Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

WK 2022: Groep A Voorspellingen: Gaat Oranje Door?

Als alle sterspelers op komen dagen, en het team is in vorm, dan zou Nederland bovenaan de groep moeten eindigen, voor Senegal. De wedstrijd tussen deze twee teams op de eerste dag (een wedstrijd die zelfs zal dienen als openingswedstrijd van het WK) zou ons een indicatie moeten geven van wat ons te wachten staat.

De winnaar van de wedstrijd Qatar – Ecuador maakt dus kans om op de tweede plaats te eindigen. Eerlijk gezegd zien wij Qatar geen wonder verrichten, en logischerwijs zouden zij alle drie hun wedstrijden moeten verliezen.

Onze WK Groep A voorspellingen

Vind hier alle voorspellingen van groep A wedstrijden:

Als je meer informatie, tips en nieuws wilt, kun je hier ook al onze WK 2022 artikelen lezen.

Favorieten en outsiders van Groep A van de WK 2022

Qatar, dat als gastland deelneemt aan zijn eerste WK, bevindt zich in een moeilijke groep, in het gezelschap van Nederland, drievoudig finalist van het WK in 1974, 1978 en 2010, en Senegal. Senegal heeft begin dit jaar zijn eerste African Cup of Nations gewonnen.

Ecuador is de laatste van de ploegen die strijden in Groep A. Dit is hoe wij het zien gaan, en wat wij denken dat belangrijk is om in gedachten te houden voor deze groep.

Groep A Voorspellingen – De Favorieten

Twee teams springen eruit in deze groep. Als de zaken lopen zoals ze logischerwijze zouden moeten lopen, zouden deze teams zich beiden moeten kwalificeren voor de ronde van 16:

  • Nederland: Oranje begint dit WK als de favoriet in zijn groep. Nederland heeft zich de afgelopen jaren herpakt en beschikt in elke linie over een aantal grote namen (Van Dijk en De Ligt in de verdediging, De Jong in het midden en Memphis Depay in de aanval) en zal er alles aan doen om het WK tot een goed einde te brengen.
  • Senegal: Gedragen door een zeer in vorm zijnde Sadio Mané wonnen de Leeuwen van Teranga in februari voor het eerst in de geschiedenis de African Cup of Nations, na Egypte in een strafschoppenserie te hebben gedomineerd. Nadat Senegal zich in 2018 niet wist te kwalificeren voor de knock-outfase door een aantal gele kaarten, kan het dit jaar realistisch hoger mikken.

Groep A Voorspellingen – The Outsiders

We gaan nu door de twee teams die volgens de voorspellingen niet erg gunstig zijn. voor deze groep, en die de prognoses zullen moeten weerleggen:

  • Ecuador: De Zuid-Amerikaanse natie begint te wennen aan WKwedstrijden. Dit wordt de vierde keer dat de Ecuadorianen zich kwalificeren voor het WK. Ecuador heeft echter minder ervaring op dit niveau dan Nederland en Senegal, al zal dat hen er niet van weerhouden om voluit te spelen.
  • Qatar: Als gastland profiteert Qatar van de gelegenheid, want het neemt voor het eerst deel aan een wereldkampioenschap voetbal. Om eerlijk te zijn zou kwalificatie voor de knock-outfase een kolossale prestatie zijn voor het Qatarese team, dat weinig ervaring heeft met wedstrijden van dit niveau.
Voorspellingen voor Groep A