Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

WK Voorspelling Frankrijk vs Polen: Frankrijk wint in de 16e ronde – 4/12/22

De Franse ploeg, verzwakt door blessures en geplaagd door twijfels voor dit WK, kon zich tijdens de groepsfase geruststellen. Natuurlijk was de laatste wedstrijd van de gerouleerde ploeg niet naar ieders smaak. Maar het had de verdienste te laten zien dat op sommige posities sommige spelers essentiëler zijn dan andere. De startopstelling deed het goed en Frankrijk zijn ook het eerste team dat de vloek van de wereldkampioenen sinds 2006 doorbreekt door de groepsfase te halen.

Aan de andere kant, Polen kwalificeerde zich in extremis voor de ronde van 16 en hebben tot nu toe geen indruk gemaakt. Zeker een van de meest onevenwichtige wedstrijden van deze knock-outs, daarom zien we les Bleus winnen tegen de Polen van Lewandowski.

Frankrijk Polen: frisheid aan Franse zijde

De mannen van Didier Deschamps behoorden tot dee enige 3 ploegen die de eerste 2 wedstrijden van de groep wonnen, en als direct gevolg van dit resultaat, gaven les Bleus zichzelf het recht om te rouleren tijdens de nederlaag tegen Tunesië. De meeste kaderleden van het team kregen rust. In een wedstrijd als dit WK 2022 is het cruciaal om de organismen en de spelers te behouden.

De opeenvolging van zeer intensieve wedstrijden kan op lange termijn wegen en dat is een luxe die onze wereldkampioenen zich konden veroorloven. Het rouleren van spelers helpt ook om meer spelers te betrekken, om ze in het ritme van de wedstrijd te krijgen en kan helpen om een competitie op bepaalde posities tot stand te brengen. We zagen al snel de grenzen van bepaalde spelers.

De teamgenoten van Robert Lewandowski en Wojciech Szczęsny konden zich deze “luxe” niet veroorloven omdat ze tot het laatste moment vochten voor hun kwalificatie… rechtstreeks tegen Argentinië en indirect tegen Mexico, en zal een kortere rusttijd hebben.

Frankrijk – Polen: Een berg te beklimmen voor de Biale Orly

Er zijn de laatste jaren weinig ontmoetingen geweest tussen deze twee naties, les Bleus. De “Biale Orly” hebben elkaar 16 keer ontmoet, de laatste keer in 2011 toen Lloris en Mandanda op het wedstrijdformulier stonden. De enige ontmoeting in de officiële competitie dateert van 10 juli 1982 en een 3-2 nederlaag in de derde plaatsingswedstrijd van het toenmalige WK in Spanje. Hoewel het moeilijk is om een trend te zien met zo weinig recente geschiedenis, gaan we af op de intrinsieke kwaliteiten van elk team en tussen een Argentinië dat collectief aan vertrouwen wint of een euforisch Mexico vergezeld van een horde supporters, lijkt Polen de gelukkige.

Het Poolse team is over het algemeen een toontje lager en heeft geen enkele eigenheid, behalve zijn keeper en zijn spits, dankzij een zeer goede keeper en een overwinning tegen Saoedi-Arabië. Laten we ons niet verschuilen voor de angst om te verliezen, Frankrijk staat bovenaan met zijn typische ploeg. Alleen Varane kan zorgen baren, maar Konaté kan hem gemakkelijk vervangen om de Franse verdediging meer soliditeit te geven.

Frankrijk – Polen: geen verrassing aan beide kanten

Aan beide kanten wordt een klassieke opstelling verwacht. Het team dat we zagen tegen Denemarken zal waarschijnlijk worden gebruikt door Didier Deschamps, tenzij hij zich door de prestatie van Konaté tegen Tunesië heeft laten verleiden tot een centrale verdedigingsduo te maken met Upamecano en Konaté. De Poolse coach zal naar verwachting vertrouwen op zijn gebruikelijke opstelling met Lewandowski als spilfiguur.

Sleutels tot de wedstrijd: Een worstelende Poolse aanval

Met slechts 2 doelpuntenwisten de Polen zich te kwalificeren door een van de slechtste aanvallen van dit WK te zijn. Dit alles terwijl ze het moesten opnemen tegen teams als Mexico, Saoedi-Arabië en zelfs Argentinië, teams die niet echt bekend staan om hun defensieve kracht. Frankrijk was nogal indrukwekkend in de aanval door 6 keer het net te vinden tijdens de groepsfase. Ze zullen vertrouwen op hun kwartet aanvallers Mbappé, Giroud, Dembélé en Griezmann.

Verdedigend kan Polen rekenen op hun muur Wojciech Szczęsny, die indrukwekkend was in de groepsfase (inclusief twee geredde penalty’s). We kunnen wedden dat de doelman van Juve opnieuw op zijn top zal zijn. Hij kan mogelijk de openingstreffer van de Franse spitsen vertragen. Verdedigend stelde Frankrijk ons niet al te veel gerust na een grote fout tegen Australië. Dit leidde tot de openingstreffer van Australië, 3 van de 4 verdedigers werden gewisseld voor de wedstrijd tegen Denemarken. Terwijl deze vier verdedigers meer zekerheid in het spel brachten, toonde het team zich kwetsbaar als het op set pieces aankwam.. Niets catastrofaals voor dat alles, ze zullen gewoon wat steviger moeten zijn op corners en vrije trappen aangezien die stevigheid een van de pijlers was van hun succes in 2018.

Andere voorspellingen om te overwegen voor Frankrijk vs Polen. U heeft waarschijnlijk begrepen dat we Frankrijk vrij gemakkelijk zien winnen van dit Poolse team. Maar de wedstrijd zal waarschijnlijk strak zijn en zou kunnen breken in de tweede helft voor onze Bleus. Daarom kies ik voor een prognose rust/volledige speeltijd: gelijkspel/Frankrijk. Deze ronde van 16 zal niet gigantisch zijn in doelpunten maar Mbappé of Giroud zullen opvallen. Eindstand 2-0 in het voordeel van Frankrijk.