Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Voorspelling WK Wedstrijd: Portugal vs Ghana

Een lastige start voor het Portugese team in deze Qatar WK. Ghana blijft een sterke en atletische natie, wat garant staat voor een interessante wedstrijd.

Wedstrijd Voorspelling Portugal vs Ghana

✔ 1X2 Voorspelling Portugal vs Ghana

Ook al is Ghana nog steeds een referentie Afrikaanse natie, ze hebben niet de beste lichting in hun geschiedenis, zeker niet als je het vergelijkt met de jaren 2000 en 2010. Portugal, een combinatie van oud en jong met wisselend succes, zou moeten winnen, maar het zal een krappe wedstrijd worden.

Correcte Score Voorspelling Portugal – Ghana

Portugal en Ghana hebben al een keer tegenover elkaar gestaan op het WK. Dat was in 2014 in Brazilië met een winnaar van Cristiano Ronaldo aan het einde van de wedstrijd. De Portugezen wonnen met 2-1, een uitslag die in Qatar hetzelfde zou kunnen zijn.

Portugal wint

Portugal zal onder grote druk staan in hun openingswedstrijd tegen Ghana. Het zou beter voor ze zijn om te winnen voordat ze tegenover de andere favoriet van de groep staan, Uruguay.. We verwachten 2-1 en 1-0.

Gelijkspel

Laten we niet vergeten dat Portugal twee play-offrondes moest doorlopen om zich te kwalificeren voor de WK. Het Portugese team zou wel eens verrast kunnen worden door een atletisch Ghanees team dat zeker klaar zal zijn bij de start van het toernooi. Een gelijkspel is dus heel goed mogelijk. Scores van 1-1 en 2-2 zijn mogelijk.

Ghana wint

Als een gelijkspel mogelijk is, is een Portugese nederlaag veel minder. Ghana is niet meer de beste ploeg van hun continent zoals in 2006-2010. Met spelers als Cristiano Ronaldo, Bruno Fernandes of Joao Félix zou een nederlaag voor Portugal in hun eerste wedstrijd een enorme tegenvaller zijn. De 0-1 en 1-2 uitslagen lijken nu al moeilijk voor te stellen.

✔ Voorspelling rust/volle tijd: Gelijkspel – 1e helft: Portugal – 2e Helft

De Ghanezen zullen zeker een sterke fysieke en atletische inspanning leveren vanaf het begin van de wedstrijd om de Portugezen onder druk te zetten. Maar de Portugezen, die technischer zijn en geleid worden door kwaliteitsindividuen, zouden in de tweede helft de overhand moeten nemen om de wedstrijd te winnen.

Voorspelling Goalscorer Portugal vs Ghana

De grootste doelpuntenmaker aller tijden voor de nationale teams van de mannen, Cristiano Ronaldo behoort uiteraard tot de potentiële scorers voor deze wedstrijd. Portugal kan ook rekenen op Diogo Jota, die regelmatig beslissend is bij Liverpool. Aan de Ghanese kant, André Ayew is de leider van zijn land met 100 caps. Hij is ook de op één na hoogste doelpuntenmaker in de geschiedenis van Ghana met 23 doelpunten.

Dubbele kans doelpuntenmaker: J. Felix / F. Afena-Gyan

Op slechts 22 jaar oud, Joao Félix is nu al een belangrijke speler voor Atletico Madrid en Portugal. Als technisch leider staat hij niet per se aan de aftrap, maar hij zou van dit WK kunnen profiteren om zich te laten gelden. In de Ghanese selectie, Felix Afena-Gyan is met zijn 19 jaar een nieuwkomer. De aanvaller van Roma kreeg zijn eerste cap tegen Nigeria in de play-offs voor de WK-kwalificatie.

Wedstrijd Analyse Portugal vs Ghana

Pre-betting Analyse

Portugal heeft een ingewikkelde reis achter de rug om zich te kwalificeren voor het WK 2022. Het Portugese team werd op de laatste dag van de kwalificatie thuis verslagen door Servië en was dus overklast door het Balkanland. 2de in hun groep, moesten ze door de play-offs om zich te kwalificeren voor Qatar. De ploeg van Fernando Santos schakelde eerst Turkije uit (3-1) en versloeg daarna Noord-Macedonië (2-0).

Ghana eindigde aanvankelijk bovenaan hun groep in de tweede ronde van de kwalificatie voor de Afrikaanse Zone, gelijk op punten met Zuid-Afrika. Dankzij een beter doelsaldo konden ze doorstoten naar de play-off tegen Nigeria. In een tactisch en fysiek duel versloegen de Black Stars uiteindelijk de Super Eagles dankzij de uitdoelpuntenregel (0-0 dan 1-1).

Huidige vorm

Na de winst op Euro 2016 tegen Frankrijk kende Portugal een minder succesvolle campagne toen ze in de Ronde van 16 van het WK 2018 en Euro 2022 werden uitgeschakeld tegen respectievelijk Uruguay en België. De Portugezen blijven over het algemeen inconsistent, zoals blijkt uit hun moeizame kwalificatiecampagne.

Ghana’s gouden generatie van 2006-2014 is geleidelijk aan met pensioen gegaan. Sindsdien, zijn de Black Stars er niet in geslaagd zich te kwalificeren voor het WK van 2018 en werden ze uitgeschakeld in de Ronde van 16 op de Afrika Cup of Nations van 2019, een team dat sinds 2008 gewend was aan halve finales. Erger nog, Ghana werd afgelopen winter in de groepsfase van de laatste Afrika Cup of Nations uitgeschakeld.