Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Bookmakers verwachten 23 Olympische medailles voor Nederland

Friesland en Zuid-Holland als meest succesvolle provincies

Nederland wint €8327 aan medaille-materiaal

Suzanne Schulting als koningin van de Olympische spelen


De Olympische spelen van 2022, kunnen misschien wel de meest succesvolle spelen ooit worden voor Nederland. Kelbet.nl heeft gekeken naar de bookmakers en de kansen berekend voor de Nederlandse deelnemers en wij verwachten in totaal 23 medailles.

De Nederlandse teams voor de verschillende sporten zijn bekend en dat maakt het mogelijk om de kans op medailles te berekenen. Ondanks het feit dat bookmakers nog geen wedopties hebben voor de Olympische spelen, hebben ze wel de data om een nauwkeurige schatting te maken; negen keer goud, zeven keer zilver en zeven keer brons.

⛸️ Schaatsen

Veertien vrouwen zullen hun beste beentje voorzetten in schaatsen en shorttrack. Wij verwachten dat Suzanne Schulting uit Tijne, Friesland de absolute koningin van het shorttrack zal worden met drie gouden medailles en één zilveren medaille. Met een verwachte overwinning bij de shorttrack relay kan Nederland nog eens vier medailles toevoegen aan de schatpot. Wij verwachten dat Xandra Velzeboer uit Culemborg voor een verassing kan zorgen op de 1500 meters. Voor de mannen hebben wij minder hoop als het op shorttrack aan komt; wij verwachten alleen een bronze medaille for Ithzak de Laat uit Leeuwarden.
Voor het normale schaatsen verwachten wij betere resultaten. Wij verwachten dat Thomas Krol uit Colmschate een gouden medaille en een bronzen medaille pakt. Ook verwachten wij zilveren medailles voor Kai Verbij (Leiderdorp), Kjeld Nuis (Leiden) en Jorrit Bergsma (Aldeboarn). De vrouwen zullen waarschijnlijk ook niet teleurstellen. Irene Schouten (Andijk) zal volgens ons een gouden, zilveren en bronzen medaille opeisen en Jutta Leerdam uit ’s Gravenzande, Antoinette de Jong uit Rottum en Ireen Wüst uit Goirle zullen waarschijnlijk ook een medaille winnen.

🏂 Snowboarden

Snowboarders Glenn de Bois (De Lier), Melissa Peperkamp (Zelhem) en Niek van der Velden (Nispen) nemen voor Nederland deel aan het snowboarden en wij verwachten dat zij allemaal mee zullen doen voor de medailles. Wij zien Melissa als een kanshebber voor de bronzen medaille.

⛷️ Reuzenslalom

Adriana Jelinkova (Oegstgeest) en Maarten Meiners (Naarden) nemen namens ons kikkerlandje mee aan de reuzenslalom. Het is voor het eerst in een lange tijd dat Nederlanders mee doen aan deze discipline. Helaas ligt het niet in de lijn der verwachting dat een Nederlander een medaille zal behalen.

🏔️ Overige sporten

Kimberly Bos uit Ede zal mee doen met skeleton. Kimberly is één van de grootste sterren in deze sport en wij verwachten dat zij een zilveren medaille terug mee naar huis zal nemen. Lindsay van Zunder uit Etten-Leur doet mee aan kunstschaatsen, en wordt niet gezien als een grote kanshebber voor een medaille.

Ten slotte wordt Nederland ook nog vertegenwoordigd bij het bobsleeën. In totaal doen er zes mensen mee namens Nederland, maar de enige waarvan wij een medaille verwachten is Karlien Sleper, zij doet mee bij de monobob-categorie en wij zien als haar de absolute topfavoriet voor de gouden medaille.

🏅 Medailles per provincie

Ook vrij interessant om te zien is waar alle verwachte medaillewinnaars vandaan komen. Zuid-Holland en Friesland worden gezien als de provincies met de meeste medailles. Daarna is Gelderland goed vertegenwoordigd, met vier verwachte medailles en Noord-Holland moet genoegen nemen met een vierde plaats, met drie evenredig-verdeelde medailles. Overijsel zal naar alle verwachting twee medailles winnen en Brabant en Groningen zullen het moeten doen met een bronzen medaille per provincie.

Medailles per province in Nederland
GoudZilverBronsTotaal
Zuid-Holland336
Gelderland1124
Groningen11
Brabant11
Noord-Holland1113
Overijssel112
Friesland3216
Totaal97723

💸 De waarde van een medaille

Natuurlijk kan je geen prijs hangen aan een Olympische medaille, maar hoeveel is een medaille nou daadwerkelijk waard? Een gouden medaille weegt ongeveer 556 gram, waarvan 6 gram daadwerkelijk uit goud bestaat. In werkelijkheid is het een zilveren medaille met een gouden jasje. De waarde van het beetje goud en het zilver ligt rond de €654, volgens de dagelijkse marktprijzen.

Een zilveren medaille weegt 550 gram en is zo’n €347 waard. Een bronzen medaille bestaat niet daadwerkelijk uit brons, maar uit een combinatie van koper en zink; de smeltwaarde hiervan is zo’n €2,05.

Zuid-Holland kan een smeltwaarde van ongeveer €3000 verwachten voor hun medailles. Friesland ligt niet ver achter met €2660 en Gelderland maakt de top 3 compleet met een verwachte smeltwaarde van €1000.

🏆 Zoetermeer, Leiden and Heerenveen

De meest succesvolle plaatsen uit Nederland zijn Zoetermeer, met twee verwachte gouden medailles van Karlien Sleper en Yara van Kerkhof. Leiden zal naar alle verwachting twee zilveren medailles krijgen. Maar het absolute centrum van de Nederlandse topsport is Heerenveen, met 11 medailles. Dit komt niet per se omdat er supergenen rondgaan in Heerenveen, maar eerder vanwege het feit dat veel schaatsers verhuisd zijn naar Hereenveen, om zo eenvoudig te kunnen trainen in Thialf.

Jan
50 artikelen
Jan is redacteur bij kelbet.nl en publiceert maandelijks sportweddenschappen- en casinoartikelen. Tevens is Jan een groot fan van voetbal en tennis en deelt zijn expertise en wedtips met onze lezers.
Geplaatst in Nieuws, Sport Nieuws