Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Yuki wint Expeditie Robinson 2021 volgens bookmakers

Do en JayJay kanshebbers voor de finale

Met nog zeven deelnemers en de finale in zicht rekende vergelijkssite Kelbet.nl met behulp van een ‘supercomputer’ van een bookmaker uit dat Kriss Kross Amsterdam-voorman Yuki Kempees de beste kansen heeft om Robinson 2021 te worden. Zangeres Do en presentator JayJay Boske maken kans op een finaleplek, volgens de beroepswedders.

Het aanbieden van een weddenschap op een tv-programma is in Nederland niet toegestaan, maar toch heeft Kelbet.nl de ‘supercomputer’ van bookmakers mogen gebruiken om een voorspelling te berekenen. De algoritmes van bookmakers zijn nauwkeurig en worden daarom toegepast in onder meer sportwedden. De geavanceerde ‘supercomputer’ berekent modellen aan de hand van tientallen variabelen die tot een voorspelling leiden, met daarbij de quotering. Dat is het cijfer dat aangeeft wat de opbrengst zou zijn als het een weddenschap was.

Het algoritme van deze bookmakers-computer, op basis van 15 kenmerken, verschillende wegingsfactoren en historische gegevens geeft de volgende lijst met kanshebbers en de bijbehorende (fictieve) opbrengst:

Yuki3,8
Do4,6
JayJay5,5
Sandra10,1
Robbert11
Britte13,5
Anouk27

Alle deelnemers hebben een cijfer gekregen voor kenmerken zoals fitheid, mensenkennis, probleemoplossend vermogen en sluwheid. Niet ieder onderdeel weegt even zwaar mee, zo weegt het vermogen om bondjes te sluiten zwaarder dan groepsinzet.

Yuki blijkt over alle talenten te beschikken om te kunnen winnen, meer dan zijn medekandidaten. Dat maakt hem favoriet, met in zijn kielzog Do en JayJay die beide hoog scoren op Robinsontalent zoals goed in staat zijn om bondjes te sluiten, plannen te maken en afspraken te bezegelen.

Een laag cijfer geeft aan dat de deelnemer een grote kans heeft om te winnen, een hoog cijfer betekent een kleine kans. Het cijfer 3,9 laat zien dat de bookmaker de kandidaat meer dan 25% kans toedicht om te winnen.

*De genoemde cijfers zijn alleen bedoeld ter vermaak, niet als weddenschap

Jan
51 artikelen
Jan is redacteur bij kelbet.nl en publiceert maandelijks sportweddenschappen- en casinoartikelen. Tevens is Jan een groot fan van voetbal en tennis en deelt zijn expertise en wedtips met onze lezers.