Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

WK Wedstrijd Voorspellingen: Kroatië vs Brazilië: Brazilië wint in de kwartfinale – 09/12/22

Brazilië schitterde tegen Zuid-Korea, met vier doelpunten van Vinicius, Neymar, Richarlison en Paqueta. Deze overwinning was broodnodig na een teleurstellend resultaat tegen Kameroen (0-1). Maar de Brazilianen lieten zien dat ze aanspraak konden maken op de titel met een optreden dat Zuid-Korea uit het water blies – met de klassieke Braziliaanse charme. Tussen de flicks, trucs en dribbels heeft Brazilië een serieuze ploeg die dit WK op snelheid begint te komen.

Aan de andere kant, Kroatië is een van de meest robuuste teams van het toernooi. In tegenstelling tot Brazilië is hun stijl solide en gebaseerd op een verdedigende opstelling die niets doorlaat. Hun middenveld is van onmiskenbare kwaliteit, met Luka Modric en de doelpuntenmakers Krameric en Perisic. De Kroaten versloegen een zeer strijdlustig Japans in een strafschoppenserie na een 1-1 gelijkspel (1-3 op strafschoppen). Ivan Perisic scoorde de gelijkmaker in wat uiteindelijk een zeer moeilijke wedstrijd was tegen een Japanse ploeg die vol hoop en elan zat. Ervaring en een ijzersterke mentaliteit onderscheiden dit Kroatische team.

Kroatië vs Brazilië: Kan de Braziliaanse aanval zijn momentum behouden?

Dit is een grote kans voor Brazilië. Met Engeland en Frankrijk tegenover elkaar aan de andere kant van het toernooi, lijkt de weg naar de finale duidelijker dan ooit. De omvang van hun aanvalskracht werd getoond tegen Zuid-Korea. Het doel is nu om dit niveau de rest van het toernooi vast te houden. Als dat niet lukt, hebben ze de beschikking over een bank met enkele van de beste talenten in het internationale voetbal die kunnen ingrijpen en de boel redden. De vraag blijft of het team zijn discipline en zijn strakke speelstijl kan handhaven.

Face to Face: Kroatië vs Brazilië: Brazilië ongeslagen in de laatste vier ontmoetingen

Brazilië heeft nog nooit verloren van Kroatië in hun vier laatste ontmoetingen, ook niet in competitieverband (3 overwinningen, 1 gelijkspel). Dit is hun eerste ontmoeting sinds een 2-0 overwinning in een vriendschappelijke wedstrijd in juni 2018. Daarvoor, toen de twee landen elkaar ontmoetten in de WK-edities van 2014 en 2006, won Brazilië beide keren (1-0 en 3-1).

Kroatië vs Brazilië: Weinig veranderingen verwacht

Kroatië zal proberen zo min mogelijk wijzigingen aan te brengen in de opstelling. Een wijziging wordt verwacht in de linksbackpositie, waar Borna Sosa Barisic zal vervangen, die in de vorige wedstrijd een kaart kreeg. Verder zal Kroatië een 4-3-3 formatie opstellen met de ervaren Kovacic, Brozovic en Modric op het middenveld en Petkovic in het centrum.

Brazilië zal waarschijnlijk ook beginnen met hun beste elf, zoals ze deden tegen Zuid-Korea, in een 4-2-3-1 formatie, die kan worden aangepast in een 4-3-3 formatie op de verdediging. Richarlison zal zeker in het team zitten gezien zijn vorm in dit WK, terwijl Neymar waarschijnlijk een nieuwe toevoeging aan de startopstelling zal zijn, nu hij hersteld is van de blessure aan zijn enkel in de laatste wedstrijd. De sleutelspelers Vinicuis Jr en Raphina zullen waarschijnlijk op de vleugels starten, terwijl twee diepere middenvelders, Lucas Paqueta en Casermiro, ook in de opstelling zullen staan.

De sleutel tot de wedstrijd: Kan Brazilië met zijn positiespel Kroatië verslaan?

Als Brazilië dit jaar doeltreffend is geweest, dan is dat omdat het erin geslaagd is aspecten van het positiespel die meer synoniem zijn met Europese clubs in het spel te brengen; elke speler kent zijn rol. Dit betekent dat de ploeg van Tite efficiënter en methodischer is in het creëren van kansen, wat een grote rol speelde in de overwinning op Zuid-Korea. Terwijl de vorige Braziliaanse teams werden bekritiseerd om hun nutteloze passes, heeft elke gespeelde bal een precies doel om hun aanvallende spel te bevorderen.

Het doel voor Kroatië is om te proberen dat te voorkomen, vooral op het middenveld tussen Casemiro, Lucas Paqueta en Neymar. Dat kan een meer behoudende aanpak betekenen, maar dat kan een springplank zijn voor de verwoestende tegenaanvallers.

Andere voorspellingen in deze wedstrijd Kroatië – Brazilië om 16.00 uur

Omdat Brazilië de duidelijke favoriet is om de halve finale van het WK te bereiken, denken we dat ze in staat zullen zijn om een paar doelpunten te maken. Daarom kiezen we voor een exacte scorevoorspelling van 3-1. Onze vorige voorspellingen voor Richarlison waren accuraat. We denken dat hij door zijn positieve impuls waarschijnlijk nog een doelpunt zal maken voor Brazilië, en we zien Neymar er ook nog een maken.

Björn
456 artikelen
Björn is een expert op het gebied van sportweddenschappen. Met een persoonlijke interesse in wedden en tips is Björn een grote voetballiefhebber.