dat de wedstrijd zal winnen.

Outright

Dit is een weddenschap op welke speler je denkt dat een bepaald darts toernooi of competitie zal winnen.

Leg/Set Handicap

Bij Leg of Set Handicap gokken op darts wordt een bepaald aantal legs of sets van een speler opgeteld of afgetrokken van zijn eindscore om de uitkomst van de weddenschap te bepalen.

Als u op Michael van Gerwen, uit Nederland, wedt om een wedstrijd te winnen met een -2.5 Leg Handicap, dan zou hij de wedstrijd met tenminste drie legs moeten winnen voor een succesvolle weddenschap.

Een 10-7 overwinning voor van Gerwen zou de weddenschap winnen, maar een 9-8 overwinning voor hem zou de weddenschap verliezen.

Leg/Set Over/Under

Dit betreft betrouwbare weddenschappen op het feit of een speler meer of minder dan een bepaald aantal legs of sets in een wedstrijd zal winnen.

Bijvoorbeeld, als je wedt op Peter Wright om meer dan 4.5 legs te winnen in een wedstrijd, als hij vijf legs of meer wint is de weddenschap succesvol, terwijl als hij vier legs of minder wint de beste verloren is.

Met darts Handicap en Over/Under weddenschappen is het niet nodig dat de speler waarop u wedt de wedstrijd wint om de weddenschap succesvol te laten zijn, hij hoeft alleen maar de parameters te bereiken die door de weddenschap zijn ingesteld.

Live wedden

In toenemende mate is het mogelijk om te gokken op darten terwijl deze gaande is, zoals op wie de leg of set zal winnen die op dat moment wordt gespeeld.

Andere onderdelen van de wedstrijd zijn soms beschikbaar om op te wedden, zoals het aantal 180’s (een beurt van drie darts die alle de maximale triple 20 score bereiken).

Of een van beide spelers een negen-dart finish zal bereiken (een 501 score met hun eerste negen darts) en hoeveel legs of sets de wedstrijd daadwerkelijk zal duren.

Darts Weddenschappen

Darts Wedden Strategies en Tips

Wedden op darten bestaat uit veel verschillende strategieën, van de standaard weddenschappen, tot hoeveel legs een speler wint en nog veel meer.

Wedstrijd Weddenschappen

De straight match betting markt is vergelijkbaar met elke andere sport, waar de twee spelers tegen elkaar spelen en u kiest wie er gaat winnen.

De overgrote meerderheid van deze markten zijn gebaseerd op het kiezen van een van beide om te winnen, maar er zijn uitzonderingen.

Als het gaat om Darts competities zoals Premier League Darts kan de wedstrijd in een gelijkspel eindigen, dus de gelijkspel markt is ook een optie voor deze wedstrijden.

In-Play Weddenschappen

Er zijn vele markten die in-play worden aangeboden op Darts, van de wedstrijd weddenschap markt tot correcte score en standaard handicap weddenschappen.

Het gebruik van een gokbeurs om in-play te wedden betekent dat je niet alleen de standaard kansen krijgt die je bij normale bookmakers krijgt, maar zelfs meer waarde op de gokmarkt.

Gespreid Wedden op Darts

Gespreid wedden op Darten kunt u niet alleen wedden op de belangrijkste markten die meestal worden aangeboden op elk evenement.

Gespreid wedden weddenschappen omvatten populaire markten zoals hoogste checkouts en totaal 180s in een wedstrijd, tot niche markten zoals hoeveel gemiste dubbels er zal zijn en nog veel meer.

De Top 6 Sites Voor Wedden op Darten

BookmakerDarts competitie beschikbaarRegistreren
bet365
PDC, virtueel darten
BetCity
Premier League Darts
Bingoal
Premier League Darts
TOTO
BDO, PDC, Premier League DartsBinnenkort
LiveScore Bet
BinnenkortBinnenkort

*De selectie is gebaseerd op de mening van onze redactie. Niet alle websites met een Nederlandse vergunning zijn live.

Darten Live Streaming

Darts is een briljante sport om naar te kijken en veel gokkers genieten van een In-Play weddenschap op de grote nieuwe toernooien, met actie in snel tempo kunnen we kijken naar een aantal briljante spelers zoals Gerwyn Price, Michael van Gerwen en Peter Wright.

Om de meest populaire evenementen te bekijken, kunt u inloggen op uw account en gokken op darts op het toernooi dat u wilt bekijken.

Dit zal u automatisch kwalificeren voor de live dekking die van hoge kwaliteit is.

Hoe wij onze bookmakers voor darts weddenschappen hebben geselecteerd

Nu je op zoek bent naar betrouwbare bookmakers om je weddenschap te plaatsen op het darts evenement van je keuze, wil je misschien meer over hen weten.

Misschien vraag je je af welke criteria we hebben gebruikt bij het kiezen van de bovenstaande betrouwbare bookmakers.

We kijken naar de belangrijke factoren die een rol spelen bij het kiezen van een bookmaker voor jou om je kansen op darts te vinden.

Type Weddenschappen

De beschikbare weddenschappen is een zeer belangrijke factor bij het kiezen van een online bookmaker. U zult willen om het meeste uit het geld dat u inzet te krijgen. Een bepaalde weddenschap kan uw geld en uw winst maximaliseren.

Kansen

Het is ook belangrijk om te kijken naar darts weddenschappen kansen die worden vermeld bij het kiezen van uw bookmaker. De darts weddenschappen kansen moeten vergelijkbaar zijn met andere online bookmakers.

FAQ : Hoe Wed je op Darten?

Altijd al afgevraagd hoe je op darten moeten wedden. Hieronder staan de meest gestelde vragen omtrent het wedden op darten.

Hoe werkt het wedden op darts?

Wedden op darts is eenvoudig. Zoek de wedstrijd of het toernooi waar je op wilt wedden via de weddenschap site waar je een account bij hebt. Voeg nu je gewenste weddenschap toe aan het betslip en voer je inzet in en plaats de weddenschap.

Wat zijn de beste sites om te wedden op darts?

Niet alle websites met een Nederlandse vergunning zijn live. Wij verwachten wel dat dit snel gebeurd. Wij geven jou de handvatten om de beste keuze te kunnen maken.

Kan ik mobiel wedden op darten?

Mobiel wedden op darts bestaat en, ja, je kunt er op wedden via je smartphone of tablet.

Is wedden op darten legaal in Nederland?

Ja. Wedden op darten in Nederland is volledig legaal.

Wat is darts live wedden?

Live weddenschappen, ook wel in-play weddenschappen genoemd, zijn beschikbaar bij wedden op darts. Dit zijn kansen waar je op kunt wedden tijdens een wedstrijd die worden bijgewerkt als elke dart wordt gegooid.

Kelbet redactieraad

Sportwedden artikelen

Een Toto formulier invullen: hoe doe je het?

Hoe moet je nou precies een Toto formulier invullen? Wanneer jouw geld op het spel staat, wil je geen tijd…

Zestien voetballers in EK hebben een BMI hoger dan 25

Maarten Stekelenburg oudste speler van het toermooi Kelbet.nl analyseerde spelersdata van het EK voetbal 2021 en ontdekte dat zestien spelers…

Hoe je een Runnerz spelformulier moet invullen

Wil jij weten hoe je het Runnerz spelformulier moet invullen? Dan ben je hier alvast aan het juiste adres. Hoe…