Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

WK 2022 favorieten

In dit artikel blikken wij vooruit op het komende wereldkampioenschap in Qatar en geven we je onze WK 2022 favorieten. Wij zullen niet alleen de duidelijke WK 2022 favorieten behandelen, maar we kijken ook naar de outsiders op de WK titel.

Verder zullen we je ook alvast enkele wedtips geven om je zo op weg te helpen voor het WK in Qatar.

Op wie te wedden?Kans volgens UnibetGa naar de Bookmaker!
Argentinië 
1.93 Favoriet ⭐⭐⭐⭐⭐
Frankrijk
1.87 Favoriet ⭐⭐⭐⭐⭐
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 16/12/2022
BookmakerBeste eigenschappenWelkomstbonusBezoek
bet365
Uitgebreide sportsbook
Geweldige inzetmogelijkheden

*Meld je aan en stort tussen de €5 en €10 om vijf keer dat bedrag aan wedkredieten te ontvangen. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen ter waarde van je in aanmerking komende storting. Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten van 24 jaar of ouder. Registratie vereist. Min. storting vereist. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieteninzet. Algemene voorwaarden, tijdslimieten en uitzonderingen gelden. Registratie vereist.
Holland Casino
Acca Boost promoties
Uitgebreid spelaanbod

*
Unibet
Wereldbekende aanbieder
Uitgebreid sportwedden aanbod
€50 aan Freebets bij €10 inzet!
*24+. Om deel te nemen is registreren vereist. Plaats een sportweddenschap van minimaal €10 om de 5x €10 free bets te krijgen. Weddenschappen moeten geplaatst zijn met cash. Er zijn geen minimale odds vereist voor het verkrijgen van de free bets. Elke storting dient minimaal 1x volledig te worden ingezet voordat er een uitbetaling aangevraagd kan worden. Wanneer de free bets op je account staan, zijn deze zeven dagen geldig. De algemene voorwaarden van Unibet zijn te allen tijde van toepassing op deze campagne.
TOTO
Voetbal bet builder
Live streaming
Handicap wedden

*
BetCity
Betbuilder voor voetbal en andere sporten
Live streaming
Sportsbook van Kambi
*
*
LiveScore Bet
Goede mobiele app en website
Live streaming
Uitgebreid spelaanbod voor sportwedden
100% Freebet tot €250!*
**24+. Nieuwe leden. Je moet je aanmelden via de link van de aanbieding. Wed minimaal €10 & ontvang een Free Bet gelijk aan je inzet tot €250. Minimale odds 1.50. Geplaatst en afgehandeld binnen 14 dagen na registratie. Alleen winsten van de Free Bet worden uitbetaald.Zie onderstaande regels. Registreer je bij CRUKS om jezelf uit te sluiten. LiveScore Bet NL heeft een vergunning van de Kansspelautoriteit met nummer 1740/01.247.826. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Nederland

Nederland wordt door wedaanbieders niet gezien als een WK 2022 favoriet, maar wel als een team dat een kleine kans maakt op het WK. De bookmakers schatten Oranje gelijk in met Portugal en dat zien wij als een positief iets.

Nederland heeft een gunstige groep geloot, zeker gezien het feit dat Oranje niet in pot 1 zat tijdens de WK loting. Het team van bondscoach Louis van Gaal neemt het in de groepswedstrijden op tegen Senegal, Ecuador en gastland Qatar en wij worden gezien als de gedoodverfde groepswinnaar van groep A.

Nederland wist zich, na een grote misstap in Turkije, eenvoudig te plaatsen voor het wereldkampioenschap. In onze kwalificatiegroep rekenden we af met teams als Noorwegen en Turkije. Ook in de huidige Nations League heeft Oranje goede dingen laten zien.

In België nam Memphis Depay het Nederlands elftal op sleeptouw door twee goals te maken in een 1-4 overwinning. Tegen Wales toonde Oranje aan dat ze veel veerkracht hebben, en dat we ook kunnen vertrouwen op een goed B-team.

De enige teleurstelling vond plaats tegen Polen. Memphis Depay liet een gouden kans op drie punten liggen en miste een penalty in de laatste minuut.

Momenteel staat Oranje op de achtste plek in de wereldranglijst. Na de indrukwekkende prestaties in de Nations League tegen teams als België klom Oranje over Portugal en Mexico heen en ook staat Nederland voor op teams als Duitsland en Denemarken.

Op het wereldkampioenschap zullen onze ogen voornamelijk gericht zijn op Memphis Depay, Virgil van Dijk en Frenkie de Jong. Verder verwachten wij een mooi toernooi voor Bergwijn en de Ligt, die zijn fout tegen Tsjechië recht kan zetten.

Onze WK 2022 favorieten

De volgende vijf landen zijn onze grote favorieten voor het aankomende WK. Je kunt voorafgaand aan het WK 2022 wedden op de winnaar van het gehele eindtoernooi. Wij zouden ons geld inzetten op een van deze landen. Wij zullen elk van onze WK favorieten even wat verder behandelen, om je wat bekender te maken met deze verschillende teams.

  • Brazilië
  • Argentinië
  • Frankrijk
  • Engeland
  • Portugal

Wij zien deze landen als de WK favorieten. Niet alleen zijn deze teams in goede vorm, ook hebben ze goede spelers en een goede trainer aan het roer. Deze landen zijn in goede vorm en hebben ook in vorige eindtoernooien mooie dingen laten zien.

WK 2022 Favorieten

Brazilië

De Seleção wordt door wedaanbieders gezien als de grote favoriet voor de WK titel. De record wereldkampioen gaat in Qatar op zoek naar haar zesde WK titel. Naar alle waarschijnlijkheid is dit het laatste WK voetbal van mensen als Neymar, Thiago Silva en Dani Alves.

Zo zal dit het eerste wereldkampioenschap zijn voor Vinícius, Richarlison Antony en Raphinha en willen zij zich bewijzen op het allergrootste toneel. Deze mooie mix van ervaring en talent maakt hen juist een van de grote WK favorieten.

Verder hebben ze een relatief eenvoudige groep en ze zijn zonder andere grote WK favorieten ingedeeld. Ze moeten het opnemen tegen Kameroen, Servië en Zwitserland. Geen eenvoudige teams, maar wel wedstrijden die Brazilië allemaal moet weten te winnen.

De Brazilianen waren voorafgaand aan de kwalificatie al een van de grote favorieten in Zuid-Amerika en ze hebben hun rol waargemaakt. In de Zuid-Amerikaanse kwalificatiecyclus eindigde Brazilië als groepswinnaar en gingen de Goddelijke Kanaries ongeslagen in dit proces. In 17 wedstrijden werd 14 keer gewonnen en 3 keer gelijkgespeeld en staat er nog 1 wedstrijd op het programma.

De Goddelijke Kanaries scoren veel in de kwalificatiecyclus en krijgen weinig goals tegen. In totaal scoorden de Seleção 40 keer en kregen ze slechts vijf goals tegen. Deze prestaties laat verder zien dat zij een van de grote WK favorieten zijn.

In de kwalificatiecyclus was Neymar de grote man en topscorer met 8 goals en evenveel assists. Verder liet Richarlison zich goed zien met zes goals en gaf ook voormalig Ajax-speler Antony zijn visitekaartje af.

Brazilië staat op de eerste plek op de wereldranglijst. Dit toont nog verder aan dat zij een van de grote WK favorieten zijn om wereldkampioen te worden. Zij behaalden de eerste plek in maart 2022, door onze zuiderburen van de troon te stoten.

Argentinië

Argentinië is de andere grote WK favoriet uit Zuid-Amerika. Evenals Brazilië behoren zij tot de grote WK 2022 favorieten en wij begrijpen goed waarom. Zo wisten ze van Brazilië te winnen in de finale om de Copa America en op vorige WK’s hebben de Argentijnen het ook goed gedaan.

De beste recente prestatie vond plaats in 2014, toen zij ten koste van Oranje de finale wisten te behalen, die uiteindelijk verloren werd van Duitsland.

Argentinië staat momenteel op de derde plek op de wereldranglijst. Verder zijn ze vooralsnog ongeslagen gebleven in de kwalificatiecyclus in Zuid-Amerika. In de zeventien wedstrijden die ze hebben gespeeld werd er elfmaal gewonnen en zes keer gelijkgespeeld.

Hierin scoorde ze 27 keer en kregen ze slechts 8 tegendoelpunten. Verder hebben ze de Cup of Champions gewonnen. Hierin namen ze het op tegen Italië; de winnaar van het EK en Argentinië won eenvoudig met 3-0.

De kleine Lionel Messi is al jarenlang de grote man bij Argentinië en Qatar lijkt het laatste wereldkampioenschap voor hem te zijn. De aanwezigheid van Messi is zeker een van de redenen dat zijn land een van de WK 2022 favorieten is. De geweldenaar zorgde ervoor dat zijn land in 2014 de finale bereikte en ook op WK’s in 2006, 2010 en 2018 was hij trefzeker.

Na dit eindtoernooi zullen jongere spelers als Lautaro Martínez en Julián Álvarez het stokje over moeten nemen van Messi. Messi zal na zijn Copa America op zoek gaan naar de WK titel om zijn land nog meer internationaal succes te brengen.

Argentinië is ingedeeld met Mexico, Polen en Saudi-Arabië. Wij verwachten dat het een spannende strijd zal worden om de tweede plek in deze groep.

Frankrijk

Natuurlijk is de vorige winnaar van het WK voetbal ook een van de WK 2022 favorieten. Frankrijk wist de WK titel in 2018 op overtuigende wijze te winnen en Kylian Mbappé brak definitief door tijdens dit wereldkampioenschap.

Het is vaak voorgekomen dat de winnaar van het WK slecht presteert op het volgende mondiale eindtoernooi, maar weet dit Franse team de vloek weten te doorbreken?

De Fransen staat momenteel op de vierde plek in de wereldranglijst, nadat zij slecht hebben gepresteerd in de Nations League. Er werd namelijk verloren van Kroatië en Denemarken en er werd gelijkgespeeld tegen Oostenrijk en nogmaals Denemarken.

In de kwalificatie voor het WK was Frankrijk wel heer en meester. Ze waren ingedeeld met Oekraïne, Finland, Bosnië en Herzegovina en Kazakhstan. In de acht wedstrijden die er werden gespeeld verloor Frankrijk geen enkele wedstrijd. Wel werd er gelijkgespeeld tegen Bosnië en tweemaal tegen Oekraïne.

Antoine Griezmann en Kylian Mbappé waren de gevaarlijkste mensen voor Frankrijk en ook op het WK zullen veel ogen op hen gericht zijn. Verder zal dit WK in Qatar het eerste eindtoernooi zijn voor mensen als Camavinga, Tchouaméni, Nkunku en Konaté. Deze spelers zullen ook hun visitekaartje af willen geven en de WK titel prolongeren.

In de groepsfase nemen de Fransen het op tegen Denemarken, Tunesië en Australië. Wij verwachten dat Frankrijk en Denemarken comfortabel doorgaan, maar dat de wedstrijd tussen deze teams nog spannend kan worden om op te wedden.

De eenvoudige groep van Frankrijk geeft hun nog betere kansen en zorgt ervoor dat zij nog meer bij de favorieten behoren.

Engeland

Engeland wordt gezien als een van de andere grote favorieten. De Engelsen wisten in het vorige EK nog de finale te behalen, die ze uiteindelijk verloren op strafschoppen. De Engelsen zijn op zoek naar sportieve revanche en willen dit gaan behalen in Qatar.

Engeland heeft een extreem brede en getalenteerde selectie, dus het is ook niet gek dat zij een van de WK 2022 favorieten zijn. Engeland staat momenteel op de vijfde plek in de wereldranglijst en dat komt grotendeels dankzij het sterke EK dat zij achter de rug hadden.

Engeland wist zich te plaatsen voor het wereldkampioenschap door in hun kwalificatiegroep af te rekenen met onder meer Polen, Albanië en Hongarije. Engeland werd ongeslagen groepswinnaar en wist 8 keer te winnen in 10 wedstrijden.

In de Nations League presteert Engeland echter slecht en hebben ze hun rol als een van de favorieten voor groepswinst niet waargemaakt. In een groep met Italië, Duitsland en Hongarije heeft Engeland twee punten gepakt uit vier wedstrijden.

Twee keer werd er van Hongarije verloren en tegen Italië en Duitsland bleef de stand in evenwicht. De slechte vorm van Engeland is een slecht teken, maar toch zien wij hen als een van de WK 2022 favorieten.

Engeland is ingedeeld met Iran, Wales en de VS. Het zal een interessante groep gaan worden met beladen wedstrijden voor de Engelsen. Toch verwachten wij dat Engeland eenvoudig uit hun groep moet komen, wat hun een van de WK 2022 favorieten maakt.

De Engelsen zullen het bij groepswinst opnemen tegen de nummer twee uit groep A, die bestaat uit Nederland, Senegal, Ecuador en Qatar.

Harry Kane is de grote leider van de Engelsen en op het WK in 2018 werd hij nog topscorer van het gehele toernooi. Ook zijn wij benieuwd naar Jude Bellingham.

Portugal

Portugal wist zich met hakken over de sloot te plaatsen voor het aankomende WK voetbal. In hun kwalificatiegroep eindigde Portugal achter Servië op de tweede plek. Portugal ging vervolgens de play-offs in en ze wisten in de halve finale af te rekenen met Turkije.

Hun beoogde tegenstander Italië verloor hun halve finale van Noord-Macedonië. Dit gaf Portugal een, op papier, makkelijkere tegenstander dan verwacht en in eigen huis klaarden zij dan ook deze klus.

In de Nations League is Portugal ingedeeld in een groep met Spanje, Tsjechië en Zwitserland en hierin hebben zij wisselend gepresteerd. Er werd gelijkgespeeld tegen Spanje en op bezoek bij Zwitserland werd met 1-0 verloren. In eigen huis won Portugal juist met 4-0 van Zwitserland en werd ook Tsjechië met 2-0 aan de kant gezet.

Portugal gaat het WK in onder leiding van Cristiano Ronaldo. De beste Portugese voetballer aller tijden zal waarschijnlijk zijn laatste WK spelen. Ronaldo wil zijn carrière bekronen met een WK titel nadat hij al eerder het EK en de Nations League won.

Verder geniet Portugal van een jonge selectie met spelers als Bruno Fernandes en Bernardo Silva die elke wedstrijd kunnen beslissen. Ook de Portugese verdediging zit goed in elkaar met Ruben Días en João Cancelo. De compleetheid van de Portugese selectie zorgt ervoor dat zij een van de favorieten zijn voor het komende WK.

Portugal is ingedeeld met Ghana, Zuid-Korea en Uruguay. Toch zien wij Portugal als de overduidelijk favoriet om de groep te winnen. En zien wij hen ook als een van de favorieten voor de WK titel.

Belangrijke outsiders

De landen hieronder zien wij als de belangrijke outsiders. Dit zijn landen die niet gezien worden als de grootste favorieten voor de eindzege van het WK, maar wel teams die het eindtoernooi kunnen winnen.

  • Nederland
  • België
  • Duitsland
  • Spanje

Duitsland is een land waar je niet tegen moet wedden en ook Nederland kan onder Louis van Gaal verrassend uit de hoek komen.

Verder lijkt dit het laatste toernooi te zijn voor de gouden generatie van België. Terwijl een nieuwe gouden generatie zich juist aandient in Spanje, met spelers als Pedri, Fati en Gavi.

Veelgestelde vragen over het WK voetbal

Nu zullen wij enkele vragen beantwoorden over het aankomende WK voetbal in Qatar.

Waarom wordt het WK gehouden in Qatar?

In 2010 is Qatar aangekondigd als gastland van het 2022 WK voetbal en dit heeft voor een hoop controverse gezorgd. Ondanks de controverse is deze keuze aangehouden.

Wanneer vind het WK plaats?

De eerste wedstrijd van het WK is op 21 november en de finale wordt gespeeld op 18 december.

Waarom wordt het WK in de winter gehouden in plaats van in de zomer?

Het aankomende WK voetbal wordt gehouden in de winter vanwege de temperaturen in Qatar. In Qatar is het in de zomer rond de 40 graden. Vandaar is er gekozen om het WK tijdens de herfst te houden, wanneer de omstandigheden beter zijn om in te voetballen.

Hoe laat zijn de wedstrijden?

Tijdens het WK heeft Nederland een tijdsverschil van 2 uur met Qatar. Dit betekent dat de eerste wedstrijd van de dag vaak om 11:00 begint. Vaak zijn er vier wedstrijden per dag. De andere beginnen om 14:00, 17:00 en 20:00.

Hoeveel wedstrijden zijn er tijdens het WK?

In totaal zijn er 64 wedstrijden tijdens het WK. Tijdens al deze wedstrijden zul je de gelegenheid krijgen om geld te wedden via online goksites.

Bij welke aanbieders kan ik wedden op het WK?

Je kunt bij alle legale Nederlandse aanbieders wedden op het WK voetbal.

Kan ik bonussen rondom het WK verwachten?

Wij verwachten dat je bij veel goksites bonussen rondom het WK kan verwachten. De bonussen zijn momenteel nog niet bekend, maar wij hopen je later van nieuws te voorzien over de WK promoties.

Waar kan ik de volledige WK loting vinden?

Je kunt de volledige WK loting vinden op Kelbet.

Wat kan ik van Kelbet verwachten tijdens het WK?

Tijdens het WK kan je van ons een hoop nieuwsartikelen verwachten. Ook zullen wij vooruitblikken op de wedstrijden en kun je rekenen op WK 2022 voorspellingen. Ten slotte gaan we je informeren over promoties die tijdens het WK plaatsvinden bij de verschillende wedaanbieders.