Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

WK Voorspelling Japan vs Kroatië: Kwalificatie voor Japan | Ronde van 16 – 5/12/22

De Blauwe Samurai hebben in de groepsfase tegen Spanje en Duitsland twee krijgshaftige optredens neergezet en wonnen beide keren met 2-1. Japan gaan naar de ronde van 16 tegen Kroatië met veel vertrouwen. Maar ze zullen moeten oppassen voor een sterke Kroatische ploeg en hopen dat ze hun prestatie van de vorige groepsfase tegen Costa Rica (0-1) niet herhalen.

Kroatië kwalificeerde zich met 5 punten in groep F, na een gelijkspel tegen België (0-0), winst tegen Canada (4-1) en een gelijkspel tegen Marokko (0-0). Ze hebben echter genoeg laten zien om beschouwd te worden als een gevaarlijke tegenstander met de ervaring om het ver te schoppen in de WK-competitie. Sterker nog, ze worden beschouwd als krappe favorieten voor deze wedstrijd.

Japan vs Kroatië: Japan heeft de wind in de zeilen, maar Kroatië heeft ervaring.

Japan zal het voordeel hebben van het momentum van twee fantastische overwinningen in de groepsfase op zeer sterke teams. Ze weten dat ze mentaal in staat zijn om ploegen te verslaan die op papier beter zijn.

Echter, Kroatië lijken een van de meest stabiele teams te zijn op het WK tot nu toe – hun record in deze fase van de competitie in 2018 is iets waarop ze kunnen bouwen, hun ervaring op het middenveld is ongeëvenaard – met de duidelijke passeervaardigheden van Luka Modric.

Clash Japan vs Kroatië

Japan en Kroatië hebben in het verleden drie keer tegen elkaar gespeeld, waarvan twee keer op het WK. De twee teams speelden gelijk tijdens het WK 2006 (0-0). Kroatië won de vorige ontmoeting (0-1) op het WK 1998, terwijl Japan een jaar eerder in 1997 een vriendschappelijke wedstrijd tussen beide landen won (4-3). De Kroaten zijn echter 48% favoriet om de wedstrijd te winnen, terwijl een gelijkspel ook 29% waarschijnlijk is – een overwinning voor Japan wordt voorspeld op 23%.

Japan vs Kroatië: Zullen Japans invloedrijke invallers vanaf het begin het verschil maken?

Japan staat voor een dilemma. Is het beter om opnieuw te vertrouwen op de timing van de wissels tijdens de wedstrijd, of riskeer je momentum te verliezen tegen een Kroatische ploeg die niet te veel wissels verwacht? Kroatië lijkt vast te zitten in een 4-3-3 opstelling en er zouden niet te veel wijzigingen in de ploeg moeten komen. Ondertussen lijkt Japan door te gaan met wat een 3-4-3 in de aanval lijkt, maar in sommige fases van de wedstrijd in werkelijkheid een vijfmansdefensie is.

Sleutel tot de wedstrijd: Japan’s reactieve tactiek: Zal het lonen?

Tegen Spanje kon Japan het centrum van het veld afsluiten en profiteren van fouten van het Spaanse middenveld, met name van Sergio Busquets. Maar terwijl ze in de eerste helft passiever waren, had manager Hajime Moriyasu de mogelijkheid om in de tweede helft wissels toe te passen, in een soortgelijk patroon als bij de overwinning in Duitsland. In feite was het een bewuste zet om met die wissels beweging te creëren en zo een Spaans elftal te destabiliseren dat 75 seconden lang op totale uitschakeling in het toernooi afstevende.

Kroatië zal een andere test zijn dan Spanje en Duitsland, omdat een meer solide en waarschijnlijk meer ervaren aanpak zal betekenen dat in de open ruimtes die door de expansieve stijl van Spanje en het hoge voorwaartse spel van Duitsland worden achtergelaten – Japan het moeilijker zal vinden om te winnen. Kroatië is ook een dreiging in de aanval en kan met weinig kansen dodelijk zijn.

Andere voorspellingen in deze Japan vs Kroatië

Hoewel we verwachten dat Japan zich zal kwalificeren voor de volgende fase van het toernooi, zal de wedstrijd erg spannend zijn tussen de twee teams. Daarom is een gelijkspel zeer waarschijnlijk (zelfs als een van de teams wint op penalty shoot-out). Andrej Kramaric is een speler in vorm voor Kroatië, met twee doelpunten tegen Canada in de groepsfase. Als je vertrouwen hebt, kan een underdog weddenschap een interessant vooruitzicht zijn – een Draw No Bet minimaliseert het risico in het geval van een gelijkspel (je krijgt je geld terug in dit geval).

Björn
456 artikelen
Björn is een expert op het gebied van sportweddenschappen. Met een persoonlijke interesse in wedden en tips is Björn een grote voetballiefhebber.