Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

WK Wedstrijdvoorspelling – Marokko vs Portugal: Portugal Overwinning | Kwartfinale – 10/12/22

Marokko zijn de definitie van een outsider. Het Marokkaanse team eindigde bovenaan Groep F voor België en Kroatië, de verwachte favorieten. Daarna versloegen ze Spanje in een penalty shootout in de ronde van 16 tegen alle verwachtingen in, wat leidde tot uitzinnige vieringen in Marokko en de rest van de wereld.

PortugalHet wereldkampioenschap voetbal begint warm te lopen; na het bereiken van de top van Groep HDe ploeg van Fernando Santos nam het op tegen Zwitserland en versloeg hen overtuigend met 6-1, dankzij een hattrick van Gonçalo Ramos en doelpunten van Pepe, Guerreiro en Leao.

Marokko vs Portugal: Een nieuwe verrassing voor de Atlas Leeuwen?

Marokko is vastberaden na de kwalificatie tegen Spanje, die de ploeg in de voorhoede van het wereldvoetbal bracht. Ze waren defensief zeer sterk en beperkten de kansen van Spanje. Maar hun belangrijkste prestatie is dat al hun spelers een sterke mentaliteit hebben en de nodige vaardigheid om die hoog te houden. Portugal is een grote tegenstander voor Marokko, die zich ook zelfverzekerd voelen. Dat kunnen ze zeker niet… toch?

Face to Face – Marokko vs Portugal: Slechts 2 eerdere ontmoetingen

Dit wordt de derde ontmoeting ooit tussen Marokko en Portugal, de vorige twee waren tijdens eerdere WK’s. Marokko won de eerste ontmoeting tijdens de groepsfase in 1986 (3-1), voordat Portugal de tweede wedstrijd met 1-0 wist te winnen tijdens het toernooi van 2018 toen de twee teams ook een groep deelden.

Marokko – Portugal: minimale wijzigingen zullen worden doorgevoerd

We verwachten weinig veranderingen voor Marokko, maar er zal een grote afwezigheid zijn in de vorm van centrale verdediger Nayef Aguerd. Hij viel inderdaad uit met een blessure in de wedstrijd tegen Spanje – ze moeten op het punt gestaan hebben om op te geven. Desondanks zal Marokko waarschijnlijk een 4-3-3 formatie opstellen met Hakim Ziyech, Youssef En Nesyri en Soufiane Boufal als aanvalstrio en op het middenveld de getalenteerde Sofyan Amrabat, waarover veel wordt gespeculeerd. De achterste linie is verstoken van Aguerd, maar zal waarschijnlijk rekenen op Achraf Hakimi, Romain Saïss en Noussair Mazraoui.

Portugal zal proberen een flink aantal van de elf die deelnamen aan de 6-1 overwinning op Zwitserland rust te geven. Toch moeten er keuzes worden gemaakt. Komt Otavio op het middenveld naast Carvalho of krijgt Cristiano Ronaldo meer speeltijd? De verdediging blijft waarschijnlijk ongewijzigd in de 4-3-3 van Fernando Santos. Bruno Fernandes zal waarschijnlijk starten met Bernardo Silva en Joao Félix.

De sleutel tot de wedstrijd: Heeft Marokko de nodige defensieve soliditeit om Portugal aan te kunnen?

Het beslissende aspect van deze wedstrijd zal in de handen van Marokko liggen, want Portugal zal ongetwijfeld aanvallend sterk zijn. Tegen Spanje controleerden ze het spel perfect. Voor een resultaat tegen Portugal is dezelfde inzet nodig bij het manoeuvreren, het werken en het sluiten van de ruimte, vooral op het middenveld. Marokko mag spelers als Bernardo Silva en Bruno Fernandes niet de ruimte laten die hen gevaarlijk maakt. Als ze erin slagen de openingen van Portugal te beperken, kunnen ze misschien zelf kansen creëren.

Andere voorspellingen in deze Marokko – Portugal om 16.00 uur

Allereerst zien wij Portugal deze wedstrijd winnen en zich plaatsen voor de halve finale. Wij denken echter dat Marokko genoeg kwaliteit en motivatie heeft om problemen te creëren voor de Portugese verdediging. Daarom zien we beide teams hier scoren. We voorspellen ook dat Gonçalo Ramos na zijn prachtige hattrick tegen Zwitserland op dezelfde voet verder zal gaan met nog een doelpunt tegen Marokko. Als u Marokko hier wilt steunen, raden wij u aan te rekenen op een gelijkspel.