Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Bookmakers voorspellen 36 medailles voor Nederland op de Olympische Spelen

Nieuwe sporthelden op komst

Een rondgang langs de bookmakers door Kelbet.nl laat zien dan Nederland voor 36 medailles in de boeken staat, waarvan 12 plakken goud, 14 zilver en 10 brons. Met name wielrennen, roeien en zeilen laten de medaillespiegel stijgen.

De vrouwen bij het wegwielrennen zijn favoriet in de kansberekeningen, met een volledig oranje podium voor Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten en Marianne Vos. Bij het mountainbiken staat Matthieu van der Poel genoteerd voor een gouden plak en Sifan Hassan is favoriet voor de 10km atletiek. Van baanwielrenner Harry Lavreysen worden twee gouden plakken verwacht, net als van Anna van der Breggen. De mannen dubbelvier en het vrouwenteam hockey wordt ook een gouden medaille toegedicht.

De Olympische Spelen zorgen er ook voor dat succesvolle sporters zich mogen rekenen tot het rijtje beroemde Nederlanders. Uitnodigingen voor talkshows en spelshows zouden na de spelen wel eens op de mat kunnen liggen bij Lilian de Geus wegens goud bij het windsurfen; Marit Bouwmeester door goud in de Laser Radial; Sifan Hasan als winnaar van de 10 kilometer atletiek; Laura Smulders met een gouden plak bij BMX en Matthieu van der Poel bij het mountainbiken, zeker na zijn uitzonderlijke prestatie op de Tour de France. Let ook op Jorinde van Klinken die met de discus een gooi doet naar goud, Ferry Weertman die medaillekansen heeft in het open water en Arno Kamminga die zijn talent verzilvert op de 100 meter schoolslag. Femke Bol is razendsnel bekend geworden en na een medaille op de spelen zou ze wel eens beroemd kunnen zijn. De Hockeyvrouwen en voetbalvrouwen mogen opnieuw op veel belangstelling van de pers rekenen.

36 Totaal: 10 brons 🥉 + 14 zilver 🥈 + 12 goud 🥇

Table 1
Jorinde van Klinken Brons 🥉
Team dressuur Brons 🥉
Ferry Weertman Brons 🥉
Ranomi Kromowidjojo Brons 🥉
Noel van’t end Brons 🥉
Noucha Fontijn Brons 🥉
Marianne Vos Brons 🥉
Man dubbeltwee Brons 🥉
Mannen acht Brons 🥉
Mixed team boogschieten Brons 🥉
Femke Bol Zilver 🥈
Vrouwenteam voetbal Zilver 🥈
Nicholas Heiner Zilver 🥈
Lilian de Geus Zilver 🥈
TeamNL zeilen Zilver 🥈
Arno Kamminga Zilver 🥈
Niek Kimman Zilver 🥈
Annemiek van Vleuten Zilver 🥈
Vrouwen dubbeltwee Zilver 🥈
Vrouwen licht dubbeltwee Zilver 🥈
Vrouwen vier zonder Zilver 🥈
Jeffrey Hoogland Zilver 🥈
Jan Willem van Schip Zilver 🥈
Kirsten Wild Zilver 🥈
Sifan Hasan Goud 🥇
Marit Bouwmeester Goud 🥇
Laura Smulders Goud 🥇
Matthieu van der Poel Goud 🥇
Team man sprint Goud 🥇
Team madison vrouwen Goud 🥇
Anna van der Breggen Goud 🥇
Anna van der Breggen Goud 🥇
Man dubbelvier Goud 🥇
Vrouwenteam Hockey Goud 🥇
Harrie Lavreysen Goud 🥇
Harrie Lavreysen Goud 🥇
Matthijs
24 artikelen
Matthijs houdt simpelweg van sport, met speciale interesses in voetbal en Formule 1. Ook leest hij graag over alles wat MotoGP en wielrennen betreft.