Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Lotto winnaars die hun fortuin kwijtraakten

Loterij winnaar

Money does not make you happy. We all want to win the lotto. For these ten people, however, that was the worst thing that could happen to them.

You better think twice before you win the lottery.

Denise Rossi – $1.3 million

Denise Rossic

Thomas and Denise Rossi had a flawless marriage for 25 years. Until Denise found out in 1999 that she had won $1.3 million . Then she suddenly filed for divorce . Obviously, she didn’t tell her husband that she had just become a millionaire.

When Thomas found out after two years, he took his ex-wife to court. The judge ruled that Denise owed the entire amount to her ex-husband . That’s just karma.

Willie Hurt – $3.1 million

Willie Hurt murder

Toen Willie Hurt in 1989 3.1 miljoen dollar won, werd zijn leven helemaal overhoop gegooid. In twee jaar tijd scheidde hij van zijn vrouw en verloor hij de voogdij over zijn kinderen. Bovendien werd hij aangeklaagd voor moord.

Door de dure scheidingszaak ging het fortuin van Hurt in rook op. Althans, dat vertelde zijn advocaat. Een hardnekkige verslaving aan crack cocaïne lag waarschijnlijk ook aan de oorzaak.

Evelyn Adams – $5.4 miljoen

Evelyn Adams

Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen. De Amerikaanse Evelyn Adams deed dat wel. Tot tweemaal toe won ze de loterij van New Jersey en telkens wist ze haar fortuin kwijt te spelen. In totaal had ze zo’n 5.4 miljoen dollar gewonnen.

Omdat ze een fervent gokster was, ging bijna haar hele vermogen naar haar favoriete hobby: casino’s afschuimen. Nu woont de berooide ex-miljonair in een woonwagenpark.

Michael Carroll – £10 miljoen

Deze Brit ging van berooid naar stinkend rijk en weer helemaal terug. Michael Carroll won net geen 10 miljoen Britse Pond bij de Britse nationale loterij. Hij kocht met zijn fortuin een heuse villa, een blits wagenpark en hij investeerde in zijn favoriete voetbalclub.

Door zijn onverantwoordelijk gedrag kwam hij al snel in aanraking met het gerecht. Hij verloor zijn rijbewijs door dronken achter het stuur te zitten en bracht enkele maanden in de cel door. Uiteindelijk verkwiste hij zijn fortuin aan drank en drugs. Toen zijn geld op was, probeerde hij zijn oude baan als vuilnisman terug te krijgen.

John McGuinness – £10 miljoen

Laat je geld rollen. Dat mantra nam John McGuinness zich waarschijnlijk ter harte toen hij 10 miljoen pond won. McGuinness gaf zijn geld uit aan cadeau’s voor vrienden en familie, dure reizen, vette supercars en een heuse villa.

Het liep echter volledig verkeerd toen hij investeerde in de Schotse tweedeklasser Livingston FC. De ploeg bleek immers amper winstgevend. Toch pompte John er een aanzienlijk deel van zijn fortuin in. Na de hele affaire bleef hij berooid achter. Hij heeft nu een schuld van 2 miljoen pond.

Janite Lee – $18 miljoen

De Koreaanse Janite Lee woonde en werkte in 1993 in Amerika als winkelbediende. Haar leven veranderde drastisch wanneer ze een jackpot van 18 miljoen dollar won. Ze verhuisde met haar familie naar een prachtig nieuw huis en investeerde in onder andere in Microsoft en de politieke carrière van Al Gore.

Ze betaalde zelfs voor de bouw van een bibliotheek. Helaas kon het sprookje niet blijven duren. Plots besloot ze om haar rechten op het prijzengeld op te geven. In 2001 werd ze door de rechtbank bankroet verklaard.

lost fortune

William ‘Budd’ Post – $18 miljoen

Geld maakt helemaal niet gelukkig. Dat ontdekte William Post toen hij 18 miljoen dollar opstreek. Verschillende mensen probeerden hun deel van het fortuin op te eisen. Zijn broer schakelde zelfs een huurmoordenaar in om zo het geld te kunnen erven.

Daarnaast ging Post zo onverantwoord met zijn geld om, dat hij een torenhoge schuldenberg wist te graven. Het fortuin gaf hem zoveel onheil, dat hij meegaf gelukkiger te zijn toen hij geen geld had.

Americo Lopez – $38.5 miljoen

De Amerikaanse bouwvakker Americo Lopez speelde samen met zijn collega’s geregeld op de lotto. Hij regelde de lottotickets voor de vriendengroep. Toen hij ontdekte dat ze de jackpot hadden gekaapt, hield hij de winst voor zichzelf. Hij nam onmiddellijk ontslag, onder het mom van een zware operatie.

Later biechtte hij het voorval op aan een ex-collega’s. Het verbaast dan ook niet dat ze hem iets later voor de rechter sleepten. Het verdict: Lopez moest zijn fortuin met zijn ‘vrienden’ delen.

Jack Whittaker – $314.9 miljoen

Jack Whittaker staat bekend als de man die de grootste jackpot ooit in Amerika heeft gewonnen. In 2002 werd de man plotsklaps 314 miljoen dollar rijker. Een deel van dat geld gaf hij weg aan het goede doel. Maar Whittaker was een slordige man.

Tot tweemaal toe werd er een heuse som geld uit zijn auto gestolen. Bovendien probeerden enkele snoodaards hem te vergifiten, in de hoop zo zijn fortuin te kunnen stelen. Als klap op de vuurpijl verscheen hij meerdere keren voor de rechter wegens financieel wangedrag.

Bazil Thorne – $670.000

We moeten toegeven, Bazil Thorne hoort niet echt thuis in dit rijtje. Maar zijn verhaal is zo tragisch dat we het je toch willen meegeven.

Bazil Thorne was een Australische handelaar uit Sydney die in 1960 de lotto won. Lottowinnaars kregen in die tijd heel wat aandacht in de media. Tot groot ongenoegen van Stephen Bradley, een Hongaarse immigrant die na de Tweede Wereldoorlog in Australië was neergestreken.

Bradley besloot om het zoontje van Bazil, Graeme Thorne te ontvoeren in ruil voor losgeld. Hij faalde echter gruwelijk in zijn opzet. De arme jongen overleefde zijn ontvoering niet.

Denk je na het lezen van dit artikel er toch nog aan om op de lotto te spelen. Lees dan zeker eens dit artikel over de dingen die vaker gebeuren dan de lotto winnen.

Willem
13 artikelen
Onze paardenrennen expert. Hij kijkt vrijwel elke grote race en als het kan, bezoekt hij ook graag deze evenementen.
Geplaatst in Gokken Nieuws, Nieuws