Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Nadal trekt zich terug uit Wimbledon

Copyright: IMAGO / ZUMA Wir

Rafael Nadal heeft op 7 juli aangekondigd zich terug te trekken uit het befaamde Engelse tennistoernooi. De rede hiervoor; een blessure in de buikspier.

Op donderdag 7 juli heeft de 22-voudig Grand Slam winnaar enkele scans ondergaan, waaruit een blessure aan de buikspier werd vastgesteld. Ondanks deze blessure wist Nadal in de kwartfinale nog af te rekenen met Taylor Fritz, maar hierin maakte de Spanjaard geen frisse indruk. „Er zijn dingen die belangrijker zijn dan het winnen van Wimbledon, zoals mijn gezondheid”, aldus Nadal. „We moeten even kijken hoe het zich allemaal ontwikkelt.”

De Spanjaard geeft ook aan dat hij niet verwacht dat de blessure veel impact zal hebben op de rest van zijn planning. Nadal hoopt volgende week al weer op de baan te kunnen staan in zijn voorbereiding voor de US Open die in augustus van start gaat.

Het gevolg hiervan is dat Nick Kyrgios gegarandeerd is van een plaats in de finale van Wimbledon. Het is de eerste keer dat de Australiër in de finale staat van een Grand Slam. Kyrgios raakte eerder in het toernooi al in opspraak, met zijn unieke interviews en zijn rode kledingkeuzes die niet toegestaan zijn op Wimbledon.

De tegenstander van Kyrgios zal op 8 juli bekend worden en in de finale zal hij het opnemen tegen Novak Djokovic of Cameron Norrie.

Björn
471 artikelen
Björn is een expert op het gebied van sportweddenschappen. Met een persoonlijke interesse in wedden en tips is Björn een grote voetballiefhebber.
Geplaatst in Nieuws, Sport Nieuws