Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

WK Wedstrijdvoorspelling – Kroatië vs Marokko: Marokko wint | Wedstrijd voor 3e plaats – 13/12/22

Wie van Kroatië en Marokko zal getroost worden voor hun inspanningen op dit WK, nadat ze zo dicht bij de finale van zondag zijn gekomen? De outsiders vielen tegen de gevestigde waarden, maar ze moeten het nog tegen elkaar opnemen voor de derde plaats, in de hoop hun respectieve WK-campagnes positief af te sluiten. België won de vorige derde plaats in 2018 door Engeland te verslaan en een bronzen medaille te pakken.

Kroatië heeft net een teleurstellende nederlaag geleden tegen Argentinië in de halve finale dankzij een penalty van Lionel Messi en twee doelpunten van Julian Alvarez, terwijl Marokko goed vocht tegen Frankrijk maar in de halve finale met 2-0 verloor door doelpunten van Théo Hernandez en Randal Kolo Muani.

Kroatië – Marokko: Twee ontmoetingen op hetzelfde WK!

Het was een soortgelijk geval tussen België en Engeland in 2018; Kroatië en Marokko staan voor de tweede keer tegenover elkaar in dit toernooi. Ze scheidden op een nul-nul gelijkspel in de eerste wedstrijd in Groep F, waarin de Leeuwen van Atlas indruk maakten door Kroatië te beperken tot slechts 5 schoten, het laagste ooit in een WK-wedstrijd.

Oog in oog – Kroatië vs Marokko: Derde ontmoeting ooit

Kroatië en Marokko hebben slechts twee keer eerder tegenover elkaar gestaan, de laatste keer tijdens dit WK. Kroatië won hun eerste ontmoeting tijdens de Hassan II Trofee, terwijl ze bijna een maand geleden gelijk speelden in de openingswedstrijd van Groep F. Deze derde ontmoeting zou het internationale record van Marokko kunnen evenaren.

Kroatië – Marokko: Enkele veranderingen worden verwacht

Kroatië zal zo min mogelijk wijzigingen aanbrengen in de opstelling. Eén wijziging wordt verwacht op linksback, waar Borna Sosa Barisic zal vervangen, die in de vorige wedstrijd een kaart kreeg. Voor de rest zal Kroatië waarschijnlijk een 4-3-3 formatie opstellen met de ervaren Kovacic, Brozovic en Modric op het middenveld en Petkovic als centrumspits.

Terwijl Marokko gebruikte een 3-4-3 formatie tegen Frankrijk, dit duurde niet lang na de wissel van Romain Saiss, die in het begin van de wedstrijd een doelpunt binnenliet. De Leeuwen van Atlas gingen terug naar hun 4-3-3 formatie, en lijken die te willen behouden. Er blijven twijfels bestaan over de deelname van Nayef Aguerd en Romain Saiss.

De sleutels tot de wedstrijd: Welke ploeg is meer gemotiveerd?

Meestal is de wedstrijd om de derde plaats een vrij saaie aangelegenheid, waarbij beide teams teleurgesteld zijn dat ze de finale van het WK niet hebben bereikt. Maar in dit geval zou dit een positief afscheid van het internationale voetbal kunnen zijn voor Luka Modric, of een nieuwe historische prestatie voor Marokko, die, of ze nu winnen of verliezen, al geschiedenis hebben geschreven dit WK. Marokko zal zich echter positiever voelen nadat het er in de halve finale in geslaagd is de wedstrijd naar Frankrijk te halen, door de Blauwen problemen te bezorgen en veel balbezit en belangrijke kansen te bieden.

Dit zijn twee defensief solide teams die tegenover elkaar komen te staan. Het creatieve aspect van Kroatië en Marokko zal dus de sleutel tot de overwinning zijn. Ook al is het middenveld van Kroatië krachtig en ervaren, het aanvallende spel van Marokko was veelbelovend tegen Frankrijk – en had hen minstens één doelpunt moeten opleveren.

Andere voorspellingen die het proberen waard zijn in deze wedstrijd Kroatië – Marokko om 16.00 uur

Wij denken dat Marokko de dynamiek heeft die nodig is om de play-off voor de derde plaats mee naar huis te nemen. De twee teams zullen echter verdedigend erg sterk zijn met weinig doelpunten aan beide kanten – daarom denken we dat er minstens 2,5 doelpunten gescoord zullen worden. Met dat gezegd, denken we dat Perisic in staat zou kunnen zijn om het record van Kroatië voor het aantal doelpunten gescoord in een WK te verslaan met een doelpunt tegen Marokko, maar er is een grote kans dat de wedstrijd zal eindigen in een gelijkspel.


Björn
456 artikelen
Björn is een expert op het gebied van sportweddenschappen. Met een persoonlijke interesse in wedden en tips is Björn een grote voetballiefhebber.