Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

WK Voorspelling Marokko vs Spanje: Marokko kan voor een verrassing zorgen in de 16e ronde – 6/12/22

Het Marokkaanse team verraste iedereen sinds het begin van het WK, niemand had verwacht dat ze bovenaan hun groep, bestaande uit België en Kroatië, zouden eindigen. Ze begonnen hun groepsfase met een triest gelijkspel tegen Kroatië. Maar de magie gebeurde in de tweede wedstrijd, met twee doelpunten uit vrije trappen. In de laatste wedstrijd wonnen ze van Canada en bekrachtigden ze hun ticket voor de ronde van 16.

De Spanjaarden begonnen hun groepsfase op een hoge noot met een 7-0 overwinning op Costa Rica. Maar daarna verloren ze hun effectiviteit met een gelijkspel tegen Duitsland, voordat ze eindigden met een trieste nederlaag tegen Japan. De Spanjaarden vielen terug in hun slechte gewoontes in deze laatste wedstrijd, en eindigden de wedstrijd met… 83% balbezit. Ze zullen efficiënter moeten zijn om verder te komen in deze wedstrijd.

Marokko vs Spanje: De Spanjaarden niet zo indrukwekkend als verwacht

Marokko staan op het punt hun eerste ronde van 16 te spelen sinds 1986, en ze willen het beter doen dan de laatste keer dat ze de knock-out fase bereikten. En dit kan hun jaar worden. Hun explosieve team heeft schade aangericht in de groepsfase, met als hoogtepunt een 2-0 overwinning op België. De Marokkaanse spelers lijken dit jaar volwassener te zijn geworden, en ze kunnen schade aanrichten.

Aan de andere kant, de Spaanse generatie zou een droomteam kunnen zijn, maar ze lijken terug te vallen in hun oude gewoontes. Hun eerste wedstrijd eindigde in een verpletterende 7-0 overwinning op Costa Rica. Maar zodra het niveau steeg, begonnen ze weer met steriel balbezit, met als hoogtepunt de wedstrijd tegen Japan, waar de spelers van Luis Henrique 800 passes meer maakten dan hun tegenstanders, om vervolgens met 2-1 te verliezen.

Ook moet worden opgemerkt dat dit de tweede keer is dat de twee teams tegenover elkaar staan. De eerste keer was in 2018, en de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Marokko vs Spanje: Geen verrassingen in de startende XI

Er zal geen verrassing zijn in de start 11 van beide coaches. De twee coaches zijn zeker blij met de prestaties van hun spelers, waardoor ze zich konden plaatsen voor de ronde van 16.

Sleutel tot de wedstrijd: Marokko’s aanval in vuur en vlam!

De Marokkaanse ploeg is zeer goed uitgerust met Achraf Hakimi, die sinds het begin van de competitie een echte bedreiging vormt voor de verdediging, maar ook Youssef En-Nesyri, Sofiane Boufal en Hakim Ziyech die tijdens dit WK schade aanrichten in de aanval. Ook op het middenveld beschikken de Marokkanen over een mooie rij van drie, onder leiding van Sofyan Amrabat, die het Spaanse middenveld zal moeten vernietigen. Ook hun doelman, Yassine Bounou, brengt rust in zijn team. Op papier kan dit team Spanje!

Ook de ploeg van Spanje zit vol, maar het ontbreken van een echte nummer 9 zou de ploeg wel eens pijn kunnen doen. Ook al lijkt Luis Henrique Alvaro Morata in de basiself te willen zetten, de speler van Atletico Madrid is niet erg goed op clubniveau. Op het middenveld heeft Spanje met Gavi en Pedri twee jonkies, maar ook een oudere speler om vertrouwen te geven, Sergio Busquets. Hun verdediging lijkt nogal zwak, met Rodri die niet op dezelfde positie speelt als bij zijn club, hun rechtsback, Azplicueta mist snelheid. De speelstijl van Spanje lijkt achterhaald, Luis Henrique wil doorgaan met het bezettingsspel dat Spanje groot maakte van 2008 tot 2012. Helaas zijn de spelers in zijn ploeg niet dezelfde als tijdens Spanje’s gouden periode.

Op papier is Spanje de favoriet voor deze wedstrijd, maar de Marokkanen kunnen voor een verrassing zorgen. Wij zien ze de score openen in de eerste helft en vervolgens in de laatste 45 minuten opnieuw scoren om bij rust te leiden en uiteindelijk te winnen. Wij denken echter dat de Spanjaarden ook zullen scoren, en wel via Alvaro Morata. Daarom verwachten we een wedstrijd met minstens 3 doelpunten.

Björn
456 artikelen
Björn is een expert op het gebied van sportweddenschappen. Met een persoonlijke interesse in wedden en tips is Björn een grote voetballiefhebber.