Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Betclic toegelaten in Nederland?

⚠️ Aanbieder Betclic is niet actief in de Nederlandse markt op dit moment, maar de verwachting is dat het binnenkort een kansspellicentie bemachtigt. Tot die tijd is er geen aanbod beschikbaar voor Nederlandse spelers. ⚠️

Kan Betclic Nederland bekoren? De bookmaker is alvast erg populair bij online spelers. Lees verder om meer te weten over deze bookmaker, de Betclic bonuscode en legaal gokken in Nederland!

Betclic Nederland: legaal of niet?

Volgens de Nederlandse wet kan de bookmaker geen legale kansspelen aanbieden. De Kansspelautoriteit deelt immers geen vergunningen uit aan buitenlandse operatoren. De website is dus illegaal in Nederland.

Daar eindigt het verhaal echter niet. Het bedrijf beweert dat het een vergunning heeft om kansspelen aan te bieden in Europa. Betclic beroept zich waarschijnlijk op het Placanica arrest van het Europese Hof van Justitie. In 2007 bepaalde deze rechtbank dat lokale beperkingen tegen buitenlandse bookmakers in strijd zijn met de Europese wetgeving.

De wedmakelaar meent dus dat het zijn goed recht is om Nederlanders toe te laten op de website. Een beslissing die het bedrijf geen windeieren legt.

Betclic in België

Betclic krijgt binnenkort een vergunning van de Belgische kansspelcommissie. Dat ging echter niet zonder slag of stoot. In 2015 betaalde het bedrijf 150.000 aan de Belgische staat in een minnelijke schikking met het Brusselse parket. Na deze zaak beloofde de wedmakelaar zich aan de Belgische regels te zullen houden.

Belgische spelers zullen dus binnenkort zonder zorgen bij deze wedmakelaar kunnen spelen.

online kansspelen

Grote speler in Europese gokwereld

De Franse bookmaker werd in 2005 opgericht en maakt deel uit van de Betclic Everest group. Deze groep is onder andere eigenaar van de gokwebsites Everest, Bet-at-home.com en Expekt. Het hoofdkantoor bevindt zich in Londen.

Het bedrijf beschikt over een gokvergunning in Malta en het Verenigd Koninkrijk. Zoals we hierboven al schreven, beschikt het bedrijf over een Europese gokvergunning. Bovendien werkt Betclic samen met twee banken: Barclays en NatWest.

De bookmaker laat spelers uit de volgende Europese landen toe.

Bosnië en Herzegovina Croatië Duitsland
Finland Gibraltar Hongarije
Ierland Ijsland Liechtenstein
Luxemburg Macedonië Moldavië
Monaco Montenegro Nederland
Noorwegen Oekraïne Servië
Slovakije Slovenië Zweden
Zwitserland

Op de website vind je verschillende soorten kansspelen: sportweddenschappen, casinogames en poker.

Legale kansspelen in Nederland

We moedigen jou niet aan om illegaal een account te openen bij Betclic. Er zijn in Nederland genoeg legale alternatieven voor sportweddenschappen en andere kansspelen. Neem nu Toto en Runnerz. De eerste is het merk voor sportweddenschappen van De Lotto. Bij Runnerz kan je wedden op paardenraces.

Wil je meer lezen over de Nederlandse wetgeving voor online kansspelen? Check dan zeker ons artikel over de Wet op de Kansspelen.

Govert
36 artikelen
Onze expert op het gebied van legale zaken. Alles wat betaalmethodes, gokwetten en de legaliteit van aanbieders betreft heeft Ricardo goed op het oog.