Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

WK Wedstrijd Voorspellingen: Brazilië vs Zuid-Korea: Brazilië wint in de 16e ronde – 5/12/22

Brazilië is op zoek naar vooruitgang in het toernooi, en het verwacht dat volledig te kunnen doen tegen Zuid-Korea. Maar als dit WK ons iets heeft geleerd, is het dat de titel van favoriet niets betekent. Te Brazilianen waren goed op weg om de groepsfase te doorbreken na Servië te hebben verslagen… (2-0) en Zwitserland (1-0), maar ze werden verrast door een Kameroense ploeg met 10 man in hun laatste wedstrijd in de groepsfase.. Dit is een wedstrijd die een van de best bewapende teams gaat opstellen. Als Zuid-Korea nog niet bezorgd genoeg was, Neymar is terug voor Brazilië, ook al zal hij op de bank beginnen.

Zuid Korea is de outsider die niet ophoudt iedereen ongelijk te geven. Voor de laatste speeldag leken de spelers van Heung Min-Son dood en begraven na het gelijkspel tegen Uruguay in de openingswedstrijd en het verlies tegen Ghana (3-2). Maar de wedstrijd tegen Ghana liet zien dat Zuid-Korea kan een comeback maken. Dit werd onomstotelijk bewezen tegen Portugal, waar ze van een achterstand kwamen en met 2-1 wonnen dankzij het doelpunt van Hwang Hee-Chan in de slotminuten. Zo werd Zuid-Korea het tweede Aziatische land dat zich kwalificeerde voor de knock-outronden, na Japan.

Brazilië vs Zuid-Korea: Kan de kwaliteit van Brazilië doorschijnen?

Brazilië bezit de kwaliteiten die nodig zijn om het WK mee naar huis te nemen en heeft waarschijnlijk een van de beste teams. Maar met rivalen als Frankrijk en Engeland, die overtuigend hebben gewonnen in de ronde van 16, moet Brazilië een statement maken door een grote overwinning te boeken op Zuid-Korea?

Oog in oog, Brazilië vs Zuid-Korea: Brazilië domineerde in vorige ontmoetingen

Dit wordt de achtste ontmoeting tussen Brazilië en de Republiek Korea. Sinds de allereerste competitieve ontmoeting tussen deze twee teams, Brazilië heeft zes van de zeven voorgaande wedstrijden gewonnen (1 verlies), de meest recente was een 5-1 overwinning in juni. Daarvoor won Zuid-Korea slechts één wedstrijd, een internationale vriendschappelijke wedstrijd in maart 1999 (1-0).

Brazilië vs Zuid-Korea: Brazilië heeft zijn beste elf gevonden, en Zuid-Korea blijft ongewijzigd

Na de nederlaag tegen Kameroen en de terugkeer van enkele belangrijke spelers, zal Brazilië proberen zijn beste elf op één lijn te krijgen met de terugkeer van Lucas Paqueta, Richarlison en Danilo. We weten nog niet hoe Neymar in het team zal staan. Het is echter waarschijnlijk dat Tite een 4-2-3-1 of een 4-3-3 formatie zal gebruiken, afhankelijk van de nummer 10 (Neymar of Lucas Paqueta).

Zuid-Korea zal een 4-3-3 formatie gebruiken, vergelijkbaar met die van de vorige wedstrijden, met Heung Min-Son voornamelijk op links, maar met de mogelijkheid om naar het midden of zelfs naar de andere vleugel te gaan in een relatief flexibele rol.

De sleutel tot de wedstrijd: De doeltreffendheid van het spel van Brazilië

Tegen Kameroen liet Brazilië zien hoe efficiënt het was in het creëren van kansen, maar was het niet erg nauwkeurig in het laatste derde deel. Hun speelstijl, breed maar saai (in vergelijking met de prestaties van vorige Braziliaanse teams) is nog steeds aangenaam om naar te kijken en zorgt voor enkele mooie momenten van kwaliteitsspelers, zoals het doelpunt van Richarlison tegen Servië. Net als de Franse ploeg gaf Brazilië enkele van zijn belangrijkste spelers rust in de wedstrijd tegen Kameroen, zoals Marquinhos. Danilo werd vervangen door Dani Alves, die ouder wordt, en Eder Militao speelde nogal onwennig als linksback. Tite zal opnieuw moeten wisselen, en misschien kiezen voor spelers als Bruno Guimaraes op het middenveld en Lucas Paqueta terughalen.

Zuid-Korea is een team vol effectieve passers, die kunnen breken in de tegenaanval. Als ze eenmaal op dreef zijn, kunnen ze verwoestend zijn. De sleutel voor de ploeg van Paulo Bento zal zijn om de juiste momenten te kiezen om toe te slaan, zoals het zo effectief deed tegen Portugal. Heung Min-Son is natuurlijk de belangrijkste speler in dit opzicht, maar het team mag niet toegeven aan de verleiding om hem de bal te geven zonder echt doel.

Andere voorspellingen voor de wedstrijd van 20.00 uur:

Brazilië is de comfortabele favoriet in deze wedstrijd, maar aan beide kanten zijn doelpunten te verwachten. Daarom voorzien we een uitslag van 3-1, samen met een aantal doelpunten hoger dan 2,5. Richarlison maakt zijn terugkeer in dit team en zal zijn reeks goede prestaties tot nu toe in dit WK willen voortzetten.