Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

De tien grootste pokerblufs aller tijden

Poker is geen poker als er niet gebluft wordt. Het is  veel meer dan beschikken over een goede ‘pokerface’ en de waarheid achter je eigen kaarten verschuilen. Het is een skill die iedere goede pokerspeler onder de knie moet hebben. Soms mislukt het, maar soms uit het zich in een grandioze zet. Wil jij dat jouw bluf leidt naar winst? Leer van de beste bluffers aller tijden. 

1. Tom Dwan, de blufmeester

Hij zegt weinig, lijkt constant nerveus, maar man, wat kan deze man goed bluffen. De allerslechtste kaarten van de tafel, maar dit jonge broekie zette de ronde volledig naar zijn eigen hand door middel van zijn hele houding.

2. Sara Chafak, de Finse schone 

Met haar grote bruine ogen weet ze iedereen aan tafel te verleiden. Ze zit erbij alsof haar de eerste prijs van $1 miljoen niks kan schelen, maar niets is minder waar. Een waan-zin-ni-ge bluf waarmee zij Ronnie Bardah met een mond vol tanden laat zitten.

3. Isaac Haxton, een online speler op vakantie 

Het is voor Ryan Daut lastig om Isaac’s gezicht te lezen, zo let z’n lange lokken voor zijn gezicht tijdens 2007 Carribean Adventure. Een duidelijk voorbeeld van een goede bluf die direct wordt overtroffen door een fenomenale bluf. ‘You’re gonna like when that’s on TV’, aldus Daut.

4. Scott Seiver, de gestoorde bluffer

Hij is niet bang, die Scott. Zo in een keer all-in, alsof het niks is. Hij blijft naar beneden kijken en maakt Reinkemeier onzeker. Reinkemeier blijft tegen hem praten en geeft het na 10 minuten op. Hij fold, Seiver wint de pot.

5. Jason Mercier, een brein op stokjes 

Jason Mercier werd niet voor niets uitgeroepen als Bluff Magazine Poker of the Year 2009. Saar Wilf en Jason proberen elkaar uit de tent te bluffen tijdens de World Series in 2009, rara wie wint.

6. Bill Klein, een oude rot in het vak

Een gepensioneerde zakenman die op z’n oude dag besluit zich te gaan mengen in de wereld van poker. Met een slappe hand zet hij toch nog even $150,000 euro in. Welke gek doet dat nou als je intens slechte kaarten in je hand hebt? Juist, ja. Niemand. Behalve Bill Klein. Kijk maar eens hoe dat afloopt. 

poker

7. John Murphy, Bluf versus Bluf

“Well, it takes a really good player to fire a bluff at a pot, but it takes a REALLY SPECIAL player to fire a second bullet”. De strijd der titanen tussen John Murphy and John Juanda. Wat gebeurt hier precies?

8. Tom Dwan, Durrrrrrr

Tom Dwan mag 2 keer in het rijtje. De kans dat JC Tran met zijn verkregen kaarten daarmee een ronde verliest is zeer onwaarschijnlijk. ‘Durrrr’, zoals de beste man ook weleens genoemd wordt, gelooft in de kleine kans en bluft. Hij bluft op zo’n manier dat Tran in paniek raakt en een derder-beste hand fold. Er kan er maar een de winnaar zijn.

9. Brandon Adams, stoïcijns als geen ander

Ga d’r maar aanstaan, bluffen tegen Phil Hellmuth, een van de grootste spelers in het vak. Een buitengewone bluf, en hup, Phil zit weer op de kast. Alleen om die reden is dit filmpje al de moeite waard om te kijken. Wil je meer weten over de Phil Hellmuth, lees dan de beste poker quotes.

10. Phil Ivey, de mythe

Monte Carlo Millions, 2005. Phil Ivey en Peter Jackson proberen elkaar uit het spel te bluffen. Na dit toernooi werd Phil Ivey als een mythe in het pokerspel gezien. Waarom? Kijk zelf maar.

 

Hoe inspirerend deze verhalen ook mogen zijn, poker is meer dan bluffen alleen. Wil jij iedereen onder tafel spelen? Lees dan hier hoe je jouw poker winstkansen kan berekenen en geef je pokerskills een flinke boost.

Puck
43 artikelen
Puck is een grote voetbalfan die naast de sport ook een liefde heeft voor poker - zowel online als offline.