Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

WK Wedstrijd Voorspellingen: Portugal vs Zwitserland: Kwalificatie voor Portugal | Ronde van 16 – 6/12/22

De Portugezen baanden zich zonder problemen een weg door de groepsfase dankzij hun kwaliteit op elke positie. Desondanks waren ze even bang tegen Ghana (3-2). Daarna versloegen ze Uruguay (2-0), met een uitstekende prestatie van Bruno Fernandes. Ze eindigden de groepsfase op een minder goede manier, door met 2-1 te verliezen van Zuid-Korea. De Een team speelde niet in deze wedstrijd.

Zwitserland heeft zich met moeite geplaatst voor de ronde van 16. Ze begonnen met een solide 1-0 overwinning tegen Kameroen. Daarna hadden ze moeite om de vele aanvallende spelers van Brazilië te beheersen, maar ze kwalificeerden zich toch dankzij een uitzonderlijke wedstrijd tegen Servië, die ze met 3-2 wonnen.

Portugal vs Zwitserland: Portugal heeft meer kwaliteit op elke positie

Op papier, de Portugezen hebben een fantastisch team, met een aanvallende opstelling bestaande uit CR7, Bruno Fernandes, die de dubbel kreeg tegen Uruguay, en Joao Felix. In het hart van de wedstrijd zal Bernardo Silva al zijn mogelijkheden gebruiken om belangrijke passes te geven voor aanvallende spelletjes. Ruben Dias rondt de zaak af en zorgt voor vertrouwen in de verdediging. Het enige minpuntje is de blessure van Nuno Mendes, die de rest van de wedstrijd zal moeten missen.

De Zwitsers hebben niet zoveel kwaliteit op het veld. Maar door hun inzet in de wedstrijd kunnen ze op voorsprong komen. Ze zullen rekenen op Monaco-speler Embolo om de achterkant van het Portugese net te raken. Bovendien lijkt Xherdan Shaqiri weer in vorm op dit WK. Op het middenveld zal de ervaren Granit Xhaka een enorme impact hebben. De verdediging zal geleid worden door Machester City speler Akanji.

Face to Face: Portugal vs Zwitserland

Sinds 2008 stonden deze twee teams 6 keer tegenover elkaar, eindigend in 3 overwinningen voor Zwitserland en 3 voor Portugal. In de Euro 2008 won Zwitserland met 2-0. De volgende ontmoeting tussen beide teams vond plaats in de WK-kwalificatiewedstrijden van 2018. Portugal en Zwitserland waren toen allebei weggekomen met een overwinning op de ander. Hun 3 daaropvolgende ontmoetingen vonden plaats in de Nations League, met 2 overwinningen in het voordeel van Portugal, en de meest recente wedstrijd ging naar Zwitserland (2-0).

De Portugezen zijn echter favoriet met een kans van 51% om te winnen, met een kans van 28% op een gelijkspel en 21% op een overwinning van Zwitserland.

Portugal vs Zwitserland: Een klassieke formatie voor beide teams

Portugal zal hoogstwaarschijnlijk de 4-3-1-2 formatie gebruiken, met Ruben Dias, Bernardo Silva, Bruno Fernandes en Cristiano Ronaldo als belangrijkste spelers. Opvallend is de 5u3 afwezigheid van Nuno Mendes, die geblesseerd is en de Portugese ploeg heeft moeten verlaten.

De Zwitsers zullen een 4-2-3-1 formatie gebruiken, en de belangrijke spelers zijn Manuel Akanji, Granit Xhaka, Xherdan Shaqiri en Breel Embolo.

De sleutels tot de ontmoeting: Zal de Zwitserse verdediging in staat zijn om de Portugese aanval in bedwang te houden?

De Portugezen zullen kunnen rekenen op een enorm offensief arsenaal en dit zal de bepalende factor zijn in deze wedstrijd. Ze zullen klaar zijn om te spelen tegen een ervaren team dat weinig ruimte laat. De sleutel tot de wedstrijd kunnen hun middenvelders zijn, Bruno Fernandes en Bernardo Silva, die met wat dribbels of een goed geplaatste pass door de Zwitserse verdediging kunnen breken.

Zwitserland zal zijn geluk beproeven tegen Portugal. Hun spelers zijn ervaren en zullen hun tegenstanders recht in de ogen kijken. Voor de Zwitsers is Breel Embolo de sleutel tot de wedstrijd. Er is een duidelijk gebrek aan efficiëntie in dit treffen, en als hij dit gat kan opvullen, zouden de Zwitsers wel eens kunnen winnen.

Andere voorspellingen die het proberen waard zijn in deze Portugal Zwitserland om 20.00 uur:

De Portugezen zijn de favorieten in deze ontmoeting. Ze zouden de wedstrijd na 90 minuten naar zich toe moeten kunnen trekken. We zien echter dat de Zwitsers het ze moeilijk maken en minstens één doelpunt maken. Bij de Portugezen moet u letten op Christiano Ronaldo, die vanaf het begin van de slotfase zijn mannetje zou kunnen staan. Wij zien de wedstrijd dan ook eindigen met 2-1 of 3-1.