Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wereldbeker Wedstrijd Voorspellingen: België vs. Canada

Voor hun entree in de strijd om het Wereldkampioenschap mogen de Belgen geen enkel voorbehoud maken. Ze zullen serieus moeten zijn en de verrassende Canadese opstelling, die een uitstekende prestatie heeft geleverd in de kwalificatiefase, niet onderschatten.

Wedstrijd Voorspelling België vs Canada

✔ 1×2 Voorspelling: België vs Canada

36 jaar nadat ze voor het laatst deelnamen aan een WK, zal Canada er vanaf het begin van het toernooi klaar voor zijn, net als de meeste ploegen die als zwakker worden beschouwd. De Canadezen zullen de Belgen, die vaak te zeker van zichzelf zijn, willen neerhalen. Ondanks alles lijken de Belgen te goed voor de Canadezen, die op het punt staan te ontdekken hoe het hoogste niveau eruit ziet in een groot internationaal toernooi. We zien België deze nemen.

Exacte Score Voorspelling: België vs Canada

De Belgen en de Canadezen hebben in hun geschiedenis slechts één keer tegenover elkaar gestaan, in een vriendschappelijke wedstrijd in Ottawa, die eindigde in een Belgische overwinning (2-0). Met topspelers als De Bruyne, Hazard, Courtois en Lukaku zou België het thuis moeten brengen voor een rustige en beheerste intocht op het WK van 2022.

Overwinning voor België

Met een veel betere opstelling, zowel kwantitatief als kwalitatief, zou België deze wedstrijd naar huis moeten brengen. De ploeg is een van de vele favorieten voor de titel en moet dus een goede start maken van dit WK. Een 2-0 overwinning lijkt waarschijnlijk.

Gelijkspel

Ondanks een paar opvallende spelers als Alphonso Davies, Cyle Larin en Jonathan David, zelfs een gelijkspel zou een indrukwekkende prestatie zijn voor de Canadezen, die nieuwelingen zijn op dit niveau. We zouden een gelijkspel kunnen zien bij 1-1 of 2-2.

Overwinning voor Canada

Een Canadese overwinning tegen België, dat op 3 eindigderd in de laatste Wereldbeker in Rusland, zou een enorme schok zijn in de beginfase van de competitie. Toch lijkt het onwaarschijnlijk. Een score van 0-1 of 1-2 zou de enige mogelijkheid zijn in dit scenario.

✔ Voorspelling rust/volle tijd: België 1st helft; België 2nd half

Ondanks de vastberadenheid van de Canadezen zou België in staat moeten zijn om in de eerste helft tot scoren te komen. Misschien kunnen ze er in de tweede helft zelfs nog eentje bijschrijven, om de wedstrijd rustig en efficiënt te beginnen.

Scorer Voorspellingen: België vs Canada

Romelu Lukaku is de onbetwiste beste centrumspits van België (68 doelpunten in 101 optredens). De beste speler van Manchester City, Kevin De Bruyne deelt deze status met Eden Hazard in de Belgische opstelling. Aan Canadese zijde, de Lille aanvaller Jonathan David heeft indrukwekkende statistieken, met 20 doelpunten in 30 optredens. Als hij zijn draai kan vinden, zal hij zeker in het middelpunt van de actie staan.

✔ Dubbele Kans Scoringsvoorspelling: D. Mertens / C. Larin

Op 35 jarige leeftijd, Dries Mertens maakt nog steeds deel uit van de ploeg uit Napels. Als wildcard van het team blijkt hij vaak de doorslag te geven. Samen met Jonathan David, Cyle Larin is de beste aanvallende speler voor Canada. De Beskitas speler heeft een aantal zeer interessante statistieken, met 24 doelpunten in 50 optredens.

Wedstrijd Analyse: België vs- Canada

Pre-bet Analyse

België eindigde vrij gemakkelijk als eerste in zijn kwalificatiegroep, 5 punten voor Wales en 6 punten voor Tsjechië. De Belgen kregen geen enkele tegengoal en scoorden 25 doelpunten in 8 wedstrijden.

Canada heeft zich gekwalificeerd voor zijn eerste WK sinds 1986 (dat was de laatste en enige keer voor dit jaar). Daartoe eindigden zij in de eerste ronde van de eliminaties bovenaan hun groep met vier overwinningen in evenveel wedstrijden. In de tweede ronde slaagden de Canadezen erin Haïti te overwinnen in een twee-leg match. Uiteindelijk, slaagde het Canadese team erin als eerste in zijn groep te eindigen in de 3rd ronde, voor Mexico, de Verenigde Staten, en Costa Rica.

Team vorm

Na finish 3rd bij de laatste wereldbeker in Rusland vier jaar geleden, België zag een nederlaag in de kwartfinale van het Euro 2020 tegen Italië. Ze hebben ook hun laatste twee wedstrijden tegen grote naties verloren, tegen Frankrijk (2-3), en daarna tegen Italië opnieuw (1-2) in de UEFA Nations League in het najaar van 2021.

Canada is doorgedrongen tot de laatste vier in de Gold Cup 2021 (het equivalent van de euro voor de CONCACAF-zone), die afgelopen zomer in de Verenigde Staten plaatsvond, waar de Canadese 11 werden geklopt door Mexico. De laatste tijd heeft Canada, ondanks het feit dat het zijn plaats in Qatar heeft veiliggesteld, niet veel momentum, met name omdat het heeft verloren van Costa Rica en Panama.